pajautaa

Latviešu nacionālie ēdieni

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2008 | 09:15 pm
posted by: ely in pajautaa

Labs vakars!
Šobrīd pelēkās šūniņas nodarbina jautājums par to, kas būtu ātri/vienkārši pagatavojams latviešu nacionālais ēdiens un ko nebūt ne ar kulināres dotībām apveltīta persona varētu uzmeistarot, respektīvi, nesabojājot poduktus, nenoindējot citus un nesabojājot iespaidu par latviešu virtuvi. Nekas nenāk prātā. varbūt kāds var padalīties iepriekš pārbaudītā/ labi novērtētā receptē? Ar uzsvaru uz vienkāršību un laika taupīšanu! :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

from: [info]shvep
date: Dec. 4., 2008 - 01:46 am
#

Kotletes ir vienkārši :
500 g maltas cūkgaļas
1 ola
2 ēd.k. (cik iegrābjas) kartupeļu cietes
2 krietnas šķipsniņas sāls
melnie maltie pipari (maza šķipsniņa)
ķimenes (pustējkarote)
var piebērt naža galiņu dzeramās sodas.

Visu krietni samaisa. Pusstundiņu noliek pastāvēt.
Tad paņem pannu, kas nepiedeg, ielej eļļu tā, ka pannai dibens apsegts, bet ne šļur ļur daudz, varētu būt ēdamkarotes piecas, ne vairāk.
Uzkarsē pannā eļļu (nu, lai nebūtu aukstā jālaiž gaļa iekšā, jo, ja laiž aukstā, tad viss labums iztek laukā no gaļas), un liek kotletītes vienu blakām otrai pa rinķi. Uzliek vāku, kad visas saliktas, nogriež mazāku uguni un cepina no vienas puses. Apgriež, kad smuki brūnganas izskatās apakšiņas. Atkal uzliek vāku. Kad apceptas smuki no abām pusēm, tad ir gatavas, var likt galdā.
Man parasti patīk kotlešu gaļu saviļāt pa kotlešporcijām iepriekš, pirms eļļa uz pannas sakarsusi, jo tad visas kotletītes var salikt gandrīz vienlaicīgi uz pannas un vienlaicīgi viņas ir arī gatavas.
Ja ar pirmo reizi neizdodas, jāmēģina vēlreiz. Galvenais - neaizmirst pannu uz plīts bez pieskatīšanas.

Atbildēt | Iepriekšējais