pajautaa

uzteikums. jautājums juristiem

« previous entry | next entry »
Aug. 16., 2008 | 10:10 pm
posted by: neraate in pajautaa

zinu, ka pēc darba likuma darbinieks pārbaudes laikā ir tiesīgs rakstiski uzteikt darbu vienu dienu iepriekš. pakļāvos darba devēja emocionālajam spiedienam un apsolījos strādāt vienu dienu ilgāk. jautājums ir tāds, vai to, ka maigākais no man veltītajiem apzīmējumiem bija 'jobanītā kaza' drīkst interpretēt kā 'tādu apstākli, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības'/DL 100.pants 5.punkts/ un atstrādāt tikai likumā paredzēto vienu dienu pēc uzteikuma. un kas notiek gadījumā, ja darba devējs negrib parakstīt vienošanos par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu /abi manis parakstītie eksemplāri palika pie darba devēja, arī uzteikumu neiedomājos nokopēt/
tātad jautājums - vai no juridiskā viedokļa tā drīkst darīt un vai tas dokuments ir obligāti nepieciešams

Pateicos jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

from: [info]krasais
date: Aug. 16., 2008 - 10:45 pm
#

trīs dienas. ja jobanītā kaza, tavuprāt, ir pierādāms, tad raksti uzteikumu atsaucoties uz šo pantu un izklāsti apstākļus. kopiju nosūti VDI. ja darba devējs atsakās pieņemt uzteikumu, nosūti pa pastu ierakstītā vēstulē uz juridisko adresi ar norādi par saturu vai atrodi kādu (vai labāk divus) kurš šo faktu apstiprinās uz tā paša atteikuma.

Atbildēt


Zilog

from: [info]3_5469mhz
date: Aug. 16., 2008 - 11:37 pm
#

kā var darbinieku nosaukt tādiem vārdiem?

Atbildēt


Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Aug. 17., 2008 - 12:59 am
#

neesmu jurists, bet man šķiet, ka, ja tas ir kaut kas lielāks par sia blēžu kantoris mistiskā dzīvoklī, tad man šķiet der arī sekretāres zīmogs un datums, kad iesniegums ir pieņemts (uz tava iesnieguma) un tālāk tā jau ir darba devēja problēma, ka viņš viņu nav parakstījis.

Atbildēt | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Aug. 17., 2008 - 02:13 am
#

tikai es pati esmu sekretāre un tad tas būtu interešu konflikts

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sho_nuff
date: Aug. 17., 2008 - 09:03 am
#

nee? Pamata lietvediiba ir pamata lietvediiba?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Aug. 17., 2008 - 11:41 am
#

var arī vienu dienu iepriekš- likumā ir pretruna - no vienas puses teikts,ka var uzteikt darba līgumu VISĀ pārbaudes laikā, a citā panta daļā - 3 dienas iepriekš. Tiesu praksē to interpretē, ka var arī pēdējā pārbaudes laika dienā. Kas attiecas uz 100.panta 5. daļu - neiesaku, jo šie apstākļi, kuru dēļ tu uzsaki līgumu, ir jāpierāda. pierādīšana nozīmē, ka tev ir liecinieki, kas tevis teikto apstiprinās. Ja vadītāji ir tādi, kā saki, visticamāk neviens nepiekritīs būt par liecinieku, baidoties par savu amatu. un likums ļauj iet prom ātrāk arī saskaņā ar 100. panta 4. daļu. labāk to piekto daļu neiejaukt, jo nākamais darba devējs var pajautāt tavam darba devējam rekomendāciju un šis var atbildēt, ka viņa man te draudēja ar 100. panta piekto daļu un beigās tu - nevis darba devējs - būs zaudētājs. un vispār - kas attiecas uz aiziešanām - nekur nav aizliegts vienkārši aiziet prom - uzraksti savu papīru un ej prom tad, kad esi nolēmusi. ne viņiem ir tiesības aizturēt nodokļu grāmatiņu, ne tevi ar varu piespiest strādāt,kad to vairs negribi!
es tik nesapratu - ja tas ir pārbaudes laiks un pat ja tā ir viena diena pēc pārbaudes laika, kāpēc ir rakstiska pušu vienošanās? es kā darba devējs arī tādu pušu vienošanos neparakstītu, jo tas tak ir tavs uzteikums un tava vēlme iet prom! :) rakstisku pušu vienošanos biežāk lieto, ja darba devējs grib no kāda atkratīties :) nu - vai arī ja darbinieks to akurāt lūdz, lai varētu stāties bezdarbniekos.

Atbildēt | Diskusija


Meistars

from: [info]slepkava
date: Aug. 17., 2008 - 12:28 pm
#

tu likam domāji to punktu, kad aiziet pēc savstarpējas vienošanās? Jo ja raksta atlūgumu tu vienkārši esi brīvs jau nākamajā dienā un ja darba devējs grib čakarēties ar tiesām tā jau ir viņa problēma un darba grāmatiņu ja neatdod var uztaisīt jaunu, nav jau vairs PSRS laiki.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kristin
date: Aug. 17., 2008 - 11:33 pm
#

Fabriss nedod nekādu ziņu, tuvakajās dienās informēšu, ja kas notiksies!

Atbildēt