pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 19., 2007 | 10:41 am
posted by: flog in pajautaa

Jautājums gudrajiem cibiņiem :

kā augstskolai jāraksta iesniegums par izstāšanos/nevēlēšanos studēt tālāk?

p.s un vajadzētu kādu ar jurista zināšanām. ir izveidojusies tāda absurda situācija un..nu nelielu info!

paldies jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

Shelly

from: [info]shelly
date: Okt. 19., 2007 - 10:43 am
#

Vai šo jautājumu nebūtu loģiskāk uzdod dekanātā? Vai arī tur tev dzīsies pakaļ ar dakšām un degošām lāpām?

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 10:57 am
#

nesen kā no turienes! jautājuma specifika tajā, ka tā kā visiem zināms, ka jau ir oktobra vidus, augusta sākumā biju aizdevusies uz savu augstskolu, lai stātos laukā. nokļuvu pie cilvēka, kas pa vasaru aizvietoja mācību daļā strādājošos/pildīja uzņemšanas komisijas darbu. pēc jautājuma vai vēlos iestāties sekoja atbilde-ka nē, vēlos izstāties. dāma nedaudz samulsa, bet atšķīra failus, sameklēja mani, pierakstīja visus datus un teica, ka nodošot informāciju tālāk. (vēl ar šo dāmu tikāmies divas reizes, jo gribēju no arhīva dabūt savus dokumentus) (kurus tā arī dāma neatrada), šobrīd sitācija tāda, ka man zvana no augstskolas un liek maksāt par diviem šiem mēnešiem. un uz atbildi, ka esmu izstājusieš, ši man novelk ka nav uzrakstīts iesniegums!
jautrība sākas tur, ka - jā, līgumā patiešām ir tāds punkts, ka lai izstātos no skolas ir jāraksta iesniegums, bet augustā, kad es gāju 3(!) reizes, man neviens ne par kādu iesniegumu neko neminēja. toreiz man bija citas daudz daudz svarīgākas nodarbošanās un arī nebija prātā+ dāma apsolīja ka viss būs kārtībā. tagad pēc garām sarunām viss ko vadība var pateikt, ka vaina esot mūs abos! bet nu atvainojiet, piedodiet- es divus mēnešus patiešām šo skolu neapmeklēju un mācos jau citā iestādē maksājot dubultu summu un negrasos maksāt par kāda neizdarību! galu galā tā ir mācību iestāde un viņiem ir jānodrošinās ar zinošiem darbiniekiem!!!

cik garš tik plats-līgums ir viens, otrs ir tas ka pat veidlapas stāvēja pie tās dāmas un ja nevar pāršpļaut pār lūpu un pateikt ka arī iesniegums jāuzrakstaa..nu tad nezinu!
man vēl mēģināja teikt "varbūs viņa Jūs nesaprata"- nesaprata? ha! lai raī dāma bija krieviete pēc tautības, bet nu 3 dienu laikā par to runājot-nu nezinu cik tad trakam jābūt!


tātad..risnājums kāds?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]raganish
date: Okt. 19., 2007 - 11:00 am
#

es piedāvāju turpmāk izlasīt līgumus, ko paraksti

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 11:16 am
#

bez biskēm cita diršana!

līgums tika parakstīts vairāk kā gadu atpakaļ. zināju ko parakstu!
vienkārši augustā aizņemta ar patiešām svarīgām citām lietām savā dzīvē, šo punktu neatminējos, un tā kā stājos laukā pirmoreiz dzīvē un tač runāju ar "zinošu dāmu"- nelikās ka varēt būt šādas problēmas.

un principā es lūdzu padomu uz attiecīgo lietu nevis kā uzvārīt biezputru!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]raganish
date: Okt. 19., 2007 - 11:24 am
#

jā, pēc apraksta dāma izklausījās ārkārtīgi zinoša :D

piedošanu, bet nav nepieciešamas īpašas jurista zināšanas, lai saprastu, ka pirmā vieta, kur jāmeklē līguma laušanas nosacījumi, ir pats līgums

visdziļākā līdzjūtība, protams, ka esi tā ieberzusies, bet te nu ir galīgi nevietā apgalvot, ka tavas vainas notikušajā nav ne kripatiņas

lai veicas!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 11:28 am
#

nu nav jau tā, ka apgalvotu, ka es bez vainas! saprotu, ka līgums ir un paliek līgums, bet nesaprotu kamdēļ man jāmaksā tā naudiņa par pakalpojumu, kas nav saņemts! domāju, ka jābūt vismaz kaut kam no likuma viedokļa, tomēr attaisnotu arī mani, ne tikai nezinošo darbinieci!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]raganish
date: Okt. 19., 2007 - 11:36 am
#

jā, pēc tam, kad pie tevis ieradīsies parāda piedzinēji, sūdzi augstskolu tiesā, varēsi kārtīgi pārliecināties, kurš likums kuru attaisno

tik plašu zināšanu likumdošanā man diemžēl nav, lai zinātu, vai un kas aizstāv viņu, bet par to, ka līguma neizlasīšana vai noteikumu aizmiršana neatbrīvo tevi no atbildības par tā ievērošanu, tik daudz gan zinu droši :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Okt. 19., 2007 - 11:11 am
#

iesniegumu aderesē dekānam, raksta - lūdzu mani eksmatrikulēt pēc paša/as vēlēšanās. paraksts, datums.

interesanti, ko viņi var izdarīt, ja tu nemaksāsi par tiem 2 mēnešiem? piedraudēs, ka izslēgs? raksti tik iesniegumu un miers.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 11:21 am
#

nu redzi, nav tik vienkārši- es jau arī ar tādu teikumu iegāju kabinetā, ka es nemaksāšu! bet reāli tad viņi atskaita mani no skolas par nemaksāšanu ( nu skatoties nu viņu punkta, ka es neesmu izstājusies un vienkārši mācos un nemaksāju) un nodo mani tālāk tai kredītiestādei un viņi no manis piedzīšot!

absurds tajā ka es augustā taču jau visu nokārtoju! ja ir glupi darbinieki nav mana vaina! ok, ir mana vaina tajā ka līgumā patiešām ir punkts-ka jāuzraksta iesniegums lai izstātos! bet es taču biju aizgājusi un man nkādu formu neviens nedeva un nelika aizpildīt!!! galvā vējš tad bija un pati ar neizdomāju.


tagad kāds būs risinājums nezinu! saprotu jau it kā skolu jo arī viņiem jāatskaitās augstākajiem par to naudu kurai it kā vajadzēja būt bet kuras nav, bet nav arī mana problē kad es griezos pie skolā strādājošajiem un kuri pateica ka viss būs kārtībā, nodošot tālāk i novēlēja veiksmi jaunajās mācībās!

mutisks solījums neesot nekas! mhm. šitāda diršana ar pie laba gala nenovedīs!

dusma vnk jo jau šobrīd maksāju ne mazo summu par patreizējo skolu un neredzu kāpēc man būtu jāmaksā vēl par 2 mēnešiem, par skolu kuru neapmeklēju! jebkurā lekciju apmeklēju sarakstā tas ir redzams ka es neemsu apmeklējusi, tā kā zagusi skolas gudrības bezmaksas neesmu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Okt. 19., 2007 - 11:32 am
#

nu ja ir tik traki, pajautā, lai tevi pakonsultē kāds jurists. tev vajag jautāt nevis, kā rakstīt iesniegumu, bet kā izvairīties no maksāšanas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 01:06 pm
#

nu iesniegums jau jāraksta būs jebkurā gadījumā, jo tas IR nepieciešams lai izstātos. vnk tagad ir jāizdomā kā to uzrakstīt ar atpakaļ ejošu datumu, ko pēc likuma nedrīkst!

Atbildēt | Iepriekšējais


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Okt. 19., 2007 - 11:49 am
#

Kas tā ir par tādu iestādi??
Un painteresējies patērētāju tiesību aizsardzības tajā organizācijā, jo parasti jau cilvēks maksā par pakalpojumu- ja tu šo pakalpojumu neesi saņēmusi, tad par ko tev jāmaksā?
Uzraksti to iesniegumu, tipa - lūdzu mani eksmatrikulēt no augstskolas. Bet dekanātā paskaidro, ka neesi saņēmusi šo pakalpojumu un ka nemaksāsi. Ņemot vērā to, ka augustā tu runāji ar nekompetentu personu, tad tā ir šīs personas vaina, ka Tu nerakstīji iesniegumu jau tad, jo šī persona veica tev nezināmas piezīmes un apgalvoja, ka ar to pietiek. Un ja no kāda šī summa arī viņu prāt jāpiedzen, tad tā ir tā dāmīte. Ja viņi tev draud tiesāties - arī tu vari pret viņiem iesniegt pret prasību par krāpšanu. Jo ož pēc visīstākās krāpšanas.
Un to ka tu mācies, lai viņi pierāda!!! Jo tu vari pierādīt, ka tur nemācies (ja vien jaunajā mācību iestādē vari dabūt izziņu, ka apmeklē tur lekcijas, ideālāk ar kaut kādām pasniedzēju atzīmēm par ierašanos).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 12:22 pm
#

jau tuvāk īstenībai!
tā ir privātā augstskola tāpēc grūtāk balstīties uz to ka "valsts iestādēs jāstrādā kompotentiem cilvēkiem un savu jomu pārzinošiem", bet jebkurā gadījumā arī uz privātajām augstskolām taču likumi attiecas!
un jā- šajā skolā ir lekciju apmeklējumu sarkasti! un es droši zinu ka nevienā no tiem šos divus mēnešus neparādos! un ir jaunās skolas sarkasti kuros toč parādos!

vienīgais šajā, kā augstāk jau minējām, ir tas, ka tomēr pastāv līgums uz kuru arī viņi balstās! ka ir punkts par iesnieguma rakstīšanu! bet no otras puses- tiešām tad daļa atbildības jānes arī šai dāmai, kura neinformēja par iesnieguma rakstīšanu, kaut arī par to bija jāinformē vai jānovirza pie tā, kas man šo iesniegumu ļautu uzrakstīt!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Okt. 19., 2007 - 12:58 pm
#

Tas ka tā ir privātā augstskola neko nemaina, jo visām pilnīgi visām izglītības iestādēm ir viens likums, vienīgi ja nu tā iestāde nav akreditēte IZM, tad citādāk, bet tā - starpības nekādas.
Un ja tā ir privātā, tātad vēl jo vairāk var piešūt krāpšanu. Līgums, tas ir skaisti, bet ja līgums ir netaisnīgs kaut kāds, tad tos līguma punktus var tiesā apspēlēt. Tur jau jāiedziļinās patērētāju tiesībās, bet to es atstāju Tev. Varbūt patiesi papēti šo mājas lapu - http://www.ptac.gov.lv/
Un pazvani, pakonsultējies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Okt. 19., 2007 - 01:06 pm
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]merrick
date: Okt. 22., 2007 - 12:05 pm
#

Ja nav noslēpums, kas tā par augstskolu?

Atbildēt | Iepriekšējais