pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 18., 2007 | 11:30 am
posted by: liene in pajautaa

dārgās kulinārās mākslas pratējas un pratēji :))),

jautājums ir sekojošs - lai kādai masai palīdzētu sabiezēt mēdz lietot:

a)želatīnu [bet tas taisa želeju un tāpēc nav vēlams]

b)... [šeit arī jautājums - KAS ir tā otra viela un KUR viņu var dabūt?]


Lielais paldies!


:))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {40}

 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jul. 18., 2007 - 11:31 am
#

kartupeļu cieti

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:38 am
#

paldies, pamēģināš :)

Atbildēt | Iepriekšējais


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jul. 18., 2007 - 11:31 am
#

meercei liek miltus :D klaat lai uzbriest

Atbildēt | Diskusija


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Jul. 18., 2007 - 11:32 am
#

Var ari riivmaizi. Man taa garsho labaak.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jul. 18., 2007 - 11:37 am
#

arii var, gaumes lieta :)

Atbildēt | Iepriekšējais


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Jul. 18., 2007 - 11:31 am
#

Kam tieshi?

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:35 am
#

gurķīšu pildījumam - sastāvā vista, gurķīc pac, majonēze, zaļumi. diemžēl pietiekamam tās masas biezumam nepietiek ar gurķīšu izmešanu no receptes. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 18., 2007 - 11:36 am
#

wrh i prichom te zhelatins?:DD cieti un viss.

Atbildēt | Iepriekšējais


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 11:36 am
#

Nomaini majonēzi ar kausēto sieru;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:39 am
#

izvirtule!!!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 11:42 am
#

Daraguša, ja tas būts kāds no "svaigajiem" sieriem, kaloriju tur pat būs mazāk;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:44 am
#

bububu, atvadoties piektdien no kolēģiem man tiešām būs pofig par kalorijām :DDDDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 11:48 am
#

Es vienkārši sapratu, ka Tu taisies gatavot tā: izgrebt gurķi un ielikt tajā salātus no vistas? Ja? Tad nudien man šķiet, ka gudrākais būtu nomainīt to majonēzi ar kādu smerējamo sieru ("Dzintaram", šķiet, bija tāds ar gurķiem - lai garšas nesajauktos);)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:53 am
#

izgrebt gurķi, to vidu sablenderē ar žāvētu vistiņu, majonēzi, zaļumus (laikam ts bija viss) un pilda iekšā :)
tā lūk.
vēl bija arī ieteikums pielikt klāt nedaudz mannu, kuru arī it kā nejūtot, bet biezāks paliek.
nu, kkā tā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 11:55 am
#

Manna, draudziņ, ir jāuzbriedina;)
Nedari tādas lietas cīši pēc receptes, improvizē!;) Bet želatīna (agaras) pielikšanas pozitīvo rezultātu es apšaubu. Piedo, ja vari;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:59 am
#

protams, ka ir jāuzbriedina.
bet tā jau nu nav problēma šajā pasākumā.

tāpēc jau cepos, ka nesaprotu, kā šo lietu atrisināt.
principā jau vispār vajadzētu to E-smth, ko sauc par biezinātāju, bet no ne es to draņķi meklēšu, ne arī gribu 'tādu gāzt klāt kādam normālam ēdienam :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 12:03 pm
#

Un ar ko Tev mans piedāvātais variants nešķiet gana labs?;P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 12:41 pm
#

ar to, ka man šķiet, ka būs problemo vienalga, atceroties, kā ar to brīnumu iepriekšējā reizē cīnījos. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Jul. 18., 2007 - 11:31 am
#

Stērķelis? nu tobiš kartupeļu milti

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:37 am
#

varētu pamēģināt, izklausās pēc risinājuma :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Jul. 18., 2007 - 11:40 am
#

nu , izlasot problēmu.. man liekas, ka nebūs vis stērķelis r isinājums.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:41 am
#

:DDD bet vispār... ja tā padomē... viš ta taisa biezu karstumā, a šitam ar karstumu nekāda sakara :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 18., 2007 - 11:32 am
#

agars. no juuras algjeem gatavots receejosh produkts. veikalaa.

kapeec doma aka tikai sievietes jeedz virtuvee? manupraat pat otraadaak.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:37 am
#

piedošan, negribēju nevienu aizvainot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 18., 2007 - 11:39 am
#

neaizvainoji tak. es tikai pieraadiishu, ka maldies veershities pie dailjaa dzimuma:)) nuu laikam kuums te diezgan sievisjkjis, kas jeedz virtuvee ir maniits, bet taa izkonkureejam:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:40 am
#

vīrieši ir lieliski pavāri, zinu :)))
uz savas ādas esmu pārbaudījusi :)))))

Atbildēt | Iepriekšējais


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Jul. 18., 2007 - 11:44 am
#

;))) Nē, nu paļdis, paļdis par komplimentiem;>

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:38 am
#

bet vispār, agars laikam bija tas, ko domāju :)
paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lepele
date: Jul. 18., 2007 - 11:48 am
#

agars!! gurķu pldījumam?! nu, ja Tev tas brīnums sanāks, uzraksti

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 18., 2007 - 11:49 am
#

probleemas jautaajumaa nezinajau kas tiek gatavots, sapratu ka alternativa zhelatinam vajadziga, bet izradas ka ciete shaja gadijumaa...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:54 am
#

vajag kko, kas sacietē bez karsēšanas, tā ka kartupeļu ciete, piemēram, arī ir garām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lapsa
date: Jul. 18., 2007 - 12:10 pm
#

olbaltums?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 12:42 pm
#

paskaidrosi, kādā veidā?

nudien nesapratu, kā olbaltums te spēj palīdzēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 11:50 am
#

noteikti beigās noziņošu, ar ko šis šovs beigsies.
palasiju netā aprakstu un man arī sāk likties, ka nebūs īstais. :

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ieteikums

from: [info]lepele
date: Jul. 18., 2007 - 12:13 pm
#

visādām majonēzēm un jogurtiem kā biezinātāju izmanto 2 vielas - to pašu cieti un E415 jeb guārsveķus,bet to savukārt nopirkt veikalā nevar. un ciete bez karsēšanas neko nedod, tā ka šie varianti nederēs. es jau ieteiktu nopirkt kādu no krēmveidīgajiem "sieriem", piemēram, Filadelfijas vai Ramas, un tad varētu būt gan biezi, gan garšīgi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

Re: ieteikums

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 12:44 pm
#

kkā tā mēģināšu. ceru, ka sanāks :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Mirkli, tu esi skaists!  Jel kavējies!

from: [info]maruta
date: Jul. 18., 2007 - 01:02 pm
#

ok, izlasot jautājumu man PIRMĀ doma bija ka raugs, bet laikam šoreiz neder gan :DDDDD

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 01:06 pm
#

KĀ gan raugs kaut kam spēj palīdzēt sabiezēt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mirkli, tu esi skaists!  Jel kavējies!

from: [info]maruta
date: Jul. 18., 2007 - 01:45 pm
#

nu kaut kam spēj, bet noteikti ne gurķīšu masai :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 18., 2007 - 01:48 pm
#

:DDD
tur ir arī GAĻA, ja :D

Atbildēt | Iepriekšējais