dc++

« previous entry | next entry »
Okt. 18., 2006 | 09:44 am
posted by: tiesibsargs in pajautaa

uzinstaleeju jauno versiju,un nikas vairs nestraadaa. maniem hubiem adreseeenus neatpaziist, hublisti ar nevar nodaunloudot. kas par desaam???

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {90}

zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 10:49 am
#

DC++ labaak par tevi saprot ka zagt nav labi!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:03 am
#

paskaidro luudzu, ko es taadu zogu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:12 am
#

o bozh moj. Jebko, ko tu velc ar to pashu dc++, jo par to tu nemaksaa un aizskar autortiesiibas un tiesiibas uz ienaakumiem un vobshem kaut kaa taa. Nedomaaju ka tu dc++ izmanto chatam :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:15 am
#

o bozh moj. kaa es taa nez nozogu kaut ko, ka nikas nepazuud? es filmu novelku, tach otraa galaa fails paliek. ja es veikalaa nozogu piena paku, tad piena pakas plauktaa tur vairs nau. tad jau paarraxtiit filmas uz videokaseteem arii iraid zagshana.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 11:18 am
#

ja par to nemaksā visus nodokļus un autortiesības, tad Jā!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:26 am
#

kaads nodoklis man kaa privaatpersonai ir jaamaxaa, paarraxtot kauko uz kaseti, cd vai minidisku, ja taa netiek taalaak paardota? ja paardod, jaa, tur cita lieta. bet shitaac nodokliic nepastaav.

taalaak - kaada atskiriiba no augstaakmineetaas kopeeshanas un kopeeshanas digitaali, tb kauko nokachaajot internetaa?

atbilde, ja gruuti dadomaaties - NEKAADA.

tad jau no manis te driiz gribees iekaseet nodokljus par to ja es pa logu paskatos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:27 am
#

Tu pavairo sho failu bez autora atljaujas. Un tas ir likumpaarkaapums!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 18., 2006 - 11:34 am
#

Nu, ja! Bibliotēkās vienu bŗidi solīja, ka ieviesīšot meganodokli par grāmatu un/vai to fragmentu kopēšanu, tip autoratlīdzība būs jāmaksā (šķiet, ka tādējādi ievērojami samazināsies ienākumi no kopēšanas pakalpojumiem bibliotēkās, nevis kopēto grāmatu/nemaksātās autoratlīdzības apjoms).
Ja savām vajadzībām samagonu var dzīt, tad kāpēc mūzičku nevar nokačāt?
Negodīgi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:37 am
#

samogonu tu taisi pats. muuziku taisa cits, tu vinju nelegaali kopee un klausies uzspljaujot uz cita cilveeka darbu. tu vari dziit samogonu un pats ierakstiit muuziku, to gan tev neviens neliedz. taa ka nejauc 2 dazhaadas lietas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 18., 2006 - 11:40 am
#

Šeit uzsvars tika likts uz "savām vajadzībām" - grāmatas ta drīkst kopēt (Savām vajadzībām), izmantot fragmentus, citēt, tikai atsauce jāieliek. A mūziku nevar. Tad jau iznāk, ka mūzikas cepēji priviliģētākā stāvoklī nekā grāmatu rakstītāji?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:42 am
#

Vispaar peec likuma arii graamatas nedriikst kopeet bez autora atljaujas tikai Latvijaa to visi laizh gar ausi. Citeet driiskti, kopeet nedriiksti. Daudzaas jaunajaas graamataas arii paraadaas ieraksts ka kopeeshana bez autora atljaujas ir paarkaapums.

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 18., 2006 - 11:44 am
#

Nu, vispār jau diskusija bezjēdzīga - es nemaksāju par to, ko varu dabūt pa velti, protams, ka es to dzismu nokačāšu netā, ja man tā patiks, vēl jo vairāk - nepirkšu tak visu disku vienas dziesmas dēļ.
Man arī neviens nemaksā - es uztaisu, piemēram, līgumu vienam cilvēkam, saņemu no viņa naudiņas, a šis, maita, iedod kā paraugu vēl četriem un pats izmanto. :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:47 am
#

ar to piraats atshkjiras no godiiga cilveeka :D
Pashai nav zheel ka tu ieguldiiji darbu, bet citi dabuuja par velti jau gatavu, lai gan reaali visi vareetu tev sapikjot par tavu darbu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 18., 2006 - 11:53 am
#

Ir, protams, bet no tā izvairīties nevar.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:49 am
#

"tu vinju NELEGAALI kopee un klausies UZSPLJAUJOT uz cita cilveeka darbu"

daraam kaa hemingvejs, striipojam adjektiivus un citus emocionaalizvirdumvaardus aaraa - nu te es vinjus izceelu, lai tu izlasiitu ko pac raxti!

NELEGAALI - bet es jau tieshi prasu, kaapeec nelegaali. likumu jau var pienjemt kaadu grib, un likumi mainaas. ir jaapamato, kaapeec es filmu paarraxtiit videokasetee driixtu, bet internetaa peexnji aizliegc? un nestaasti man te ka uz videokaseti nedriixt kopeet - neesmu dzirdeejis ne par vienu notiesaatu humanoiidu par taadaam izdariibaam. turpretiim esmu dzirdeejis par to ka saakumaa gan par audio gan par videokaseteem shuumeejaas lielie muuzikas un filmu tirgonji. taapat shuumeejas tagad par dzigitaalaam lietaam. gan jau shamiem paaries.

UZSPJAUJOT - es parasti muzonu klausoties nemeedzu spljaudiities, unmuuzikjus arii cienu. tik nezin kaapeec daudzi muuzikji pashi atbalsta muuzikas briivu izplatiishanu. ta vinji pashi uz sevi spljaudaas vai kaa? lai speelee dziivajaa, lai paardod savas maikas, lai straadaa! nevis izdod vienu cd un tad kaash sazin cik gadus. un ja tu to veel nezinaaji - lai guutu pelnju uz rekordiem, ir jaabuut lielai zvaigznei. un arii tad leilu dalju iekesho leibls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:56 am
#

Tieshi taapeec ka nesoda arii visas shiis cuuciibas notiek. Cilveekam nez kaapeec ir taada daba, kameer meni par to nesoda es to dariishu. Ja tev ljaus veikalaa desas zagt nesodiiti ytad to arii tu dariisi jo nesoda taksh! pameegjini visam izsekot uz pie rokas piekjert katru kursh nodarbojas ar piraatismu.
Un ja muuzikjis ATLJAUJ savus darbus pavairot, tad luudzu, dari to. Tikai dabuu shaadu atljauju. Nedomaaju, ka visi muuzikji buus sajuusmaa, vinji tomeer sho dziemu ierakstiishanaa ielieto lielu pikji.
un lai guutu peljnju nav jaabuut nekaadai megazvaigznei, ir jaabuut cienoshiem klausiitaajiem kuri neuzskata ka shii muuzikjha vieniigais dziives meerkjis ir lai tu noklausiitos vinja gabalu par velti.

Nu ja tev nav nekaadas sajeegas par to kas ir piraatisms tad varbuut no saakuma uzzini kaut ko un tad spiiraajies pretii?

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:16 pm
#

aa, un par sodiishanu. nedzirdeeshana nenoziimee ka nesoda:

"Tātad uz skatuves uznāk Recording Industry Association of America (RIAA). 2003.gada sākums. Pirmie „uzraujas” 4 studenti ASV, kas izmantoja un uzturēja failu apmaiņas tīklus augstskolu iekšējos tīklos. Interesants fakts – neviens no studentiem iepriekš netika brīdināts vai kādā veidā informēts par briestošajām „ziepēm”. Lieta beidzās ātri – studenti vienojās ar RIAA, ka katrs maksās no 12 000 līdz 17 000 dolāru. Tiesa gan, „veiksmīga” sprieduma gadījumā būtu jāmaksā daudzi miljoni.

Un sākās... Protams, RIAA ātri apjēdza, ka vērsties tiesā pret visiem failu apmaiņas tīklu lietotājiem būs pagrūti. Tad nu tika uzstādīts limits – vispirms tiks izšauti tie resnākie eksemplāri, tie, kuri tik labprāt dalās ar saviem GB.

Pēc tam pamodās Motion Picture Association of America (MPAA). 2004.gada beigas. Nelaimīgo skaits īsti nav zināms. Izrādījās, ka lejupielādēt filmas arī ir slikti. Un MPAA turpina iesniegt prasības.

Bet tad kļuva interesantāk – arī Eiropā „izsēdās” desants. Atklājās, ka ir tāda „maigā” organizācija kā International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). 2005.gada sākums. „Uzrāvās” failu apmaiņas tīklu lietotāji Eiropas valstīs. Vispirms – Austrijā, Dānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Lielbritānijā. Pēc tam pirmoreiz „uz iesma” nokļuva arī lietotāji Somijā, Īrijā, Islandē un Nīderlandē. Tika ierosinātas 32 lietas. Saskaņā ar IFPI datiem kopumā sankcijas tika ierosinātas pret 248 cilvēkiem vai arī tika maksātas kompensācijas vidēji 3000 eiro apmērā.

Tad vēl pirmās lietas sāka ierosināt British Phonographic Industry (BPI). Ap 60 cilvēku. Kompensācijas līdz 6500 mārciņām.

Bet nu vienkārša matemātika. Saskaņā ar IFPI datiem kopējais ierosināto lietu skaits ir ap 11 500. Pārsvarā – ap 10 000 – lietas ierosinātas ASV. Napster servisa ziedu laikos lietotāju skaits bija 26 miljoni. Tad nu varat izrēķināt iespējamību, ka tas būsiet tieši Jūs, kuru iesūdzēs tiesā."
iz http://www.datuve.lv/raksts/831/Pirati_bija_un_bus
Tur ir diezgan daudz rakstu par piraatisma teemu, vari palaiit un "dzirdeet"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:22 pm
#

es jaautaaju par to, kur ir tie notiesaatie par kopeeshanu uz kaseteem (izlasi taksh augstaak ko es raxtu, luudzams). jo te dazi, ieskaitot tevi, apgalvo, ka arii taada kopeeshana ir nelegaala. juus melojat, kungi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:25 pm
#

nu kurienes tu kopee? no dc++? prieksh kam tu kopee? lai pateiktu "man maajas ir 1 origjinaal un 3 kopijas"?
Ja cilveeks negrib saprast un izliekas stulbs, tad tas ir cits jautaajums, tikai kaapeec tad vajadzeetu shitaa izraadiit savu stulbumu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:39 pm
#

labi, tad vienojamies vismaz ka fiziska audio un videomateriaalu kopeeshana, bez pelnjas, nau nikas sodaams? vai arii tu esi atradis kaadus likuma pantus kas mani sodiitu par taadaam izdariibaam?

tad var taalaak runaat par to, kaada tad ir taa atskiriiba starp taadu kopeeshanu un dzigitaalukopeeshan, piem ar dc++... un kaapeec otraa buutu jaaaizliedz, ja pirmaa atljauta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:41 pm
#

No dc++ kopeejot tu jau esi piraats. Tik daudz tu vismaz saproti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:02 pm
#

saskanjaa ar noteiktu valstu noteiktu likumdoshanu - jaa.

a tu peec sharia likumiem esi ar akmenjiem nomeetaajams bezdievis.

ko nu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:47 pm
#

"sharia likumiem" ?
Es pagaidaam dziivoju Latvijaa un pakļaujos likumiem, kas attiecas uz mani.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:08 pm
#

un tas kas dzimis zemee, kur valda sharia likumi, nedriixt nevienam un nekad pretoties? 1000% pakljaaviiba, ja nee noziedzniex?

sanaak taa ka likumus mainiit nedriixt, jo shamie ir jaaieveero burts burtaa, un ja maina, tad kaukas nau bijis kaartiibaa, un tad jau sanaak ka vareeja neieveerot...

taa, viss, ar riitdienu iesaldeejam lv likumdoshanu taadu kaada taa ir. ja?

Atbildēt | Iepriekšējais


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 12:19 pm
#

uz videokaseti NEDRĪKST KOPĒT!! Skaidrs? Aizej uz veikalu nopērc kaseti un skaties! Kāpēc Tev būtu kas jākopē? koa? >(


Mūziķi atbalsta brīvu mūzikas izplatīšanu, jo tā ir viņu mūzika un viņi var darīt ar to, ko vēlas!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:42 pm
#

nedriixt kopeet taapeec ka tu te lieliem burtiem uzraxtiiji ka nedriixt?

atkaartoju peedeejo reizi - pirms taureet ko es te driixtu vai nedriixtu dariit, noraadi attieciigu likuma pantu (nu, vismaz ceturtdaljpantinju, ja gruuti visu).

cik man zinaams, shaada likuma nau.

cita lieta par dzigitaaliem materiaaliem, bet taa jau ir cita diskusijas pakaape.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:42 am
#

mans jautaajums bija par to, kaads tas iisti nodklis man buutu jaaveic par audio un videomateriaalu paarkopeeshanu fiziskaa veidaa. uz to man niviens te njaatbild. un skaidrs kaapee - jo taada nodoklja nimaz i nau.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:43 am
#

taada nodoklja nav jo kopeet tu vinju NEDRIIKSTI!
tu veel paprasi kaads nodoklis ir jaamaksaa par laupiishanu, nogalinaashanu un citiem likumpaarkaapumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:54 am
#

kuraa likumaa taa nedriixteeshana ir noteikta? tas ir, par audi-videomateriaalu kopeeshanu fiziski. nu nau taada aizlieguma, es varu taisiit cik kopijas gribu, ja vien es taas nepaardodu!

taalaak - kaada atskiriiba shaadai kopeeshanai no dzigitaalas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:01 pm
#

ja tu nopeerc licenzeetu kaseti tu prieksh sevis vari vinju nokopeet un ielikt plauktinjaa. Bet ja nu no interneta kaut kur novelc un peec tam nokopee veel 10 saviem draugiem (vai iemet ieksh dc++ lai pashi to izdara), tad tas ir piraatisms. tieshaam tik gruuti saprast?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:13 pm
#

obligaati plauktinjaa taa kasete jaatur? a ja kaiminsh vova aiznjemas paklausiities, tas ir noziegums? vai arii tikai tadm ja vova to kaseti paarkopee? vai arii tad ja vovas draugs kolja uztaisa paaris kopijas un aizsuuta kaa daavanu saviem draugiem ieksh krievuzem?

vieniigaas atbildes uz shiem jautaajumiem ir - nee, nikaa nelegaala nevienaa no jamajaam darbiibaam nau. un, kameer tu man nepiestaadiisi attieciigu likumu attieciigus pantus, nemaz nemeegini apgalvot pretejo.

un tagad - ar ko dc++ padariisana atskiras no augstaakmineetaa? nu ja, tikai ar formu (dzigitaali) un apjomu. tevi uztrauc skiet tikai apjoms. bet tad jautaajums ir kur vilkt to robezu, cik humanoiidiem tad ir bez maxas jaasanjem kaada dziesma vai filma lai tas buutu piraatisms.

shaadu robezu novilkt nimaz nevar, un daudzaas valstiis to jau saak apzinaaties - nu nevar notiesaat pusi valsc iedziivotaaju, un policijai tam nimaz nepietiek resursu. taa luuk.

un cd un dvd joprojaam peerk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 12:30 pm
#

Tevi sminētajās darbībās ir nelikumības!!1!!!!!
*obligaati plauktinjaa taa kasete jaatur? atbilde: jā
a ja kaiminsh vova aiznjemas paklausiities, tas ir noziegums? atbilde: nē, nav noziegums
vai arii tikai tadm ja vova to kaseti paarkopee? atbilde: jā, ja vova pārkopē, tas IR NOZIEGUMS!
vai arii tad ja vovas draugs kolja uztaisa paaris kopijas un aizsuuta kaa daavanu saviem draugiem ieksh krievuzem? atbilde: JĀ, TAS IR NOZIEGUMS!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:37 pm
#

Varbuut ieiesi kaut vai ieksh www.likumi.lv un pats palasiisi nevis gaudosi, lai tev visu mutee ar karotiiti iebaazh?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:37 pm
#

kura likuma kuraa pantaa ir kodificeeta shaada noziedziiba? jo seviski mani interesee tas par kasetes tureeshanu plauktinjaa... hmm, un ja man plauktinja nau? bet arii par kopeeshanaam itneresanti, kuros likumso tad kaseshu kopeeshana kaa taada ir aizliegta... laipni luudzu arii prezenteet kaadus tiesas leemumus kur humanoiidi notiesaati par shaadaam izriicibaam!

noziegums ir, ja nokopee un paardod, ieguust pelnju. manis mineetajos piemeeros niviens nikaad pelnj nau taisiijis.

tava taureeshana "TAS IR NOZIEGUMS" neko nepieraada, kameer neparaadiisi man kuraa likumaa tas ir dokumenteets. uz priexu! un veixmi mekleeshanaa - jo samekleet melnu kakji tumshaa istabaa ir ljoti gruuti, it iipashi ja taa kakja tur nau...

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Okt. 18., 2006 - 12:51 pm
#

Kā tad nav? Ir nodoklis uz jebkuru informācijas nesēju (eletronisku) - CD, cietie diski, disketes, lentes - kad tos pērc, tu maksā nodokli, kas aiziet autortiesību apmaksai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:06 pm
#

nu bet man te meeginaaja ieskaidrot ka man kopeeshanas gadiijumaa esot kaukas personiigi jaapikjo.

ta mlje lai par dzigitaalo failu apmainju maxa interneta piegaadaataaji. wo!

Atbildēt | Iepriekšējais


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 11:44 am
#

Tu nedrīksti vispār pārkopēt!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:51 am
#

ja? kuraa likumaa tas ir teikts? tad jau nedriixt tirgot kasetes, jo kam gan citam jamaas izmantosi ja ne kopeeshanai...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:58 am
#

kasetes izmanto arii savu videomateriaalu ierakstiishanai. Bet nu tas tavai smadzeniitei laikam buus par sarezhgjiitu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:06 pm
#

es zinu ka kasetes var izmantot ARII savu materiaalu ieraxtiishanai. un vinjas var izmantot ARII ne savu materiaalu kopeeshanai.

kaa teu skiet, par kuru no shiim iespeejaam saakumaa, kad kasetes tikko uzradaas, shuumeejaas lielie naudasmaisu onkas?


cik man zinaams, ir paarstaajushi shuumeeties.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:08 pm
#

paarstaaja. Jo paaraak daudz taadu mazu piraatelju kaa tu ar kuriem nevar izkarot un katru pie rokas piekjert.

Nazhus arii zimanto gan virtuvee gan noziegumos, bet taapeec jau neaizliegsi vinjus tirgot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:17 pm
#

taas tehniskaas inovaacijas pamatideja bij "kopeet". taapee ar shuumeejaas, jau pashaa saakumaa, pirms veel humanoiidi bii saakushi kopeet.

a par nazu izgudroshanu nau dzirdeec ka kaac butu shuumeejies.

pac gan jau saproti ka humanoiids ir diezgan sapraatiigs radiijums. ar naziem tak visi nestaigaa apkaart baxtiidami cits citu. bet luuk ar kopeeshanu ir citaadi. padomaa, kaapeec taada atskiriiba pirms likt vienaadiibas ziimi stapr pilniigi atskiriigaam lietaam! aizliegt var viskauko, padomju gados kas tik nebii aizliegc... bet likums bez pamatojuma ir knapi tualetes papiira veertiibaa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:21 pm
#

jaa, pilni cietumi taadu, kam likumi ir tualetes papiira veertiibaa :DDDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:28 pm
#

jaajaa, taatad lai kaadi likumi arii nebuutu, tie ir jaaieveero zelezno, jo tie tachu ir likumi...
tu buutu perfekc pilsonis diktotariski-fashistiskaa valstelii.

par politiskajiem ieslodziitajiem esi dzirdeejis? arii vinji taatad ir reaali noziedznieki?

un incanti, kaapee svensonijaa jau valdiibas liimenii apspriez ka vareetu to failu kachaashanas aizlieguma likumu atcelt. jo jeegas ta nikaadas - policijai ir pietiekami daudz citu lietu ar ko njemties, pieraadiit nozieguma sastaavu ri aarkaartiigi gruuti, un ar to nodarbojas tik daudz cilveeku ka ir sasniegta kritiskaa masa, kad turpinaat aizliegt kljuust jau bezjeedzigi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:39 pm
#

varbuut atceljam visus likumus? taapat tak ir kaadi, kas tos neieveero, tad kaada jeega?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:45 pm
#

lai vienu likumu atceltu (vai paaris pantus), nau jaatcel visi likumi. to tu pac labi saproti.

+ ne jau taapeec, ka KAADI neieveero, bet taapeec ka paaraak daudzi neieveero, un to ieveeroshanu bez staliniski drakoniskaam metodeem panaakt nimaz nau iespeejams.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:51 pm
#

Teec taviem tekstiem sanaak ka ja nepatiik likums tad nevajag to ieveerot ar ceriibu ka vinjsh tiks atcelts?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:00 pm
#

taa es neesmu teicis. var protesteet, visaados veidos, nu tur pilsoniskaa nepakljaushanaas utml..

turklaat shii likuma gadiijumaa - tas likums vnk nestraadaa, tur nau ko ieveerot!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:04 pm
#

ja negrib ieveerot tad jaa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:12 pm
#

tas nau tik vnk, grib vai negrib. mees runaajam par sabiedriibu kopumaa. un tad ir jaauzdod jautaajums - a kaapeec neieveero?

mana atbilde - taapeec ka likums ir tizls, anahronisx, nevajadziigs, utt utjp.

tev varbuut ir cita atbilde, nu, piem, taapee ka humanoiidi ir cuukas. pameegini savu atbildi iebarot humanoiidu masai, kas saucas sabiedriiba - redzeesi rezultaatu. uzsveru - masai, nevis saviem 5iem juristu draugjeljiem fundamentaalistiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:16 pm
#

Tu arii esi dalja no sabiedriibas. Un dziivo ar domu - visi slikti riikojas, nu tad es arii, es tak arii esmu cilveeks! :P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:25 pm
#

es nebuut nedomaaju ka visi slikti riikojas. reizeem, jaa.. un arii valsc reizeem slikti riikojas, valsc nau nikaac engelis sveetais.

a muuzikas un filmu briivu bezmaxas izplatiishanu es neuzskatu ne par ko sliktu... NELEGAALS nau vienmeer taas pac kas slikc. taaapee jau likumi mainaas, attiistaas... fashistu reziimaa un sovjetaa arii bija likumi, taatad peec tavaam domaam viss ko jamie aizliedza bija slikc?

arii muusdienu valstu reziimi kljuudaas savu reiziit - un tad tas ir muusu pilsonju PIENaakums, teishi pienaakums un nevis tiesiibas to zituaacij mainiit. jo kas tad cits to dariis?

ja valsc pienjems likumu ka debesis ir rozaa rkaasaa, tad debesis ir noziedziigas, jo jamaas zilas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:35 pm
#

Ja muuziku un filmas taisiitu par tavu naudinju diez vai tu teiktu PAR bezmaksas izplatiishanai

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:39 pm
#

es pietiekami daudz ko daru par pusvelti un par velti.

+ izlasi shito http://www.downhillbattle.org/interviews/ian_mackaye.php

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Okt. 18., 2006 - 01:30 pm
#

un tad, ja vieteejaas LV vides humanoiidi uzskata par labaam un pienjemamaam taadas darbiibas kaa kukuljdoshana/-njemshana, zagshana, etc. - vai tamdeelj taas kljuust par likumiigaam, moraalaam un eetiskaam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:33 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:37 pm
#

to - zagshanu, kukuljnjemshanu - jau niviens neuzskata par labu esam, nu taa tiiri eetiski-moraali...

a visa shitaa failu apmainjas nelikumiibas teemas burziishana, kaa vaardaa? lai kaac veel zuuxniiti seu kabataa iebaaztu par nikaa nedariishan? to tach pat beigc sunis saprot, ka faila panjemshana caur dc++ vai ko citu nevienem nikaa nenodara. un tie ir murgi, ka muuzikji tur pelnju zaude, nikur jau nau zvaniic ka es to cd buutu pircis. a tagad noklausiijos songu, un nopirx ar!

vaardu sakot, nejauc desu ar strikji! nemaisi vienaa katlaa slepkavnieku izdariibas un cilveeku briivas un briivpraatiigas savstarpeejas apdaavinaashanas procesus...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:46 pm
#

nevienam jau nekas slikts nenotiek arii no kukuliem. Piraatismaa galveno lomu arii speelee eetika un moraale.
Pie tam zaudee ne tikai muuzinji, bet arii valsts.
tev shaa vai taa nesaprast, paaudzies, izgliitojies, tad parunaasim...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:12 pm
#

paluugshu manu vecumu (kuru tu nezini) un manu izgliitiibas liimeni (par kuru teu nau ne mazaakaas nojausminjas atblaazminjas) te nepiit iekshaa.

kaa tad no kukuljiem nekas slikc nenotiek. samaxaa politikjim, un jamais pienjetm taadu un shitaadu likuma groziijumu, kas izdeviigs konkreetam biznesam , a nevis man. + pac veel uz to uzvaaraas. a politikjim ir jaakalpo tautai kopumaa, nevis kaukaadaam biznes un privaatintereseem.

kukuljnemshanu & doshanu atbalsta tikai tie deveeji un njeemeeji. failu briivu apmainju atbalsta arii ljoti daudzi muuzikji. atskiriiba aciimredzama.

Atbildēt | Iepriekšējais


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 11:42 am
#

pirmkārt Tev nav jāpārraksta, bet gan pašam/ai veikalā jānopērk orģināls un skaties, klasies cik uziet!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:00 pm
#

nau nivienaa likumaa aizliegts ieraxtiit to kas iet pa teevee vai tie atskanjots pa raadzu. to tu ljoti labi zini, netirinies te ar savu likumieveeroshanu. tam jau arii magji ar ieraxta funkciju domaati.

+ taa logiski domajot incanti iznaak, es nopeerku disku, a vinju teixim noklausaas visa mana rodnja, bet vinji tach nemaxaa... aa? a ja cits nopeerk un klausaas viens pac kaapee shamam taa pati cena jaapikjo? nu, tas taa filozofiski, es jau nesaku ka tam cilveecinjam mazaak jaamaxaa.. tik lai tu saprastu ka ierobezot muuzikas klausiishanos un filmu skatooshanos, nu, tas ir neiespeejams pasaaciens.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 12:27 pm
#

Izskatās, ka ar Tevi nav jēgas par šo visu runāt, jo neko nesaproti :/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:30 pm
#

kas man ir jaasaprot? tu nevari noraadiit pat ne ceturtdaljpantu no kaada likuma kas aizliegtu fizisku audio un videomateriaalu kopeeshanu, un vienalga turpini klaareet ka tas esot nelegaali... gribeetu redzeet tevi jurista lomaa, kaadaa tiesaa shitaa pameegini klaigat -bet tas tachu ir nelegaali, es to apgalvoju!

ja tu gribi apeleet pie moraales vai eetikas normaam, tas ir citaadi...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:43 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:57 pm
#

-10000000

tur ir tieshi aizliegta izplatiishana bez autora piekrishanas, bet jau pashaa saakumaa ir nodefineec, ka izplatiishana ir "darbība, ar kuru autortiesību vai blakustiesību objekta oriģināls vai kopija tiek pārdota vai citādi atsavināta".

taa ka, ja nepaardod, tad taa nau izplatiishana un attieciigi tas NAU likumpaarkaapums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 06:19 pm
#

Nee, ja tu failu paarraksti un iedod kaiminjam tad taa arii ir izplatiishana.

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:53 pm
#

Un kriminaallikumaa arii ir panti par sho pashu teemu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:08 pm
#

nunu. un tagad pasaki man, cik humanoiidi ir notiesaati par peicu kaseshu ieraxtiishanu un bezmaxas izdaliishanu saviem draugiem?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:49 pm
#

Ja vinji nav notiesaati, tad tas automaatiski ir likumiigi vai kaa? Ko tu patreiz meegjini pieraadiit?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:05 pm
#

katrs likums ir jaainterpretee lai to pielietotu.

un, kaa jau es raxtu turpat virs tava posta, aizlieguma kopeet video un audiomateriaalus fiziskaa veidaa nekomerciaalaam vajadziibaam nau.

e basta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 02:23 pm
#

nee nu ja tu uzskati ka nav aizlieguma tad taa ir tava probleema. Tikai atceries ka likumu nezinaashana neatbriivo no atbildiibas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:41 pm
#

klau, nu apskatiiju es to autortiesiibu likumu, un nau tur taada aizlieguma, kaada te nezinaashana... es tak biku augstaak raxtu kas tur iisti aizliegc. pac iepaziisties ar likumu! nezinaashana nerada tiesiibas piemeerot patvaljiigi izdomaatas normas.

+ veelreiz atkaartoju, kopeeshana fiziski notika kaadreiz ljoti lielos apmeeros. kur tad ir tie notiesaatie par kopeeshanu nekomerciaaliem meerkjiem? taatad jaasecina, ka kriminaalllikums netiek interpreteec taa kaa teu patiktos. tas tak katram juristam dvojeshnjikam skaidrs ka tikai likumaa ieblenzt veel nepietiek - ir jaaiepaziistas ar tiesu PRAXI attieciigajaa jautaajumaa.

Atbildēt | Iepriekšējais


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 12:47 pm
#

notrusījies, ja, ka atbildes slēp?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:01 pm
#

es te niko nesleepju, par ko tu runaa?

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:22 am
#

jaa, filmas paarrakstiishana kasetee bez autora zinaashanas arii ir zagshana. un paarrakstiishana diskaa arii.
Nav lieta tajaa vai otraa galaa paliek fails vai nepaliek. lieta ir tajaa ka ne filmas radiitaaji ne veidotaaji ne valsts(tiiri nodoklju zinjaa) neko nesanjem no taa ka tu to filmu noluuri. Tu vinju dabuu par velti nereekjinoties ar visiem tiem cilveekiem, kas ir ieguldiijushi darbu taas tapshanaa. ja tu sho pashu filmu nopeer veikalaa licemnzeetaa versijaa tad visiem tiek labuminjsh un neviens nejuutas apzagts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


efix

from: [info]efix
date: Okt. 18., 2006 - 11:52 am
#

imho, vienu versiju paarrakstiit backup vajadziibaam NAV aizliegts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:55 am
#

haha, backup ir par datorprogrammaam nevis audio-videomateriaaliem.

nau vispaar aizliegta kopeeshana nikaados apmeeros. tikai dzigitaali nezin kaapeec. bet to aizliegumu arii nonjems jo taapat visi kopee un bez cilveeku noveeroshanas a la 1984 to izsekot nau iespeejams.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]guvi
date: Okt. 18., 2006 - 11:31 am
#

muha-ha-ha
gudrinieks

Atbildēt | Iepriekšējais


zhuu

from: [info]rikella
date: Okt. 18., 2006 - 12:26 pm
#

man jaunaa versija darbojas labi, bet vecajaa bija gljuki, ka hublisti dazhreiz nevar nodounloudot un zinu, ka citiem arii taa ir bijis. bet tas paarejoshi.

Atbildēt


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Okt. 18., 2006 - 01:26 pm
#

DCplusplus? lolz kaads veel jamo lieto!111

Atbildēt


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:28 pm
#

viss, es diskusiju par neteemu kas te panesaas beidzu... ja kads grib, turpiniet. vien padodu jums reku linku varat palasiities http://www.downhillbattle.org/interviews/ian_mackaye.php

varbuut juusu likumfundamentaalisms shitai jomaa mainiisies. ja nee - lai dies ir ar jums, potenciaalie totalitaaru reziimu rokaslaizas...

respekc visos aspektos, un piis aut!

Atbildēt | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:39 pm
#

nav jau jeegas diskuteet ar cilveeku, kas negrib neko saprast, tikai pablajustiities.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:03 pm
#

interesanti, kursh te gribeeja pabljaustiities. a? es uzdevu jautaajienu a tu + veel dazi saaka paust te savus moraalisma izvirdumus piraatisma sakaraa.

runaa par teemu, nevis apsaukaajies un brauc augumaa! kritizee, jautaa, oponee, un dari to konstruktiivi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 02:25 pm
#

bezceriigs gadiijums....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:35 pm
#

aha. pac uz jautaajumu neatbildi - nu to, kursh tad te iisti gribeeja pabljaustiities... jo skaidrs tachu ka sapisies meistariibaa, un pac vien te atliidi bljaustiities, turklaat ne pa teemu. kursh tad te vareetu buut saucams par bezceriigu gadiijumu.

vispaar teu tipiski demagogu gaajieni - kad diskusijaa nau ko teikt, saak braukt virsuu oponentam... par vecumu, par izgliitiibu, par bezceriigumu, ka nesaprot, ka nesajeedz, ka dumsh ir.

bet vispaar bezceriigs gadiijums esmu - taadaa noziimee ka neatziistu demagogiskus gaajienus kaa argumentaacijas liidzekli.

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 18., 2006 - 09:26 pm
#

Un tu ne? Ar nespēju atbildēt uz uzdoto jautājumu un vēlmi izlikties pareizākam par citiem?
(nekā personiska - nepatīk cilvēki kuri mēģina otram uzspiest savu viedokli. Tikpat ļoti kā ticības sludinātāji ar savu dubulto morāli.)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:15 pm
#

kaapeec uzspiest savu viedokli? vienkaarshi meegjina cilveekam paskaidrot kas ir piraatisms un kas nav. Izlasi varbuut no saakuma visu un padomaa liidzi pirms jaucies iekshaa ar secinaajumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


sametis

Tehnologjijas ...

from: [info]raitis
date: Okt. 24., 2006 - 12:16 pm
#

...iet pa priekshu autortiesiibvaam, un taa buus gandriiz vienmeer.

Atbildēt


sametis

autortiesiibu joma

from: [info]raitis
date: Okt. 24., 2006 - 12:28 pm
#

ir atseviskjaa dienasgraamataa rakstaam/neesmu taadu atradis

Atbildēt