dc++

« previous entry | next entry »
Okt. 18., 2006 | 09:44 am
posted by: tiesibsargs in pajautaa

uzinstaleeju jauno versiju,un nikas vairs nestraadaa. maniem hubiem adreseeenus neatpaziist, hublisti ar nevar nodaunloudot. kas par desaam???

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {90}

from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 11:49 am
#

"tu vinju NELEGAALI kopee un klausies UZSPLJAUJOT uz cita cilveeka darbu"

daraam kaa hemingvejs, striipojam adjektiivus un citus emocionaalizvirdumvaardus aaraa - nu te es vinjus izceelu, lai tu izlasiitu ko pac raxti!

NELEGAALI - bet es jau tieshi prasu, kaapeec nelegaali. likumu jau var pienjemt kaadu grib, un likumi mainaas. ir jaapamato, kaapeec es filmu paarraxtiit videokasetee driixtu, bet internetaa peexnji aizliegc? un nestaasti man te ka uz videokaseti nedriixt kopeet - neesmu dzirdeejis ne par vienu notiesaatu humanoiidu par taadaam izdariibaam. turpretiim esmu dzirdeejis par to ka saakumaa gan par audio gan par videokaseteem shuumeejaas lielie muuzikas un filmu tirgonji. taapat shuumeejas tagad par dzigitaalaam lietaam. gan jau shamiem paaries.

UZSPJAUJOT - es parasti muzonu klausoties nemeedzu spljaudiities, unmuuzikjus arii cienu. tik nezin kaapeec daudzi muuzikji pashi atbalsta muuzikas briivu izplatiishanu. ta vinji pashi uz sevi spljaudaas vai kaa? lai speelee dziivajaa, lai paardod savas maikas, lai straadaa! nevis izdod vienu cd un tad kaash sazin cik gadus. un ja tu to veel nezinaaji - lai guutu pelnju uz rekordiem, ir jaabuut lielai zvaigznei. un arii tad leilu dalju iekesho leibls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 11:56 am
#

Tieshi taapeec ka nesoda arii visas shiis cuuciibas notiek. Cilveekam nez kaapeec ir taada daba, kameer meni par to nesoda es to dariishu. Ja tev ljaus veikalaa desas zagt nesodiiti ytad to arii tu dariisi jo nesoda taksh! pameegjini visam izsekot uz pie rokas piekjert katru kursh nodarbojas ar piraatismu.
Un ja muuzikjis ATLJAUJ savus darbus pavairot, tad luudzu, dari to. Tikai dabuu shaadu atljauju. Nedomaaju, ka visi muuzikji buus sajuusmaa, vinji tomeer sho dziemu ierakstiishanaa ielieto lielu pikji.
un lai guutu peljnju nav jaabuut nekaadai megazvaigznei, ir jaabuut cienoshiem klausiitaajiem kuri neuzskata ka shii muuzikjha vieniigais dziives meerkjis ir lai tu noklausiitos vinja gabalu par velti.

Nu ja tev nav nekaadas sajeegas par to kas ir piraatisms tad varbuut no saakuma uzzini kaut ko un tad spiiraajies pretii?

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:16 pm
#

aa, un par sodiishanu. nedzirdeeshana nenoziimee ka nesoda:

"Tātad uz skatuves uznāk Recording Industry Association of America (RIAA). 2003.gada sākums. Pirmie „uzraujas” 4 studenti ASV, kas izmantoja un uzturēja failu apmaiņas tīklus augstskolu iekšējos tīklos. Interesants fakts – neviens no studentiem iepriekš netika brīdināts vai kādā veidā informēts par briestošajām „ziepēm”. Lieta beidzās ātri – studenti vienojās ar RIAA, ka katrs maksās no 12 000 līdz 17 000 dolāru. Tiesa gan, „veiksmīga” sprieduma gadījumā būtu jāmaksā daudzi miljoni.

Un sākās... Protams, RIAA ātri apjēdza, ka vērsties tiesā pret visiem failu apmaiņas tīklu lietotājiem būs pagrūti. Tad nu tika uzstādīts limits – vispirms tiks izšauti tie resnākie eksemplāri, tie, kuri tik labprāt dalās ar saviem GB.

Pēc tam pamodās Motion Picture Association of America (MPAA). 2004.gada beigas. Nelaimīgo skaits īsti nav zināms. Izrādījās, ka lejupielādēt filmas arī ir slikti. Un MPAA turpina iesniegt prasības.

Bet tad kļuva interesantāk – arī Eiropā „izsēdās” desants. Atklājās, ka ir tāda „maigā” organizācija kā International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). 2005.gada sākums. „Uzrāvās” failu apmaiņas tīklu lietotāji Eiropas valstīs. Vispirms – Austrijā, Dānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Lielbritānijā. Pēc tam pirmoreiz „uz iesma” nokļuva arī lietotāji Somijā, Īrijā, Islandē un Nīderlandē. Tika ierosinātas 32 lietas. Saskaņā ar IFPI datiem kopumā sankcijas tika ierosinātas pret 248 cilvēkiem vai arī tika maksātas kompensācijas vidēji 3000 eiro apmērā.

Tad vēl pirmās lietas sāka ierosināt British Phonographic Industry (BPI). Ap 60 cilvēku. Kompensācijas līdz 6500 mārciņām.

Bet nu vienkārša matemātika. Saskaņā ar IFPI datiem kopējais ierosināto lietu skaits ir ap 11 500. Pārsvarā – ap 10 000 – lietas ierosinātas ASV. Napster servisa ziedu laikos lietotāju skaits bija 26 miljoni. Tad nu varat izrēķināt iespējamību, ka tas būsiet tieši Jūs, kuru iesūdzēs tiesā."
iz http://www.datuve.lv/raksts/831/Pirati_bija_un_bus
Tur ir diezgan daudz rakstu par piraatisma teemu, vari palaiit un "dzirdeet"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:22 pm
#

es jaautaaju par to, kur ir tie notiesaatie par kopeeshanu uz kaseteem (izlasi taksh augstaak ko es raxtu, luudzams). jo te dazi, ieskaitot tevi, apgalvo, ka arii taada kopeeshana ir nelegaala. juus melojat, kungi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:25 pm
#

nu kurienes tu kopee? no dc++? prieksh kam tu kopee? lai pateiktu "man maajas ir 1 origjinaal un 3 kopijas"?
Ja cilveeks negrib saprast un izliekas stulbs, tad tas ir cits jautaajums, tikai kaapeec tad vajadzeetu shitaa izraadiit savu stulbumu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:39 pm
#

labi, tad vienojamies vismaz ka fiziska audio un videomateriaalu kopeeshana, bez pelnjas, nau nikas sodaams? vai arii tu esi atradis kaadus likuma pantus kas mani sodiitu par taadaam izdariibaam?

tad var taalaak runaat par to, kaada tad ir taa atskiriiba starp taadu kopeeshanu un dzigitaalukopeeshan, piem ar dc++... un kaapeec otraa buutu jaaaizliedz, ja pirmaa atljauta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 12:41 pm
#

No dc++ kopeejot tu jau esi piraats. Tik daudz tu vismaz saproti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 01:02 pm
#

saskanjaa ar noteiktu valstu noteiktu likumdoshanu - jaa.

a tu peec sharia likumiem esi ar akmenjiem nomeetaajams bezdievis.

ko nu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zveers

from: [info]lauwa
date: Okt. 18., 2006 - 01:47 pm
#

"sharia likumiem" ?
Es pagaidaam dziivoju Latvijaa un pakļaujos likumiem, kas attiecas uz mani.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 02:08 pm
#

un tas kas dzimis zemee, kur valda sharia likumi, nedriixt nevienam un nekad pretoties? 1000% pakljaaviiba, ja nee noziedzniex?

sanaak taa ka likumus mainiit nedriixt, jo shamie ir jaaieveero burts burtaa, un ja maina, tad kaukas nau bijis kaartiibaa, un tad jau sanaak ka vareeja neieveerot...

taa, viss, ar riitdienu iesaldeejam lv likumdoshanu taadu kaada taa ir. ja?

Atbildēt | Iepriekšējais


burvis, ghe

from: [info]wztr
date: Okt. 18., 2006 - 12:19 pm
#

uz videokaseti NEDRĪKST KOPĒT!! Skaidrs? Aizej uz veikalu nopērc kaseti un skaties! Kāpēc Tev būtu kas jākopē? koa? >(


Mūziķi atbalsta brīvu mūzikas izplatīšanu, jo tā ir viņu mūzika un viņi var darīt ar to, ko vēlas!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 18., 2006 - 12:42 pm
#

nedriixt kopeet taapeec ka tu te lieliem burtiem uzraxtiiji ka nedriixt?

atkaartoju peedeejo reizi - pirms taureet ko es te driixtu vai nedriixtu dariit, noraadi attieciigu likuma pantu (nu, vismaz ceturtdaljpantinju, ja gruuti visu).

cik man zinaams, shaada likuma nau.

cita lieta par dzigitaaliem materiaaliem, bet taa jau ir cita diskusijas pakaape.

Atbildēt | Iepriekšējais