pajautaa

recepte

« previous entry | next entry »
Aug. 29., 2006 | 12:47 pm
posted by: punktinja in pajautaa

Jautājums: kā mājas apstākļos pagatavot auzu pārslu cepumus?!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

homo

from: [info]homo
date: Aug. 29., 2006 - 12:53 pm
#

Auzu pārslas-1 kg
Sviests vai margarīns - 500g
Olas -8gb
Cukurs - 300g
Rozīnes - 150 g
Vaniļas cukurs -2 tējk
Milti - 1 glāze

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

Neceptām auzu pārslām pievieno taukvielas,cukuru ,olas , vaniļu , rozīnes.Visu labi samaisa , tad pievieno miltus un samīca.Ar mitrām rokām uz plāts liek cepumu piciņas .Cep 200 grādos.


Atbildēt | Diskusija


punktinja

from: [info]punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 12:57 pm
#

paldies liels! a, tās taukvialas (sviests, acīmredzot) ir jāizkausē? kā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


homo

from: [info]homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:04 pm
#

nē, viņam ir jābūt nu kā istabas temp. turētam - mīkstam, lai smuka masa veidojas, no kuras netek nekas laukā.. Lai labi garšo.

starp citu, vari piemest klāt smalcinātus riekstus, garšīgi. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


punktinja

from: [info]punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:08 pm
#

cerēsim, cerēsim, ka labi garšos:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


homo

from: [info]homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:16 pm
#

varbūt pirmajai reizei taisi pusporciju no norādītās - savādāk ēdīsi līdz Ziemsvētkiem.. :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


punktinja

from: [info]punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:17 pm
#

es tieši tā arī izdarīju - visu uz pusēm dalīju!

Atbildēt | Iepriekšējais


_____

from: [info]gary_crant
date: Aug. 29., 2006 - 01:20 pm
#

parasti cepumu mīklām vispirms ir jāsaputo sviests ar cukuru. saputot - tas šajā gadījumā nozīmē maisīt, kamēr sviests ir palicis mīksts, mazliet pufīgāks un parasti arī gaišāks un cukurs ir vairāk mazāk sviestā izkusis.

un es ieteiktu ņemt pusi no [info]homo ieteiktā produktu daudzuma, tad sanāk apmēram divas plātes cepumu

Atbildēt | Iepriekšējais


Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 29., 2006 - 01:13 pm
#

tā nav kaut kāda baigi lielā porcija?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


homo

from: [info]homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:15 pm
#

nu diezgan. kādam laikam pietiek. :)
bet nu par proporcijām ir skaidrība, vai ne? ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 29., 2006 - 01:20 pm
#

Skaidra lieta, ka ir skaidrība ;-)
Vienkārši ir cilvēki (tak laikam ne es), kas cenšas burts burtā izpildīt recepti un varētu būt neliels pārsteigums, ka "oi, te tak 3 pannām sanāks!" ;-)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


punktinja

from: [info]punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:25 pm
#

burta kalps! es i' tāds pats:)

Atbildēt | Iepriekšējais


x-ƒ

from: [info]x_f
date: Aug. 29., 2006 - 01:45 pm
#

Padalīsies ar pārējiem, nu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Aug. 29., 2006 - 01:58 pm
#

Bezceris. Auzu cepumus gatavo tikai rūpnieciskos apstākļos, 600 atmosfēru spiedienā, sērskābes klātbūtnē un rentgena staros.

Atbildēt


raivis_purins

from: [info]raivis_purins
date: Aug. 29., 2006 - 02:24 pm
#

man ar vienu iedos pagaršot!

Atbildēt


from: [info]dziivie_duumi
date: Aug. 29., 2006 - 03:50 pm
#

Neizlasīju iepriekšējos, bet še mana recepte, sanāk ļoti garšīgi :)

500 g auzu pārslu, 250 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas.
Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausētā sviestā (125 g), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Vēl var pielikt klāt sarīvētu citrona miziņu un visādas garšvielas. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts, cepeškrāsnī cep gaiši brūnas. Atdzisušas ar platu nazi noņem no plāts.

Atbildēt