parasti cepumu mīklām vispirms ir jāsaputo sviests ar cukuru. saputot - tas šajā gadījumā nozīmē maisīt, kamēr sviests ir palicis mīksts, mazliet pufīgāks un parasti arī gaišāks un cukurs ir vairāk mazāk sviestā izkusis.
un es ieteiktu ņemt pusi no homo ieteiktā produktu daudzuma, tad sanāk apmēram divas plātes cepumu
Skaidra lieta, ka ir skaidrība ;-) Vienkārši ir cilvēki (tak laikam ne es), kas cenšas burts burtā izpildīt recepti un varētu būt neliels pārsteigums, ka "oi, te tak 3 pannām sanāks!" ;-)))
Neizlasīju iepriekšējos, bet še mana recepte, sanāk ļoti garšīgi :)
500 g auzu pārslu, 250 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas. Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausētā sviestā (125 g), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Vēl var pielikt klāt sarīvētu citrona miziņu un visādas garšvielas. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts, cepeškrāsnī cep gaiši brūnas. Atdzisušas ar platu nazi noņem no plāts.
from: homo
date: Aug. 29., 2006 - 12:53 pm
#
Sviests vai margarīns - 500g
Olas -8gb
Cukurs - 300g
Rozīnes - 150 g
Vaniļas cukurs -2 tējk
Milti - 1 glāze
Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)
Neceptām auzu pārslām pievieno taukvielas,cukuru ,olas , vaniļu , rozīnes.Visu labi samaisa , tad pievieno miltus un samīca.Ar mitrām rokām uz plāts liek cepumu piciņas .Cep 200 grādos.
Atbildēt | Diskusija
from: punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 12:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:04 pm
#
starp citu, vari piemest klāt smalcinātus riekstus, garšīgi. :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: gary_crant
date: Aug. 29., 2006 - 01:20 pm
#
un es ieteiktu ņemt pusi no homo ieteiktā produktu daudzuma, tad sanāk apmēram divas plātes cepumu
Atbildēt | Iepriekšējais
from: misame
date: Aug. 29., 2006 - 01:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: homo
date: Aug. 29., 2006 - 01:15 pm
#
bet nu par proporcijām ir skaidrība, vai ne? ;)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: misame
date: Aug. 29., 2006 - 01:20 pm
#
Vienkārši ir cilvēki (tak laikam ne es), kas cenšas burts burtā izpildīt recepti un varētu būt neliels pārsteigums, ka "oi, te tak 3 pannām sanāks!" ;-)))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: punktinja
date: Aug. 29., 2006 - 01:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: x_f
date: Aug. 29., 2006 - 01:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sirdna
date: Aug. 29., 2006 - 01:58 pm
#
Atbildēt
from: raivis_purins
date: Aug. 29., 2006 - 02:24 pm
#
Atbildēt
from: dziivie_duumi
date: Aug. 29., 2006 - 03:50 pm
#
500 g auzu pārslu, 250 g sviesta, 200 g cukura, 3 olas.
Auzu pārslas izsijā, apgrauzdē izkausētā sviestā (125 g), atdzesē un pievieno sviestam, kas saputots ar cukuru. Auzu pārslu masai pievieno olas un izsijātos auzu pārslu smalkumus. Vēl var pielikt klāt sarīvētu citrona miziņu un visādas garšvielas. Ar tējkaroti mīklas piciņas liek uz plāts, cepeškrāsnī cep gaiši brūnas. Atdzisušas ar platu nazi noņem no plāts.
Atbildēt