pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2023 | 02:03 am
posted by: sodienliist in pajautaa

Sveicināti! Tie/tās no jums, kas bijuši/as Marokā (piemēram, galvaspilsētā vai citās lielajās, tūristīgajās vietās), vai jūs teiktu, ka divām jaunām sievietēm nav ieteicams tur doties bez vīrieša klātbūtnes? dzirdēti ļoti atšķirīgi viedokļi. divām sievietēm gribās uz Maroku, bet īsti negribās vēl arī meklēt ceļabiedru vīrieti.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Dec. 3., 2023 - 10:56 am
#

es varu aizbraukt līdzi

Atbildēt


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Dec. 3., 2023 - 03:17 pm
#

Manas paziņas ir braukušas (gan pirms 10 gadiem) un viņām viss bija ļoti OK.

Atbildēt


Anne

from: [info]puuce
date: Dec. 3., 2023 - 04:40 pm
#

mēs ar draudzeni bijām pirms gadiem 15 kā divas blondīnes. bija padarāmi, bet nenormāli viegli ne. nedroši nejutāmies, bet šausmīgi ērti arī ne.

Atbildēt


from: [info]formica
date: Dec. 3., 2023 - 06:03 pm
#

Piemeeram, ko taadu galvaspilseetaa buutu veerts izpeetiit? Masu tuurisma klasika tomeer buutu Marrakech. Visumaa pietiek, ja respektee vieteejaas parazhas, pieprot franciski, gjeerbjas neuzkriitoshi, Ramadaana laikaa publiskaas vietaas negremo liidzpanjemto paartiku, prot pieklaajiigi izvairiities no Faux Guides, neknipsee vieteejos bez atljaujas utml. Lai mazaak stresa, labaak tomeer caur pazinjaam samekleet kaadu vieteejo viirieshgabalu, kas pieskatiis un laikus pabriidinaas par detaljaam, kas jaaieveero, piemeeram, vienmeer jaaprecizee, kaadaa valuutaa tiek nosauktas cenas un citaam nianseem, par ko videejam eiropietim parasti nav ne jausmas.

Atbildēt


Džedaju bruņiniece

from: [info]kochka
date: Dec. 3., 2023 - 09:50 pm
#

Kāda blogere, jauna sieviete rakstīja, ka vienatnē bijis ok pastaigāties, neviens nav piesējies. Viņa tur nopirkusi vietējo sieviešu apģērbu, garu kleitu, jutusies droši. Blogu atrast vairs nevaru, bet te neliels ieskats - https://womenbesttravel.com/what-to-wear-in-morocco-a-complete-guide-to-morocco-dress-code/
Divatā varētu būt vēl drošāk.

Atbildēt


reliģiskais moments

from: [info]de_profundis
date: Dec. 6., 2023 - 08:33 pm
#

esmu arī viena ceļojusi. tas ielas harassments ir tikai pirmais kultūrslānis, kam viegli tik cauri ar dažiem trikiem, bet tos neiesaku pārkāpt:
1) ģērbties vairāk vai mazāk kā vietējām, piesegt rokas, kājas, kaklu, galvu.
2) uz piesiešanos atbildēt stingri bet laipni (nevis tipa z b atšujies, vai ignorēt, bet ar mugurkaulu, piemēram, paldies, es jau paēdu, es jau iztērēju naudu, es nerunāju franciski, uzredzēšanos. esmu precējusies. Tas ir energy work savā būtībā, viņi ļoti intuitīvi un dzīvnieciski lasa tavu auru.
3) nēsāt makā kāda vīrieša bildi, ko rādīt un teikt, ka tas ir tavs draugs/vīrs.
4) izņemot patiešām tūristiskas vietas, kā Djemma el Fna Marakešā (kur tieši ir interesanti tumsā), neiet ārā pēc tumsas iestāšanās. tad gan viņi var sākt pārkāpt robežas, skarties klāt, kas nav patīkami.
5) vispār būt atvērtām. ja kaut ko vajag, jautāt cilvēkiem, viņi labprāt palīdzēs jo īpaši orientēties - ja neskaita Kasablanku (kuru īstenībā neiesaku), tur nav eiropiešiem saprotamas ielu loģikas. Iet ar atvērtās sirds sajūtu, jo uz to aizsardzības sienu viņi tieši lien virsū nezin kāpēc, jo ātrāk izveidojas cilvēcisks kontakts, jo ātrāk kļūst droši. Turklāt, ja ar kādu ir cilvēcisks kontakts, tad pārējie nelien virsū.
6) ja kāds lielā pilsētā piedāvā aizvest uz to vietu, kur tev vajag nokļūt, nevis tikai parādīt ar roku, jārēķinās, ka viņš par to beigās var prasīt naudu.
6) neiesaku pīpēt ar viņiem zāli vai dzert vīnu, arī ja kādi izskatās eiropeiski pieklājīgi. tur noteikti būs uzmākšanās variants.
7) iesaku iet uz sieviešu hamamu, tur var forši ietusēt ar sievietēm
8) sagatavot atvērtu attieksmi arī pret kaulēšanos. izņemot par ēdienu. tur visiem vienādas cenas.

Atbildēt | Diskusija


reliģiskais moments

from: [info]de_profundis
date: Dec. 6., 2023 - 08:35 pm
#

bet ja gribas vnk mierīgi staigāt un tikai būt savā burbulī, tas var arī neizdoties, tur dīvainā kārtā savu burbuli var nosargāt tieši viņu atverot - un nevajag baidīties, jo lielākā daļa savā būtībā ir ļoti labi cilvēki, jo īpaši ārpus tūristu kāšanas rajoniem. katrs svešinieks var būt Allahs.

Atbildēt | Iepriekšējais


aituvīrs

from: [info]sodienliist
date: Dec. 7., 2023 - 03:27 pm
#

Paldies, ļoti izsmeļoši

Atbildēt | Iepriekšējais