pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2023 | 08:08 am
posted by: ulvs in pajautaa

Kā jūs ieteiktu cīnīties ar kaimiņu, kuram vienalga par citu kaimiņu miegu?

Mūsu daudzdzīvokļu mājā ir plānas sienas. Šorīt kārtējo reizi uzrāva augšā 7.50 ar savu amorālo klavieru plinkšķināšanu. Biežāk gan viņš sāk laikos, kas uzskatāmi par nomoda laiku, bet ne visi dzīvo banālā režīmā.

Metode "apgriezies gultā ar kājām pret sienu un sper pret to, lai viņam liktu noprast, ka viņš traucē" nestrādā. Vistraģiskākais, ka sāku nojaust, ka viņš apzināti trollē. Jo, nu, kur prikols piesēsties, paplinkšķināt 2 min ik pa 15min intervāliem.
Stulbākais, ka viņš ir no blakus kāpņutelpas, kam nezinu kodu. Jau sen būtu aizgājis aprunāties.

Varbūt katru reizi, kad pametu dzīvokli, atstāt tajā uz maksimālu skaļumu Burzum daiļradi?

Ir kādi ieteikumi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {61}

ctulhu

from: [info]ctulhu
date: Mar. 3., 2023 - 02:14 pm
#

Vispār es teiktu ka prasība lai manā privātīpašumā nav man nevajadzīgu izpausmju tipa skaņas, smakas, jebkas cits ir adekvāta. Tā ir mana problēma savākt savas lietas tā lai tās nešķērso cita privātīpašuma robežu. Gribu krāmēties ar radioaktīviem izotopiem vai toksiskām vielām - okej nodrošinu lai tas nenokļūst pie citiem un neapdraud tos. Ja tas nav iespējams, tad daudzdzīvokļu mājā ar to nekrāmējos. Daru to kaut kur citur, kur ir droši. Tas pats ar skaņām. man jāvar savākt savs troksnis, ar austiņām, ar skaņu izolāciju, vienalga, bet citiem no mana trokšņa nav jācieš. Vajag lai ir klusums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Mar. 3., 2023 - 02:36 pm
#

Mhm, un tā mums kultivējas opīši, kas sūdzas par to, ka augšstāva kaimiņi atļaujas staigāt pa savu dzīvokli - ar kājām, iedomājies!

Ja dzīvo daudzdzīvokļu namā, nevajag izvirzīt nereālistiskas prasības. Klavieru skaņas dienas laikā pielīdzināt darbībām ar radioaktīvām un toksiskām vielām dzīvojamā platībā - šitais tiešām ir sfēriskās govs vakuumā sadzīviskā apakšvarianta piemērs.

Un btw, esmu arī novērojusi, ka šādas perfektā klusuma prasības ļoti bieži paši sūdzambībeles nemaz neievēro, jo pašu trokšņi tak ir pamatoti un adekvāti, vai ne. Man bija viens kaimiņš, kurš varēja visu dienu pietrokšņot pagalmu ar savas mūžīgi remontējamās mašīnas motoru, bet vakarā gāja apsaukt kaimiņu pagalma pusaudžus, ka tie pārāk skaļi spēlē basketbolu. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

from: [info]ctulhu
date: Mar. 3., 2023 - 04:07 pm
#

Nē nu paskatīties vispirms uz sevi pirms kačāt pravas ir pilnīgi adekvāta prasība. Tālāk es tomēr klasificētu skaņas tā sacīt nepieciešamajās un ne pārāk. Nu ja viņš tur kko remontē, darbojas veļas mašīna vai rej suns - tad okej, bet ja šis izklaidējas uz pārējo bezmiega rēķina teiksim - tad sorry nav okej.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Mar. 3., 2023 - 04:51 pm
#

Aha, sākās - tikko vēl teici, ka jābūt pilnīgam klusumam, tagad tomēr atklājas, ka esot atļautās skaņas, kuras ir ok. Sorry, bet tas ir totāls egocentrisks sviests - tieši tas, ko es teicu, par klusuma pieprasītājiem, kas paši atļaujas trokšņot. Tādas attieksmes dēļ daudzdzīvokļu mājās tik bieži veidojas konfliktsituācijas. Jo ir tādi indivīdi ar neadekvātām prasībām, kuri iedomājas, ka viņi dzīvo meža vidū, tādēļ visiem citiem jāpielāgojas. Vajag domāt ar galvu un rēķināties ar kaimiņiem. Ja tev jātaisa remonts, centies to darīt darba laikā, kad vismazāk cilvēku būs mājās, jo apdullinošas elektrisko darbarīku skaņas citiem traucē arī nomoda laikā. Ja tev veļasmašīna skaļa vai vibrē visu māju, tad ieplāno savu veļas dienu pa dienu, nevis pusnaktī, jo tīru apakšbikšu trūkums nav attaisnojums terorizēt kaimiņus. Savukārt, ja tu esi tik unikāls, ka vari atļauties nedzīvot "banālā režīmā", tad nopērc ausu aizbāžņus vai pārvācies uz privātmāju, jo nav adekvāti pieprasīt, lai tavam oriģinālajam režīmam pakļaujas visi mājas iedzīvotāji.

Un visbeidzot - ja tiešām ir tā, ka kāds troksnis ļoti traucē tev personisku iemeslu dēļ, tad mēģini ar kaimiņiem laipni sarunāt, palūgt. Nevis zvanīt policijai par sadzīviskiem trokšņiem dienas laikā, ffs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Mar. 3., 2023 - 04:58 pm
#

Es pilnīgi iztēlojos, ka citā forumā kaimiņš prasa - ko darīt, ja kaimiņš aiz sienas pa nakti trokšņo, un viņam iesaka "plinkšķini klavieres no rīta".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Mar. 3., 2023 - 05:04 pm
#

Eu, jā, tas būtu lieliski. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


ctulhu

from: [info]ctulhu
date: Mar. 3., 2023 - 05:25 pm
#

Tas viss ir pilnīga taisnība, nu tb tu centies ievērot klusumu un ja nu kko vajag tad darba laikā. Cik es sapratu bazars ir par variantu kad kāds iedomājas ka viņam mājās ir koncertzāle. Nu vot tas tiešām ir keiss kur tādam indivīdam ir visas tiesības sarīkot to savu koncertzāli kaut kur tālu no visiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 3., 2023 - 02:36 pm
#

Ja prasība ir "nekādas svešas skaņas", tad jāiet dzīvot mājiņā mežā. Tik vienkārši tas ir.

Un visi tie lohi, kas aicina pārdurt riepas, jo astoņos no rīta kāds klavieres spēlē. Bļaģ, kas te vispār par kropļiem novākušies?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Red or Dead

from: [info]sarkans0987
date: Mar. 3., 2023 - 06:02 pm
#

Tieši manas domas! Astoņos!!! Ne jau piecos vai sešos....

Atbildēt | Iepriekšējais


zazis

from: [info]zazis
date: Mar. 3., 2023 - 07:04 pm
#

vispār jau tas bija viens, kas aicināja durt riepas. citi aicina apgrūtināt policiju ar neadekvātām prasībām.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dzintra čoms

from: [info]mranarhs
date: Mar. 5., 2023 - 11:54 pm
#

Tu esi pārliecināts, ka tas ir viņa privātīpašums?

Atbildēt | Iepriekšējais