Sports (?!)

« previous entry | next entry »
Jan. 8., 2022 | 02:59 pm
posted by: safe in pajautaa

Vai kāds var ieteikt kādu sakarīgu sporta zāli pilnīgiem iesācējiem? Būtu gatava arī pāris reizes aiziet uz privātām nodarbībām, lai iemācītos tehniku utt.
Esmu jau apskatījusi dažādus variantus, bet izejot caur sūdzībām, visās populārajās ir daudz par to, ka apkrāpj ar abonementa iesaldēšanu u.c.
Vienkārši gribas pakustēties un pareizi pavingrot, ekstensīvi kačāties nav vēlme. Gribas, lai ir laba atmosfēra un draudzīgi darbinieki.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]evia
date: Jan. 8., 2022 - 03:22 pm
#

Varbūt ir vērts sākt ar fizioterapeitu - man ļoti patika Ortoklīnikā Āgenskalnā, ļoti labi speciālisti, gana ekipējums, jutos droši un forši.

Atbildēt | Diskusija


Flēra

from: [info]fleur
date: Jan. 9., 2022 - 10:48 am
#

Paldies par atsauksmi, tieši skatos tajā virzienā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]safe
date: Jan. 10., 2022 - 02:43 pm
#

Šis vispār ļoti labs ieteikums, paldies, apsvēršu!

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Jan. 8., 2022 - 03:37 pm
#

Varbūt nebūs tieši par tēmu, jo nezinu, vai uzsvars ir uz to "vienkārši gribas pakustēties un pareizi pavingrot" vai arī "gribu to darīt kopā ar kādu un attiecīgā vidē, nevis mājās". Es pirms kāda laika (arī mājsēdes kontekstā mazliet) skatījos, kādas ir iespējas mājas kaut ko darīt - nu, nopirkt kādu vienkāršu rīku (protams, daudz ko var darīt vispār bez rīkiem!) - apsvēru šādu https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/sporta-preces/vingrosanas-un-fitnesa-preces/trenazieri-vedera-presei/vidaxl-vedera-preses-trenazieris-ar-elastigam-auklam?id=9482745&feat=suggest vai šādu https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/trenazieri/soli/daudzfunkcionals-macibu-treninu-stativs-hms-pwl8306-melns?id=8317564&feat=search&keyword=treninu+stativs , taču tad pakonsultējos ar bračku un viņš teica: "nafig tos sūdus, labāk paņem t.s. gym/Swiss ball un pačeko dažādus vingrojumus Jūtūbē.. tā arī izdarīju! Protams, ir slinkošanas moments, kas būtu mazāk, ja piespiestu ietu uz zāli, bet, manuprāt, labs value for money investment un to vingrojumu patiesi ir daudz.

Iegādājos šo: https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/sporta-preces/vingrosanas-un-fitnesa-preces/vingrosanas-bumbas/vingrosanas-bumba-ar-pumpi-zipro-anti-burst?id=7406365&mid=5438689

Tāds vienīgais mīnuss ir tas, ka apjomā piepumpētā veidā tomēr paliela - ja maz vietas dzīvoklī, tad būs tāds neērts pastāvīgs interjera objekts.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]safe
date: Jan. 10., 2022 - 02:44 pm
#

Nu jā, man tieši gribējās atrast kādu trenerī foršā klubā, jo negribas pašrocīgi uzsākt nepareizi trennēties, tā kā ar sportu esmu pilnīgi uz Jūs. Tā jau protams, visādi online treniņi ļoti daudz, vienu brīdi arī pati no rītiem pajogoju, bet nu.. esmu tāda tizlene palikusi, ka pēc tam jutu, ka velk mugura nedaudz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 10., 2022 - 04:13 pm
#

Protams, bet tā Swiss ball labi der arī visādiem stiepšanās, staipīšanās vingrinājumiem, tiltiņiem, presītei utt...
https://www.google.com/search?q=swiss+ball+back+exercises&rlz=1C5CHFA_enLV965LV966&sxsrf=AOaemvIzAnSshsEVnTvXtKbn3xFOSm1hIg:1641823853410&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiVh8O8rqf1AhVfQvEDHQiwABIQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1768&bih=878&dpr=1

Ja ir vieta mājās, es ieteiktu painteresēties... man tā patīk arvien vairāk

Atbildēt | Iepriekšējais


jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas

from: [info]special_k
date: Jan. 9., 2022 - 10:26 am
#

cik esmu gājis uz https://www.myfitness.lv/ - ir viss labi.
Ja vēlies sākumā privāti, tad jau drīzāk atrodi treneri, kas Tev liekas ok, un tad arī vienojies ar viņu, kurā vietā trenēsieties

Atbildēt | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 10., 2022 - 02:40 pm
#

jes. katrā klubā ir arī kontakti tiem treneriem, kas uz vietas pieejami. bet ja ir vēlme atrast konkrētu treneri (pēc atsauksmēm), tad drīzāk jāmeklē, kur viņš/viņa vispār rezidē, un būs jāņem abonements tajā klubā.
kā reizi iesācējiem ir svarīgi pirmās nodarbības ar treneri iziet cauri vingrinājumiem, lai uzreiz nesačakarētu sev veselību (tb saites, nesačakarētu mugurkaulu, veiktu vingrinājumus pareizos leņķos ar atbilstošu aprīkojumu, utt). laba trenera būtība jau ir kā reizi tur, ka palīdzēs ierādīt pareizu vingrinājumu izpildīšanu no paša sākuma. pēc pirmajām reizēm ar būs skaidrs, vai ir ķīmija un viegli saprasties.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 10., 2022 - 02:42 pm
#

un jau pašā sākumā var/vajag iebrīfēt treneri par treniņu mērķi - vienkārši uzturēt sevi tonusā/formā, vai strādāt uz kaut kādu formu un izturību, utt. Pie viena labs treneris novērtēs sagatavotību un esošo fizisku formu, lai nepieļautu, ka sāc pārforsēt ar neatbilstošu slodzi. Tad arī palīdzēs saprast, kādus vingrinājumu kompleksus labāk veikt.

Atbildēt | Iepriekšējais


jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas

from: [info]special_k
date: Jan. 10., 2022 - 02:43 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]safe
date: Jan. 10., 2022 - 02:47 pm
#

Jess, paldies, tieši tas arī ir tas, ko gribēju. Atrast treneri, lai varu apgūt pareizus iesācēju treniņus, tieši tādēļ, lai nesačakarētu kaut ko, jo jūtu, ka pat pēc tādas salīdzinoši vieglas pajogošanas, dažreiz sāk sāpēt mugura, jo gan jau, ka savam līmenim kaut ko pārforsēju vai nepareizi izpildu. Tāpēc patika pats pirmais komentārs, kurā ieteica iet pie fizioterapeita.
Vienkārši laikam drusku bail no tām sporta zālēm, ka tur visi tādi pro un es tur tizla kaut ko :D Bet jā, paldies, apstirpināja, ka domu virziens pareizais :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 10., 2022 - 02:55 pm
#

Sporta zālēs gandrīz nekad neviens nav pro, izņemot varbūt dažus no treneriem :) Par tiem dažiem apkārtējiem klubos vispār nav jēga cepties / narcisiem, kas pie spoguļa vairāk gozējas nekā iesvīst, veicot vingrinājumus. Patiesībā vairums "parasto" ga'jēju kā reizi nosmīn par tādiem. Tā ka droši uz priekšu :)) Man ar bija pirmo reizi bail, bet tas uzreiz pazuda tiklīdz sāku trenera vadībā pirmās nodarbības apmeklēt.

Doma par fizioterapetiu ir pat ļoti laba, lai tas kā sertificēts speciālists novērtētu esošo stāvokli + iedotu savu novērtējumu, ko būtu ok darīt un ko labāk ne tieši Tev. Tb lai nesāc uz savu galvu darīt to, ko varbūt nevajadzētu vai kas varētu kaitēt konkrēti Tavā gadījumā. Savukārt, ja pēc fizioterapeita izvēlēsies doties uz sporta klubu, tad būs vismaz skaidrība, ko nokomunicēt trenerim par savu aktuālo fizisko stāvokli un riska momentiem (ja tādi ir). Domāju, ka fizioterapeits drīzāk nekā jebkurš (pats labs) treneris Tev spēs nokomentēt par iespējamo muguras sāpju cēloni.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 10., 2022 - 03:00 pm
#

Pēc tam treneris visdrīzāk palīdzēs salikt atbilstošu programmu un slodzes, ņemot vērā fizioterapeita ieteikumus. Varbūt Tev nemaz nederēs bumbas vai cits rīks, kas šķiet piemērots citiem.
Ja tā pavisam vienkāršoti skatīties, tad fizio būs vairāk ar profilaktisku ievirzi un organisma "noregulēšanu", kamēr sporta klubā vari ar trenera palīdzību sasniegt kaut kādu nākamo līmeni vai nu izturībā vai formā. Protams, var arī vienkārši, piemēram, grupu nodarbībā vai individuāli labi pavadīt laiku starp citiem sporta faniem un ar aktīvu mūziku fonā.

Atbildēt | Iepriekšējais