pajautaa

Tiesību iegūšanas izmaksas

« previous entry | next entry »
Jan. 24., 2019 | 03:57 pm
posted by: kisswithafist in pajautaa

Cik šobrīd aptuveni maksā iegūt autovadītāja tiesības? Tā, sākot +/- no nulles.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {32}

Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 24., 2019 - 04:47 pm
#

Lol par piečīkstēto cibu. You are not wrong, though. Es gan nezinu, vai ir baigā jēga mācīties vietā, kur ir mazāk satiksmes, jo jābrauc ta kā reiz būtu par Rīgu. Kas, protams, ir pilnīgas šausmas, bet kaut kad taču jāpierod.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jan. 24., 2019 - 05:01 pm
#

Nav jakratas līdz uzvaras parkam, nu jau māca arī centrā. Neiesaku mācīties ārpus Rīgas, ja pēc pa Rīgu plāno braukt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2019 - 05:03 pm
#

Centrā ir mācījuši no laika gala. Tikai mācīties centrā nozīmē to, ka varēsi daudzas reizes braukt uz Pārdaugavu un atpakaļ instruktora mašīnā. Man šķiet, ka taxify ir lētāks. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jan. 24., 2019 - 05:05 pm
#

pašā sākumā tikai (turklāt atkarīgs no instruktora - ja sāk mācīt zaķusalā, pārbrauciens ir minimāls). pēc tam jau stūrē pats.

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2019 - 05:02 pm
#

Nuuuuu... ja tu gribi tā, ka instruktors tevi iemāca ne tikai eksāmenam, bet vēl pa Rīgu braukt, tad tas tiešām prasīs gadus un vairākus tūkstošus. :D Pirmkārt, tās ir divas diezgan atsķirīgas prasmes, otrkārt, otrajai vajag krietni ilgu laiku un praksi.

Par to pilsētu skaties, var jau būt, ka savelkot galus tur nekas prātīgs nesanāk kaut vai loģistikas dēļ.

Es pirms pāris gadiem BE kategoriju Jēkabpilī noliku, un tas bija mierīgs un jauks pasākums. Protams, kaut kāds stresiņš jau tāpat bija, taču visādi citādi - satiksmē ir daudz lielāks miers, nekā Rīgā, gandrīz nav visādu pārkārtošanos, kur ilgi jāgaida līdz parādīsies vieta, kur iespraukties utt..

Bet par sākšanu ar automātu gan iesaku rūpīgi padomāt.

Un vēl nevajag āksīties ar to, ka vispirms teorija, tad teorijas eksāmens, un tikai tad lēnām braukšana. Bullšits tas ir. Līdzko var dabūt papīru, kas atļauj sākt braukšanu, to tā vajag izmantot. Laukumā tāpat noteikumus neviens neprasīs. Un ietaupīsies pāris mēneši beša.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 24., 2019 - 05:05 pm
#

nu, man ir svarīgi nevis vienkārši iemācīties braukt, bet iemācīties braukt droši un pārliecināti. neesmu no cilvēkiem, kas iegūst papīrus papīru pēc, lai kādi papīri tie būtu, visai principiāli :) vai tas ir iespējams, nu, figviņzin. vai esmu gatava par vismaz štuku to noskaidrot, nu arī figviņzin.
jā, par Jēkabpili nebrīnos, tur tak ir mazāk pīplu kā Vecmīlgrāvī.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2019 - 05:14 pm
#

Diemžēl autoskolās ar ļoti retiem izņēmumiem māca nolikt eksāmenus, nevis braukt droši un pārliecināti. Tas viss nāk pēc tam. Protams, ja ir nauda un laiks, lai vilktu garumā, tad to var darīt arī autoskolā, taču, manuprāt, jēdzīgāk ir vispirms tikt galā ar papīru lietām un pēc tam paņemt braukšanas pie kāda instruktora, kurš specializējas drošā braukšanā. Tā būs vieglāk visiem, jo vispirms ir jāapgūst pamatlietas un pēc tam var kāpt augstāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


missalise

from: [info]missalise
date: Jan. 25., 2019 - 08:18 am
#

Es eksāmenu noliku pēc tam, kad sāku sadarboties ar instruktoru Normundu Kolātu - http://www.b-kategorija.lv/ . Sākumā man bija divi instruktori, bet ar viņiem viss gāja tik lēni, jo viņi man teica - dari šitā. Bet kad es parasīju - kāpēc, viņi neprata paskaidrot. Bet man darīšana - ja es esmu par kaut ko atbildīga - nesaprotot, kāpēc es to daru, uzdzen milzīgu stresu. Un tad beidzot satiku Normundu, kurš mācīja atbildēt uz maniem - kāpēc. Pirms eksāmena viņš vēl kursantiem uzdod jautājumu, kas viņiem braukšanā sagādā vislielākās grūtības un tad kādu brīdi dzenā un māca tieši to, kas neizdodas.
Visādā ziņā viens padoms - izmēģini vairākus braukšanas instruktorus. Un ja gribi braukt pa Rīgu, tad mācies Rīgā.
Ā, un vēl - sākuma posmā man personīgi palīdzēja tas, ka tētis laukos man atļāva palietot viņa mašīnu - es drusciņ pabraucu pa mūsu lauku ceļu, mācījos apgriezties, braukt atpakaļgaitā u.t.t. - pieradu un sāku drusku sajust mašīnu. Bīdījos un dīdījos ar mazu ātrumu, bet tas stipri nāca man par labu.
Lai Tev veicas! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 26., 2019 - 01:23 am
#

es arī gāju pie Normunda. tiesības dabūju nepilnos 3 mēnešos, braukšanu noliku ar otro reizi jo vnk slikti menedžēju stresu - bet nenoliku un uzreiz pierakstījos likt nākamajā dienā un viss bija ok. baigi daudz ar ne-instruktoru gan nebraucu. un mācījos braukt pa Rīgu (un sniegainajā un slidenajā gadalaikā) un tiešām nedomāju, ka vajadzētu mācīties un kārtot eksāmenu kaut kur citur, ja ikdienā plānots braukt pa Rīgu, tāpat kā nedomāju, ka tas prasīs gadus un miljonus, lai to izdarītu. man tieši šķiet, ka ir bezjēdzīgi šķiest naudu mācoties braukt kaut kādā mazpilsētā un pēc tam iet pie nervu ārsta, lai saņemtos braukt pa Rīgu.
atvaļinājumus neņēmu un pārējā dzīve neapstājās tāpēc, ka liku tiesības, bet man gan bija darba grafiks, kurš ļāva sarunāt braukšanas laikos, kas cilvēkiem ar "parastajiem" grafikiem nav tik pieejami.
par izmaksām nemācēšu komentēt, jo darīju to sen - pirms ~8 gadiem.

atzīšos, ka man bija iepriekšēja pieredze. t.i. bija viena neveiksmīga autoskolas pieredzes reize ~8 gadus pirms veiksmīgās. toreiz bija instruktors gumijas stiepējs, sūdīga teorijas pasniedzēja un par visu maksāja vecāki, bet man bija knapi 18 un citas prioritātes dzīvē. bet arī tad - mācījos un braucu pa Rīgu. tētis braukt nemācīja, jo viņam mašīna mīļāka par visu pasaulē un nervi netur - deva man dažreiz pabraukt kad jau biju kādu laiku nočakarējusies ar instruktoru.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jan. 24., 2019 - 05:06 pm
#

par pēdējo rindkopu ---> es zinu cilvēkus, kuri gadiem mācās pēc šīs shēmas (visu kopā), nespējot nokārtot ne praksi, ne teoriju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jan. 24., 2019 - 05:07 pm
#

plus laiks - ja es vienlaicīgi gan mācītos teoriju, gan brauktu, es varētu vnk ņemt atvaļinājumu no darba, ģimenes un sociālās dzīves. laiks tāpat tērēsies pamatīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2019 - 05:08 pm
#

Ja nav laika, tad tas ir saprotami un objektīvi, bet ir ļaudis, ka tā rīkojas principa pēc.

Atbildēt | Iepriekšējais