pajautaa

bērnu autokrēsliņš

« previous entry | next entry »
Nov. 20., 2017 | 06:23 pm
posted by: vacatio in pajautaa

interesē adac testi - kas kā.

Pāris dienas jau studēju adac lapu un testus un krēsliņu bodes. mani visādi velk uz vienu konkrētu krēsliņu (kategorija 9-18kg), kurš ir liekams braukšanas virzienā. Zinu, ka pēc visādiem nostāstiem drošāk tomēr ar skatu uz aizmuguri. BEt - manam noskatītaja'm krēsliņam adac testa rezultāti ir labāki kā stipri dārgākiem pret braukšanas virzienā liekamiem. Mēģinu saprast kāpēc tā?
vēl bišķi mulsina, ka tas krēsliņš ir testēts 2013 gadā un pēc tam vairs nē. (kaut gan atkārtoti testē varbūt tikai tad, kad krēsliņam tiek veiktas kādas modifikācijas? nosaukumā kāds burts piemests klāt vai tml.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {54}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Nov. 20., 2017 - 11:05 pm
#

Tā kā tēma arī man aktuāla, un redzu, ka daļai ir pieredze ar tiem erf, tad jautājums - vai un kā jūs risināt šāda krēsla ielikšanu pārlikšanu no viena auto otrā un vai jums tiešām visos auto tiem pietiek vietas?

Cik paskaījos video ar kaut kādu Axkid uzstādīšanu, tas liekas taaaads čakars, īpaši tās atsaites uz priekšējā beņka balstu, jau gara acīm redzu, kā ziemā un tumsā mēģinu šo izdarīt, tāpat arī dzīvesbiedre iemeta datus, ka tiem vajadzēja laikam kaut kādus 80cm vai cik tur vietas no pakaļējās atzveltnes līdz priekšējai, ko arī man knapi izdevās dabūt tikai vienā no abiem auto, un arī tikai ja priekšējais beņķis ir galīgi uz priekšu un ar neērtī noregulētu atzveltni.

Autoparks ir SAAB 9-3 2005, un Jeep Cherokee 1998, ja SAABā vēl kaut kā varētu iemocīt, un arī ar dievu uz pusēm, tad Jeepā izskatās, ka galīgi nelien.

Atbildēt | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Nov. 20., 2017 - 11:37 pm
#

Cakars ir, vēl jo vairāk dēl svara, tie krēsli ir pasmagi. Mainīšana noteikti laicīgi jāieplāno. Bet jo biežāk dara, jo vairāk iemanās, mēs ar mainīšanu nodarbojāmies loti īsu brīdi, tā arī nepieradām. Sobrīd katrā mašīnā savs krēslu komplekts, kas nu kurā derēja (pie pirksanas mērījām mazākā mašīnā un izmērs bija noteicošais)

Atbildēt | Iepriekšējais


salty

from: [info]salty
date: Nov. 20., 2017 - 11:37 pm
#

Ja man šitie zvēri būtu jācilā pa mašīnām - zeme atveries... ok, godīgi sakot, pati neņemos vispār tos krēslus aiztikt. Mums tikai pa retam vajag viņus izņemt no auto. Vīrs ir teicis, ka ar kādu 3.-4. reizi jau tīri veikli arī ar tām atsaitēm sanākot, un esot pat vienkāršāk, kā ar Jane isofix. Axkids ir liels - mums sākumā Audi A4 tiešām bija tā, ka priekšējam pasažierim gaužām neērti jāsēž. Tagad Subaru plašāks vāģis - un tāpat nevaru priekšā izvērsties pēc pilnas programmas, un kā jau minēju - aiz šofera krēsla vispār nereāli šo ielikt. Tā kā vispār jāņem abi auto un jābrauc uz tiem pašiem muki piemērīt mašīnās.

Atbildēt | Iepriekšējais


smille

from: [info]smille
date: Nov. 20., 2017 - 11:39 pm
#

Klippan Trofix pirms laika bija pats kompaktākais. Šis varētu arī būt relatīvi ērti pārliekams. Bet vispar jāmēra un jāskatās, var būt visādi sīkumi, kas patraucē vai tieši atvieglo lietošanu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 21., 2017 - 08:19 am
#

Jap. Tpc arī šito ņēmu. Sākumā bija AudiA3 2ām durvīm bez isofix - pat tad viņu varēja ielikt slēpākajā pozīcijā un principā pat sēdēt priekšā. Šobrīd Subaru Foresterim līdzīgi. Bet nu es vēl lieku slīpajā pozīcijā, stāvus tur atliektiem galiem vietas pietiek. Bet nu man pagaidām šķiet, ka meitai ērtāk slīpī. Tāpat jau dažreiz aizmiegot drusku sakņūp..
Triofix forši, ka var gan uz isofix, gan jostām - līdz 18kg vismaz nav starpības. 18-25 gan labāk, ja ir isofix, jo bāzi nostiprina ar isofix un bērnu ar jostām sprādzē. Triofixam arī ir opcija, nopirkt divas bāzes un tik mainīt krēsliņu - reāli ar vienu klikšķi. Kaut gan arī tā bāze tik viegli pāliekas, ka ar isofix tas vispār ir dažu sekunžu jautājums.. Vienīgi smags ga tas viss kopā ir. Ar to bāzi toč kko var nosist - pamatīgs metāla gabals. Krēsls vēl tā, bet ar nav no vieglajiem..
Bet nu tur arī kā jau rakstīju, ja bērns nav no tievajiem, tad cik noprotu vēlākā vecumā tiešam var būt pašauri. Kgan on the other hand -ja tūkstoši km nav jārauc vai simti nav jārullē ikdienā, tad jau nekas..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Nov. 21., 2017 - 10:10 am
#

Mums ir parastais Trofix, nopirkām laikam divus gadus pirms lv parādījās recline, un es uzreiz mukos pamanīju, ka tam jaunajam modelim daudz labāks slīpums (speciāli prasīju, vai man rādās, jo vizuāli krēsls tāds pats, bet uzreiz pamanīju slīpumu). Tur šķiet svarīgi, kādi auto ir beņķi, mums samērā ergonomiski, kas strādāja par sliktu ERF.

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 20., 2017 - 11:55 pm
#

paskaties, vai Jeepā vispār ir Isofix stiprinājumi - jamie esot ekstrā nopērkami un iebūvējami, ja ir vēlme un iespēja...
sēdekļa iestiprināšana ar isofix ir žigla, daudz vienkāršāka, kā agrāk, kad ar piesprādzēšanās siksnām sēdekļi stiprinājās - protams svarā viegli nav šie advancētie beņķi, bet ne smagāk, kā ratus bagāžniekā iekraut...
(man sīki lieli jau, bet atceros visus tos "priekus" - izbaudu tagad, kad māsas mazos vizinu un sēdekļus tik žigli un operatīvi "pārknaģēt" uz otru auto var - resp. respekt tam, kas to isofix izgudroja :D ) - sarežģītāk bik ar jaunākā puikas erf, jo tā "kāja", bet tāpat vienkāršāk, kā ar parasto piesprādzēšanās siksnu stiprināt pa vecai modei...

Atbildēt | Iepriekšējais


scope

from: [info]scope
date: Nov. 21., 2017 - 08:18 am
#

Axkid Minikid, bija iekš B5 Passat universāļa, priekšējā pasažiera vieta tika samazināta līdz minimumam, jo tajā brīdī vēl likām arī nedaudz slīpāk uz priekšu (ar paliktni, jo sākumā vēl puika tik labi nesēdēja).
Tagad iekš Alhambras vietas it kā pietiek, redzēs kā būs, kad būs vēl 2 ERF.

Čakars ir, bet ja atsaites paliek vietā (pie priekšējiem krēsliem), tad jau ir apgūtas iemaņas un uzstādīšana neaizņem daudz laika. Cita lieta, ka tik un tā pārsvarā tas krēsliņš ir mašīnā un ja vien nav baigā nepieciešamība vest lielāku kravu, nost viņu neņemu.
Mums gan ir viens auto.

Tieši iespējamā vietas trūkuma dēļ arī tika izvēlēts muki.lv, jo var piemērīt vēl pims pirkšanas.

Atbildēt | Iepriekšējais


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Nov. 21., 2017 - 10:50 pm
#

Man ar 2 krēsliem čakars ir tik liels, ka gandrīz nekad nepārliekam citā mašīnā. Saviem vecākiem, kas dažreiz bērnu kaut kur aizved, esmu nopirkusi uz priekšu braucamo krēslu.

Atbildēt | Iepriekšējais