pajautaa

iemācīties valodu

« previous entry | next entry »
Feb. 17., 2017 | 11:11 am
posted by: telefontubbie in pajautaa

Cik ilgā laikā ir iespējams iemācīties svešvalodu pašmācības ceļā+kursi? Tādā līmenī, lai būtu iespējams lasīt grāmatas.
Šobrīd interesē trīs valodas - lietuviešu valoda, spāņu valoda un somu valoda, arī krievu valoda. :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 17., 2017 - 11:21 am
#

Spāņu valoda, strādājot katru dienu vismaz stundiņu, - pusgada laikā. Krievu būs ilgāk, ja no nulles sāk.

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 17., 2017 - 11:47 am
#

Idejiski ir mācīties valodas ziemas mēnešos, kad vienkārši ārā nav, ko darīt. Tāpēc ziemā dienās tas var būt pat divas stundas dienā, bet vasarā stipri mazāk. Man grūta galva, tāpēc pieļauju, ka pareizinot tos laikus, tas man prasītu vismaz divus gadus un vairāk, kas man liekās daudz reālāk, tā varētu būt?

Krievu valodai ir miglainas priekšzināšanas (3 gadi vidusskolā, bet praktiski viss ko iemācījos bija bez aizķeršanās lasīt kirilicā un rakstīt, tiesa gan, gramatiski nepareizi rakstīt) plus 4 gadu laikā sarunu noklausīšanās+frāžu atdarināšana (runāšana). :D Patiesībā ja vairāk skatītos filmas ar pareizi iztulkotiem subtitriem varētu iemācīties diezgan daudz krievu valodu, bet vai tā ir laba metode, nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 17., 2017 - 11:59 am
#

Atkarībā no metodes. Un ja kursi - tad atkarībā arī no skolotāja. Man manos daudzajos valodas kursos ir gadījies visādi - gan patiešām talantīgi pasniedzēji, gan mārketinga menedžeris, kas iedomājies, ka var izlikties par pedagogu, izmantojot savas nožēlojamās sociālās manipulācijas iemaņas, gan pat stulbas studentes-praktikantes, kas visu nodarbību liek grupai vienam pēc otra skaļi lasīt priekšā vienu un to pašu tekstu no mācību grāmatas.
Katru "grūto galvu" iekustinās Michel Thomas audiokurss un Rosetta Stone rotaļīgais videokurss - ar to derētu sākt pirmajā mēnesī, pēc tam jau ķerties pie grāmatām un gramatikas. (Meklē torrentos.)
Es SLINKOJOT ar Rosetta Stone spāņu valodu apguvu raitas sarunāšanās līmenī pusgada laikā. Ar Michel Thomas audiokursu franču valodu mēneša laikā - tiktāl, ka, aizbraucot uz Parīzi, mierīgi orientējos visā rakstiskajā informācijā uz ielas, metro, veikalos (sarunāties, protams, nevarēju).
Ja valodas sistēma galvā jau ir, filmas ir brīnišķīga metode.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 17., 2017 - 12:02 pm
#

t.i., nevis videokurss, bet klikšķināšana uz bildītēm tam Rosetta Stone :) bet video super tieši spāņu valodai ir šie: https://www.youtube.com/watch?v=Dfb9-ZTCA-E&list=PLLVULqsElvki_riI1ld0QhZJx1wom5Ply

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 17., 2017 - 11:22 am
#

Lēni lasīt ar vārdnīcas palīdzību - pāris mēneši. Sāc ar bērnu grāmatām un sāc burtot jau pēc pāris pirmajām nodarbībām. Lasot valoda uzlabosies, kaut arī sākumā būs nenormāli kaitinoši uzmeklēt katru otro vārdu vārdnīcā un tad mēģināt atrast pierakstos locījumus un gramatikas likumus, lai saliktu šo te kopā. Pirmajās reizēs stundu cīnīsies ar vienu rindkopu, bet ar laiku aizies ātrāk. Lielisks palīgs šādos gadījumos ir e-lasītājs ar vārdnīcu, ļoti atvieglo un paātrina šo procesu.

Paralēli atrod kādu seriālu izvēlētajā valodā, lai iemācītos dzirdēt.

Un sāc ar vienu valodu, nejauc sev galvu.

Šis no pieredzes ar Spāņu valodu. :)

Atbildēt | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 17., 2017 - 11:33 am
#

Valodas kursos mums tieši lika nelietot vārdnīcu, bet minēt nozīmes no konteksta. Tam gan papriekš jāapgūst pati valodas sistēma, kam lieti noder kaut vai tas pats Michel Thomas audiokurss (spāņu izrunu gan no viņa nevajag mācīties :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 17., 2017 - 01:19 pm
#

Lai varētu minēt no konteksta, ir jābūt pietiekošam valodas zināšanām un vārdu krājumam, lai saprastu kontekstu. :) Sākumā bez vārdnīcas neiztikt.

Atbildēt | Iepriekšējais


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 17., 2017 - 11:51 am
#

Bērnu grāmatas točna varu dabūt, vismaz lietuviešu valodas grāmatas un krievu. :)
Kā ir vārdiem spāņu valodā, dikti savādāk izskatās vārdi dažādos locījumos?
Kā ir ar tām online vārdnīcām, kas ir no spāņu valodas uz angļu valodu un otrādāk, tās ir atbilstošas vai labāk tomēr neriskēt un ticēt drukātajām labāk?

Atbildēt | Iepriekšējais


sirualsirual

from: [info]sirualsirual
date: Feb. 17., 2017 - 12:35 pm
#

iesaku assimil - 100 dienu kurss ap stundu dienā (nu, 150 ja pieskaita atkārtošanu)

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 21., 2017 - 11:21 am
#

Iečekoju, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 17., 2017 - 09:27 pm
#

Ja pasniedzējs māca valodu, nevis līmeni un pats cenšās- diezgan ātri (just name it). Bet ļoti vajadzīga prakse, prakse, prakse. Un arī grāmatas ir dažādas! ;)

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 21., 2017 - 11:22 am
#

Līdz pasniedzējiem man vēl tāls ceļš ejams. Pagaidām esmu trū bomārs. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Feb. 19., 2017 - 12:06 pm
#

es iesaku lasīt grāmatas, kas mīļas vai tādas, kurās nav jāiegulda intelektuāla piepūle. krievu valodas vārdu krājumu ļoti uzlaboju, kad gripas laikā rāvu cauri visas lubenes pēc kārtas. tulkotas no angļu valodas, bet iemācījos daudzus tēlainus izteicienus un kārtīgi apguvu dažādas frāzes. ir arī lielāka sajēga par gramatikas likumsakarībām. pietiekoša, lai saprastu un reizēm atpazītu savas kļūdas, dažreiz izdodas vajadzīgā situācijā pateikt kādu krutu frāzi, kas uzpeld atmiņā.
mana draudzene krievu valodas sarunvalodu mācījās, skatoties kkādu briesmīgu seriālu. tā kā valoda bija primārais mērķis, sižeta līnijas absurds netraucēja.

tiklīdz būs iespēja, sākšu lasīt lubenes franciski. protams, ka labāk oriģinālliteratūra, bet arī tulkota, manuprāt, ir labāk nekā nekas. vēl apsveru domu klausīties audiogrāmatas. tās tad gan izvēlēšos tādas, kas raktītas attiecīgajā valodā, lai arī sarežģītas

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 21., 2017 - 11:24 am
#

Par lubenēm man bija tāda pati doma, nu tas, ka ir viegla valoda un klišejas! Patiesībā es tāpēc jau nopirku vienu lubeni, jāsagatavo tikai atvērtas vārdnīcas priekšā.

Atbildēt | Iepriekšējais