pajautaa

iemācīties valodu

« previous entry | next entry »
Feb. 17., 2017 | 11:11 am
posted by: telefontubbie in pajautaa

Cik ilgā laikā ir iespējams iemācīties svešvalodu pašmācības ceļā+kursi? Tādā līmenī, lai būtu iespējams lasīt grāmatas.
Šobrīd interesē trīs valodas - lietuviešu valoda, spāņu valoda un somu valoda, arī krievu valoda. :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Feb. 19., 2017 - 12:06 pm
#

es iesaku lasīt grāmatas, kas mīļas vai tādas, kurās nav jāiegulda intelektuāla piepūle. krievu valodas vārdu krājumu ļoti uzlaboju, kad gripas laikā rāvu cauri visas lubenes pēc kārtas. tulkotas no angļu valodas, bet iemācījos daudzus tēlainus izteicienus un kārtīgi apguvu dažādas frāzes. ir arī lielāka sajēga par gramatikas likumsakarībām. pietiekoša, lai saprastu un reizēm atpazītu savas kļūdas, dažreiz izdodas vajadzīgā situācijā pateikt kādu krutu frāzi, kas uzpeld atmiņā.
mana draudzene krievu valodas sarunvalodu mācījās, skatoties kkādu briesmīgu seriālu. tā kā valoda bija primārais mērķis, sižeta līnijas absurds netraucēja.

tiklīdz būs iespēja, sākšu lasīt lubenes franciski. protams, ka labāk oriģinālliteratūra, bet arī tulkota, manuprāt, ir labāk nekā nekas. vēl apsveru domu klausīties audiogrāmatas. tās tad gan izvēlēšos tādas, kas raktītas attiecīgajā valodā, lai arī sarežģītas

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Feb. 21., 2017 - 11:24 am
#

Par lubenēm man bija tāda pati doma, nu tas, ka ir viegla valoda un klišejas! Patiesībā es tāpēc jau nopirku vienu lubeni, jāsagatavo tikai atvērtas vārdnīcas priekšā.

Atbildēt | Iepriekšējais