pajautaa

parastā elektriskā vai indukcijas?

« previous entry | next entry »
Sep. 27., 2016 | 03:27 pm
posted by: blond in pajautaa

Starp jums ir kāds, kurš lieto indukcijas plīti? Vai patīk?
Mums jāpērk jauna plīts ar cepeškrāsni patreizējās elektriskās vietā. Sākumā bija ideja pirkt tādu, kam divi riņķi uz gāzes, divi elektriskie, bet būs diezgan sarežģīti kaut kur ievietot gāzes balonu, kā arī gāzes kvalitāte nav sevišķi laba. Baidos no smakām, no melniem katlu dibeniem. Tāpēc laikam paliekam pie elektrības kā līdz šim. Bet ko pirkt - parasto vai indukcijas? Kādas ir atsauksmes?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {70}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 27., 2016 - 04:00 pm
#

interesanti kas tur nedabiski var garšot, ja katlu karsē un tas tālāk ēdienu uzvāra/cep (kā uz jebkuras citas plīts) - tas kādā veidā karsē, tas jau pašam ūdenim pie kājas ;)

p.s. man indukcija mājā jau ngadus - ne vainas ēdienam :)
kā jau katrai plītij vai gatavošanas traukam: kad jaunu ieādā, jāpiešaujas pie lietošanas - ir atšķirība vai kurinu savu tērauda vokpannu, vai gatavoju dzelzs katlā utt. vienai pannai virspārklājums tāds, ka viņai pavisam nepatīktik tikt pārkarsētai, kamēr wokam tas ir taisni labākais :)

autorei - forši ir, ka var kā gāzes plītij regulēt uzreiz nost karstumu un ēdiens neturpina vārīties, kā uz parastas elektriskās vai keramiskās plīts, kur virsma plītij uzkarsusi un turpina pannu/katlu vēl ilgu laiku karsēt...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Sep. 27., 2016 - 04:05 pm
#

mjā, tas man šķiet īsts brīnums - kā karstums var uzreiz pazust... kur viņš paliek... (haha, fizika nav man stiprā puse)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 27., 2016 - 04:11 pm
#

jo virsma netiek karsēta, bet gan ar "magnēta" principu pa taisno katls ;) (protams virsma uzsilst - no karstuma, ko katls uz leju atdod, bet tā nav vārīšanās temperatūra) :)
/gāzes plītij jau arī tāpat - sakarst bik plīts apkārt, no liesmas un katla, bet kad uguni nogriež, ēdiens nevārās un sakarsusī plīts nav gana karsta, lai procesu turpinātu/

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Sep. 27., 2016 - 05:06 pm
#

Pēc 4h ievārījumvārīšanas uzkarsīs arī indukcijas virsma. Bet tā vārot uzkarst tikai katls, tikai līdz tiem 100 grādiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Sep. 27., 2016 - 04:26 pm
#

wokam vajag dzīvu uguni.

man pietrūkst gāzes virsmas. elektriskā ar savu "es te pasildīšu un tad nesildīšu un tad atkal pasildīšu" tomēr galīgi nav tas. man gan ir parastā elektriskā virsma, ne indukcijas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 27., 2016 - 04:40 pm
#

piekrītu par visiem 100% - wokam vislabāk dzīva uguns, viennozīmīgi
bet ja tās nav, nākas improvizēt :) nav tā smarža tiesa, bet gardi tāpat
arī uz elektriskās (vai indukcijas) woku var kurināt, ja ir luste, bet tas jau paliek katra paša izvēlē

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Sep. 27., 2016 - 05:25 pm
#

mjā, nu tāpēc mēs tādus īstus wokus nemaz negatavojam. tas ir - gatavojam, bet nav jau kā uz dzīvās uguns. tomēr baigi negribas to gāzes ķēpu. plīti tīrīt arī kudī grūtāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Sep. 27., 2016 - 06:38 pm
#

Nu ja plīts tīrīšana ir arguments, tad tas ir miiilzīgs pretarguments dubultajiem riņķiem. Protams, tajā retajā reizē, kad izmanto specpaliktnīti ne-indukcijas traukiem ir jāpieskata vairāk, lai kaut kas neizlīst un nepalīst zem riņķīša un nepiecep, bet tas ir daaaaudz retāk :)

Atbildēt | Iepriekšējais