Mājsaimnieču klubiņš
|
| ||||||
a nez, beerzu un citas sulas jau var kaut kur dabuut? (neurbjot kocinjus pasham :P) peedeejaa vai priekshpeedeejaa "latvijas pasta" aviizee bija visaadas labas idejas (un vienkaarshas,pats galvenais!), kaa taas sulas var raudzeet, siirupot un viinu no taam taisiit. | ||||||
comments: 4 raksta or ir doma |
| ||||
"Tendence rūpēties par savu vīrieti ir nenoliedzami sievišķīga īpašība" Crescendo "...vai tas nevareetu buut saistiits ar kaadu globaalu tendenci nevienam ne par vienu neruupeeties..." Chimera Kasīju aiz auss – daudz un dikti. Un tad sāku domāt, ka laikam ne jau nerūpēties ir tā globālā tendence, bet tas „individuālisma kults”. Nu ir, ir tāds. Tādas bailes pazaudēt sevi, jo es taču esmu – esmu kaut kas. Tāpēc – cik es tev, tik tu man. Ja ne – tu mani izmanto! Mani izmanto cits, tātad es neizmantoju sevi sev. Tātad – tas ir slikti, jo zaudēju savu es. Un tad sākas baigi smalkā grāmatvedība, lai serēķinātu cik ko kurš kuram. Bet jā. Sevi tomēr ir jāizmanto sev, vai ne? Jo neizmantos sevi sev – mazohisms. Slikti. Rēķināt slikti... Nerēķināt... Novēlu, kaut mums, mājsaimniecēm, nekad nevajadzētu rēķināt!! Kaut mēs spētu parūpēties, un par mums parūpētos!! | ||||
comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
asiņainās mērijas sastāvdaļas garšo lieliski arī tad, ja tām nepievieno šņabi! un uzsildīts "cido" "ziemas dzēriens", nu tas, ar kanēli un no kaut kādu tur ogu sulas, ir samērā neslikts karstvīna aizstājējs. jā, bet kādi vēl ir garšīgi un interesanti bezalkoholiskie dzērieni/kokteiļi, nerunājot par visādām sulām un tējām, jo svētkus gribas, bet veselas aknas un nesāpošu galvu rīt no rīta arī? | ||||||
comments: 3 raksta or ir doma |
| ||||||
Tendence rūpēties par savu vīrieti ir nenoliedzami sievišķīga īpašība – bet vai tā nav jau kļuvusi par anahronismu? Aktīvajās mūsdienās, kad pat mājsaimnieču žurnāls (ala Ieva) publicē rakstus par to, ka labāk dzīvot vienai, ar vecākiem ne vien 20, bet arī 25 un 29 gadu vecumā un ‘vecmeita’ tiek, labākajā gadījumā, attiecināts uz, tādu, kurai līdz 40 patiešām vairs nav tālu. | ||||||
comments: 9 raksta or ir doma |
| ||||||
700 g renģu pislitrs ūdens 8 ēdamkarotes 9% etiķa 2 lauru lapas 2 nelieli sīpoli 4 smaržīgie pipari 6 melnie pipari 3 ēdamkarotes cukura 1 tējkarote sāls Reņģes iztīra, nosusina, apcep. Miltos nevārta!! Visu pārējo liek katliņā, uzvāra, nedaudz atdzesē. Un tad pārlej reņģēm. Marinē diennakti. Ņammīgi, es tikai nodomāju, ka nākošreiz likšu mazliet mazāk cukura un mazliet vairāk sāls. | ||||||
comments: 4 raksta or ir doma |
| ||||||
Neesmu jau nekāda zinātāja, bet mana mamma gan šo to zin, un šo to ir ieborējusi arī manā prātiņa. Es tikai gribēju pateikt, ka nesen izrevidēju savus krājumus, un secināju, ka no pašas vāktajām drogām palikušas tik vien kā vērmeles un virši. Nu jā, vērmeļu tēja tik vienreiz noderēja. Ikdienā mana tā liekas tiešām nebaudāma, tāpēc noteikti vien vēl pastāvēs. Bet pie tāda iztukšuma būs jādodas iepirkt drogas aptiekā... Bet vēl es gribēju pateikt, ka esmu papētījusi arī šādas tādas grāmatiņas. Šodien šķirstiju "Ārstneicības augus farmakoloģijā" un tur ir tāda neliela nodaļa: "Biežāk lietotajiem ārstnecības augiem raksturīgākās nevēlamās blaknes". Un ko es tur redzu - piparmētras!! Ilgstoši lietojot pavājina gludās muskulatūras tonusu, var izsaukt alerģiskas reakcijas, dzimutieksmes pavājināšanos. Hmm, atceros, ka mamma bija kaut ko tādu teikusi, bet nu jā. Mīļās mājsaimnieces - ar piparmētru tēju uzmanīgi!! Un tad es vēl tā pakasīju vēderu un padomāju, ka nekad neesmu īsti lasījusi par augiem, kas palielinātu dzimumspēju. :)) Kaut kur pa ausu galam dzirdēts par lupstājiem. Ieeju http://www.rff.lv/index.php3 , bet tur viņiem tādas drogas nav. :))) | ||||||
comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
1. Visiem, kam garšo alus un šņabis jāēd seleriju saknes, jo tās esot labas aknām, palīdzot tām tur darboties. Tāpēc seleriju salatiņi: Sarīvē selerijas sakni un nedaudz burkāna. Nedaudz majonēzes slapjumam, un nedaudz citronu sulas. Ar citronu sulu nevajag pārspīlēt, bet tomēr tai jābūt tik daudz, lai justu. Gatavs!! 2. Gripas laikā un vispār ziemā jāēd ķiploki, bet kā tos dabūt iekšā? Vakar ar mīļoto vīrieti nošņikājām veselu galvaņu (kādas 9-10 daiviņas) kā nieku!! Recepte arī vienkārša - ņem ķiploku, veselu, ietin folijā, un iepilina tai tīstoklī eļļu, nu kādu tējkaroti apmēram. Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes. Gatavs!! Tagad smukas ķiploka daiviņas ļoti viegli izlobīt no mizām un ēst klāt pie kartupeļu vai kādiem citiem ēdieniem. :)) 3. Ko labu un galarezultāta garšīgu var izdarīt ar rutku? | ||||||
comments: 4 raksta or ir doma |
| ||||||
Es nezinu, es vēl tagad nevaru rimties par to, ka mājsaimniecēm nemaksā pensiju... | ||||||
comments: 8 raksta or ir doma |
| ||||||
vai kādai nav skaidra tāda lieta? : man gribētos nopirkt bļodiņas/traukus/pialas ar iedobumiņiem malās.. nu lai ķīņiešu kociņus varētu uz maliņām uzlikt.. negribās man nu nekādi lietot tos kociņu paliknīšus.. un no parastajām bļodiņām ar - dažeiz noripo nost un pakrīt.. nav manīts nekur.. protams arī ūmega daŗgus arī nevēlētos.. | ||||||
comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
Uzvārīju to alus zupu, kurai pati liku recepti mazliet zemāk. Fuuu.. Nji to što negaršīga, vienkārši pretīga!! Nevāriet, nevāriet!! | ||||||
comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||
... ka šovakar, sakarā ar rītdienas kinovakaru noslaucīšu putekļus no televizora. Un ar to ļoooti lepošos!! | ||||||
comments: 5 raksta or ir doma |
| ||||||
1. Visi laipni aicināti sekot līdzi informācijai par kinovakaru sick_among_pure dienasgrāmatā. 2. Štuka tāda, ka uz to kinovakaru vajadzētu sacept vistu spārniņus. Ko par šo ideju saka mājsaimnieces?? Vai kilograms spārniņu ir daudz vai maz?? Un vēl - es domāju tos spārniņus cept iepriekšējā vakarā (šovakar) un piektdien (rīt) tikai pasildīt. Vai tā būs labi?? 3. Un vēl varētu sagatavot marinētus kāpostu tītenīšus. Bet labi, tas būs eksperiments, un es neesmu pārliecināta, ka mēģināšu. :))) | ||||||
comments: 6 raksta or ir doma |
| ||||||
(recepte diemžēl vēl nav izmēģināta, tāpēc citēšvārds vārda kā no žurnāla "Labu apetīti" 12/2005. Bet izskatās, ka viss jau vārds vārdā nav jādara. 4 personām - gatavošans laiks 30 min. 1.5 l Aldara Zelta alus 4-5 lieli sīpoli 2 olas 3 ēdk. Sviesta 5-6 ķiploku daiviņas 2 ēdk. kaltētu raudeņu 4 šķēles tostermaizes 3-4 ķiploku daiviņas 3-4 pēteršīļu zariņi 1. Vāri zupu. Sīpolus nomizo un sagrie plānās pusripiņās. Ptersīļus smalki sakapā. Izkausē katliņā pusotras ēdamkarotes sviesta, ieliec sīpolus, pēc garšas pieber sāli un apmaisot cep uz vidējas uguns, kamēr sīpoli zeltaini. Pakāpeniski, ļaujot noplakt putām, piele alu un ieliec kaltētu raudeni. Vāri zupu uz nelielas uguns 10 min. 2. Cep grauzdiņus. Kamēr vārās zupa, nomizo ķiploka daiviņas un un izspied caur ķiploka spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves, pārkaisi ar sāli un sajauc ar atlaidinātu sviestu. Ar gatavo masu plānā kārīņā apzied maizes šķēlēm vienu pusi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uzliec maizes šķēles uz restītēm ar apziesto pusi uz augšu un cep 6-8 minūtes , kamēr tās zeltainas. Katru grauzdiņu pa diognāli pārgriez uz pusēm. 3. Pievieno olas un pasniedz. Sakul olas un tievā strūkliņā lej zupā, visu laiku maisot katla saturu. Pēc garšas pievieno sāli un 3/4 sakāpāto pētersīļu. Vāri vēl 3-5 minūtes unz nelielas uguns. Lj gatavo zupu šķīvjos, katrai porcijai uzkaisot virsū nedaudz sakapātu zaļumu. Pasniedz siltu ar ķiploku grauzdiņiem. | ||||||
comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||
lieta tāda, ka virtuves skapī ir iekrājies tā pavairāk sīpolu. un ne man, ne mīļcilvēkam/mājsaimniekam nav tādu labu ideju, kur viņi īsti ir liekami. ko jūs parasti darat ar sīpoliem? /ja nesaņemšu kādu labu padomu, nāksies viņus ziemsvētku eglītē karināt :( | ||||||
comments: 12 raksta or ir doma |
| ||||||
Karaliskās piparkūkas 600-700 g miltu 200 g saldā krējuma 200 g cukura 200 g sviesta 2 olas 1 tējk sodas 1 tējk kanēļa 1 tējk ingvera 1 tējk maltu krustnagliņu Saldo krējumu uzputo. Lēni maisot to, pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu atstāj vēsumā uz vairākām dienām. Tad cepj. Piparkūku kūciņas pusotras glāzes sarīvētu piparkūku 50 g sviesta 2 ēdamkarotes pūdercukura 1- 2 ēdamkarotes ruma karameles Sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno sarīvētās piparkūkas un rumu, visu saveļ 3 cm diametra veltnī, apviļā sasmalcinātās karamelēs un noliek vēsumā. Galdā pasniedz sagrieztu 2 cm biezās šķēlēs. Var rotāt ar zaļu marmelādi. | ||||||
comments: ir doma |
| ||||||
Ja nu pēkšņi RIMI beidzas. 1. variants. 1 tējk malta kanēļa 1 tējk malta ingvera 1 tējk maltu krustnagliņu 1 tējk maltu muskatriekstu 1 tējk malta koriandra 1 tējk malta fenheļa 2. variants 1 tējk malta krustnagliņu 1 tējk malta ingvera 1 tējk maltu kardamona 1 tējk maltu kanēļa 1 tējk malta muskatriekstu 1 tējk malta melno piparu | ||||||
comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
1 kg kviešu miltu 0,5 l iesala ekstrakta vai medus 250 g sviesta 1 glāze cukura 2 olas 2 tējkarotes dzeramās sodas 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu Iesala ekstraktu uzkarsē kopā ar cukuru un sviestu. Verdošā masā iekuļ pusi izsijātu miltu, turpina kult, līdz masa kļūst viendabīga un atdalās no trauka malām. Mīklu nedaudz atdzesē, pievieno sakultas olas, izsijātus atlikušos miltus, dzēstu sodu un maltas garšvielas tādā daudzumā, lai mīklai būtu izteikta garšvielu garša un smarža. Mīklu mīca uz līdzenas virsmas līdz tā kļūst gluda un spīdīga, tad ietin folijā un novieto vēsumā. Cieto piparkūku mīklu, kas nav gatavota ar cepamo pulveri, bet ar briežraga sāli vai patošu, var uzglabāt vairākas nedēļas, tikai tad tā kļūst cieta. Mīkla glabājot nogatavojas, uzlabojas tās tehnoloģiskās īpašības un cepumi iznāk garšīgāki. Tomēr ieteicams vispirms sagatavot tikai pusi mīklas bez taukvielām un irdinātājiem, pievienojot ēdamkaroti konjaka, ruma vai degvīna, tad mīklu var uzglabāt vēsā vietā pat sešus mēnešus. Tāda recepte. Mani personīgi komentāri: Mīkla un cepumi sanāc diezgan gaiši. Vēlāk kaut kur uzzināju, ka, lai mīkla būtu tumšāka, cukuru pirms likšnas klāt nedaudz apgrauzdē. Kā to reāli var izdarīt nezinu, jo cukurs taču kūst!! Izmantoju iesala ekstraktu. Garšvielas pieliku klāt krietni vairāk, vai pat ne visas 4 ēdamkarotes. Pieliku klāt vienkārši sodu, jo es vienkārši nezinu, ko nozīmē "dzēsta soda". Sagatavoju veirākas nedēļas iepriekš, un mīklas sanāca krietni daudz. Bija ilgi ko ņemties un cept. :))) Sanāca labi un garšīgi. | ||||||
comments: 7 raksta or ir doma |
| ||||||
Piparkūku mīklu pēdējais laiks iemīcīt ne?? Sodien darbā katrā kabinetā ielika pa apelsīnam, kurā saspraustas krustnagliņas. Tā smaržo!! Fantastiski vienkārši!! Nez tikai, cik ilgi nostāvēs, nesabojāsies?? Ieva | ||||||
comments: 5 raksta or ir doma |
| ||||
Mīļās gardēdes! Esmu pamatīgi iekritusi! :)) Man jātaisa sālsmaize. Ciemos nāk draugi, kam garšu kārpiņas ir tādas pamatīgi attīstītas. Domāju, neizdomāju - vai nu taisīt auksto galdu, ja tā tad kādu.. vai ko pamatīgāku, jo viņi, kā īsti vīrīši varbūt dotu priek';sroku, kam lielam un ceptam. Padomi? kaut ko ļoti garšīgu, noteikti gaļas, kas neprasa lielu piepūli, bet rada tādu foršu sāta sajūtu. Un lai smuki izskatās... Cepetis? Ak jā, zinu, ka līdz gastranomam nav tālu... bet gribas virtuvē svētku smarzhu! :)) Kādu desertiņu varbūt? Glābiet ar padomiem, labām un galvenais interesantām receptēm un tā! :) Paldies! :) | ||||
comments: 6 raksta or ir doma |
Mājsaimnieču klubiņš
|