[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Garšīgi un veselīgi
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.


[mena]
Subject:Garšīgi un veselīgi
Time:09:19
1. Visiem, kam garšo alus un šņabis jāēd seleriju saknes, jo tās esot labas aknām, palīdzot tām tur darboties.

Tāpēc seleriju salatiņi:
Sarīvē selerijas sakni un nedaudz burkāna. Nedaudz majonēzes slapjumam, un nedaudz citronu sulas. Ar citronu sulu nevajag pārspīlēt, bet tomēr tai jābūt tik daudz, lai justu. Gatavs!!

2. Gripas laikā un vispār ziemā jāēd ķiploki, bet kā tos dabūt iekšā? Vakar ar mīļoto vīrieti nošņikājām veselu galvaņu (kādas 9-10 daiviņas) kā nieku!! Recepte arī vienkārša - ņem ķiploku, veselu, ietin folijā, un iepilina tai tīstoklī eļļu, nu kādu tējkaroti apmēram. Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes. Gatavs!! Tagad smukas ķiploka daiviņas ļoti viegli izlobīt no mizām un ēst klāt pie kartupeļu vai kādiem citiem ēdieniem. :))

3. Ko labu un galarezultāta garšīgu var izdarīt ar rutku?
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]crescendo
Link:(Link)
Time:10:48
Vienīgais kas uzreiz nāk prātā - Nu ir tāds labs pretsaaukstēšanās līdzeklis kā rutks ar medu (rutks plānās šķēlītēs burciņā, kārtām ar medu, atstāj uz nakti lai sasulojas). Gan neatceros, vai nebija dikti smirdīgs... Nu jā, bet tas vairāk zāļu statusā.

Rutks sautējumos ir ēsts - bet atkal, precīzu recepti nepateikšu.

A tie eļļainie ķiploki.. nesmird?
(Reply to this) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:10:57
Nuu, par to smirdēšanu... Nezinu. :)) Vakar visa virtuve smuki smaržoja.:))
(Reply to this) (Parent)

[info]hessin
Link:(Link)
Time:10:56
Bet puse no ķiploka labumiem neaiziet promjām pēc cepšanās krāsnī?
(Reply to this) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:12:43
Hmm, nemāku teikt, puse vai vairāk/mazāk. Bet garšīgi. :))
(Reply to this) (Parent)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Garšīgi un veselīgi
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.