[icon] Mājsaimnieču klubiņš
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.
You're looking at the latest 20 entries, after skipping 20 newer ones.
Missed some entries? Then simply jump back 20 entries or forward 20 entries

Subject:Ekopreces
Time:17:27
Varbūt mājsaimniecēm noderēs informācija,
ka nupat atvēries jauns alternatīvais veikaliņš Peace Bird,
kurā var atrast bio un eko preces - mājsaimniecībai, skaistumam, bērniem un veselīgam uzturam
un Rāma linnen lina izstrādājumus (www.ramalinnen.lv)

Elizabetes ielā 25, Rīgā
comments: 2 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Time:17:56
Kādai ir pieredze maizes cepšanā parastajā plīts cepeškrāsnī? Afaik, vajag dabūt kādu akmens plāksni un cept.. ?
comments: 8 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:Makaroni ar tomātiem un sieru
Time:19:38
Nepieciešams:
trauks: `lazanjas` trauks - zema stikla bļoda, piemērota lietošanai cepeškrāsnī
sastāvdaļas:
    ~5,6 vidēja izmēra tomāti
    kūstošs siers 200g (piem. Krievijas)
    1 ķiploka daiviņa
    garšvielas
       bazilika
       raudene


tālāk )
comments: 3 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Time:16:48
bet vispār atzīšos, ka mans pēdējā laika kulinārais guru atrodams šeit
http://www.nandyala.org/mahanandi/
comments: ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:pildīti asie pipari
Time:10:33
Garastāvoklis::rosīgs
1. lielākā māksla - atrast īstos piparus. labāk ir ņemt īsākus un platākus, nekā garākus un tievākus. manuprāt, tās ir divas dažādas šķirnes, lai gan lv veikalu preču izkārtojums šo ideju neatbalsta. tāpēc jābūt uzmanīgiem.
2. pipari ir ļoti rūpīgi jāatseklo. un starpsēklu "sieniņas" jāizņem. lielākais [un šajā gadījumā navajadzīgais] asums nāk tieši "no iekšām". iegriezumu taisa sānos, no vienas puses, no viena gala līdz otram.
3. par pildījumu. uz vienu piparu aiziet apm. 1 ēdamkarote pildījuma. tālāk visas proporcijas būs uz kādiem 4 - 6 pipariem.
4. tātad: 4 ēdamkarotes zirņu miltu, 3/4 tējkarotes sāls, 3/4 tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote sinepju sēklu, 1/2 tējkarote garammasāla [garšvielu maisījums, ko var sajaukt pašiem, bet vieglāk nopirkt pie krišnaītiem, nav dārgi], 1/2 tējkarotes MALTA kumīna [sauc, ja nemaldos, arī par romiešu ķimenēm. parastās ķimenes - nekādā gadījumā!], 4 ēdmakarotes kefīra.
5. uzmanīgi sapildam piparos un ēdam :)

ļoti garšīgi un pietiekoši asi, lai gan imho ne tik ļoti, lai būtu jāraud. kad gribas dzīvei vakariņām piešķirt kādu pipariņu - tieši laikā.
comments: 3 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Time:10:31
Rice Wine Vinegar.

vai kāds ir redzējis tādu produktu latvijas/rīgas veikalos?
stokmanā jau skatījos, nav.

un vajag tieši "rīsu vīna", nevis "rīsu" vai "vīna".
comments: 1 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:pirms pavasara tīrīšanas domājot
Time:15:31
kāpēc ikvienai ārpus mājām strādājošai dūdai māja ir lielākā kārtībā, nekā tādai mājsaimniecei kā man?
tāpēc, ka viņas neuzturas mājās, un viņām nav laika visu tur izvandīt :(

nekas, vismaz būs ko aiznest uz andrejsalas krāmu tirgu sestdien.
comments: 2 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:Galdautiņš!!
Time:16:19
pa ilgiem laikiem esmu uztaisījusi kādu rokudarbu, un tagad nu palielīšos - galdautiņš.

comments: 3 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:tīrīšanas jautājumi
Time:15:37
comments: 2 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:Ziemassvētki.
Time:10:12
Izliksimies, ka ticam šodienas sniegam.

Kur šogad dabonama vislabākā piparkūku mīkla, no kuras vislabākās piparkūkas iznāk?
comments: 1 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Time:12:34
www.patversme.lv
comments: 1 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:cepetis
Time:17:16
Ja cepeti cep uz kadiķu zariņiem, tad ēdāji vispirms jābrīdina, ka tie tur zaļie apkārt NAV dillītes. :))
comments: 1 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:links
Time:17:15
www.musturs.lv
comments: ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:Zviedri to par lidojošo Jēkabu saucot.
Time:11:01
Grillētas vistas gaļas gabaliņus izpluinī pa cepamtrauku, sajauc ar banānu šķēlītēm. Tad saputotam saldajam krējumam piejauc čili mērci, visu pārlej vistas un banānu masai. Pa virsu izvieto bekona šķēlītes, riekstus, pārkaisa ar franču salātu garšvielām. Liek cepeškrāsnī. Kaut kā tā.
Recepte no [info]nez komentāriem [info]nez žurnālā.
Upd no [info]nezKādai nav ideja, kas ir franču salātu garšvielas? - Santa Maria "Salātu garšvielu" klāstā esot visādas, itāļu pat labāk.
comments: 9 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:Visa laba jāņu zāle...
Time:09:22
Vakar liku žāvēties no mammas vasarnīcas atsūtītās kumelītes un padomāju, ka ne jau tikai Jāņu vakarā plūc zāļu tējas. Tad nu nolēmu paklaušināties, kā mājsaimniecēm ir ar to zāļu tēju lasīšanu?? Varbūt būtu vērts saorganizēties un sarīkot kādu kopīgu lasīšanas pasākumu??

Es gan atzīšos, ka pazīstu tikai asinszāli un pelašķi. Paskatījos savā ārstneicības augu grāmatā, bet tur nekādas īpašas norādes par ievākšanas laiku nav. Tikai tas, ka ievāc ziedēšanas laikā un abi zied jūnijā - augustā. Toties ir visādas interesantas receptes ar pelašķiem - sviestmaižu pastas un sēnes, un pelašķu dzēriens ar dzērveņu sulu. :))

Pati esmu lasījusi pelašķus lidostas apkārtnes pļavās. Bet tas bija pirms diviem gadiem, tagad tur sen neesmu bijusi, it kā tās pļavas esot krietni apbūvētas... :((( Un diez cik jau veselīgi notiekti tie arī nebija - toties romantiski. :)) Asinszāles kaut kad sen, sen, esmu redzējusi Cēsu pusē, Cīrulīšu apkārtnē. Bet tas ir tālu. Bet kur tuvāk un nebaidoties no visādiem privātīpašumiem varētu ievākt zālītes??
comments: 4 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Time:10:33
Ja uz veļaspulvera virsū ir rakstīt, ka jau sastāvā ir kaut kādas atkaļķojošas vielas (Un pārsvarā visiem pulveriem ir), tad vai man nav, vai tomēr ir jāber klāt to CALGON??
comments: 5 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Time:23:12
taa kaa rupigi meginu sekot lidzi tam,lai gimene ne tikai neestu, bet ari sadzive lietotu aizvien mazaak kiimijas, radaas jautaajums

weleda skaidri un gaisji saraxta visas sastavdaljas, majaslapa pat atsifree, bet tie,kas sevi sauc par dabigajiem liidzekljiem.. un neraxta sastaavu virsuu.. varbut vinji melo?
comments: ir doma Tell A Friend Add to Memories

Time:14:32
Ir zināma kāda laba un negrūti pagatavojama šašliku recepte?
comments: 10 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

Subject:šurumburums virtuvē
Time:13:55
Mūzika:ziņas plkst. divos
šķirstot pavārgrāmatas, samērā bieži sanāk uzskriet virsū visādiem cepešiem/sacepumiem/citiem nezvēriem vīna mērcē. un es nevaru saprast-a kādu vīnu vajag izmantot šādas mērces pagatavošanā? ok, ok, sarkans/balts, sauss/nesauss-tas parasti tiek norādīts. bet.. es pieņemu, ka монастырская изба gluži netiek domāta. emm, nu, kā jums šķiet, no cik latiem sākas kulinārijā izmantojamais vīns? jeb tas vienalga?
comments: 16 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories


[mena]
Subject:makaroni
Time:12:04
Mīļotais vīrietis sieviešu dienā mani patiešām patīkami pārsteidza pagatavojot ekselentas/ekskluzīvas vakariņas. Un man iegaršojās makaroni!!

Man nekad nav īpaši garšojuši makaroni, bet tie bija tik garšīgi!! Olu, vai kaut kā tā. Mola Rimī esot stāvējuši nevis pie visiem makaroniem, bet tur, kur salātiņi un gaļiņas - tātad saldētavā. Un diezgan padārgi. Bet mmm!!! Nekad nebiju domājusi, ka man tā garšos.

Līdz šim vēl biju pirkusi tikai tos ravioli ar sieru, kas arī visos RIMI dabūnami pie parastajiem makaroniem. Inčīgi jau ir, bet liekas šausmīgi ķīmisks produkts.

Būs jāpārskata savs mājsaimnieces viedoklis par makaroniem.
comments: 1 raksta or ir doma Tell A Friend Add to Memories

[icon] Mājsaimnieču klubiņš
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.
You're looking at the latest 20 entries, after skipping 20 newer ones.
Missed some entries? Then simply jump back 20 entries or forward 20 entries