[icon] Mājsaimnieču klubiņš - pildīti asie pipari
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Subject:pildīti asie pipari
Time:10:33
Garastāvoklis::rosīgs
1. lielākā māksla - atrast īstos piparus. labāk ir ņemt īsākus un platākus, nekā garākus un tievākus. manuprāt, tās ir divas dažādas šķirnes, lai gan lv veikalu preču izkārtojums šo ideju neatbalsta. tāpēc jābūt uzmanīgiem.
2. pipari ir ļoti rūpīgi jāatseklo. un starpsēklu "sieniņas" jāizņem. lielākais [un šajā gadījumā navajadzīgais] asums nāk tieši "no iekšām". iegriezumu taisa sānos, no vienas puses, no viena gala līdz otram.
3. par pildījumu. uz vienu piparu aiziet apm. 1 ēdamkarote pildījuma. tālāk visas proporcijas būs uz kādiem 4 - 6 pipariem.
4. tātad: 4 ēdamkarotes zirņu miltu, 3/4 tējkarotes sāls, 3/4 tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote sinepju sēklu, 1/2 tējkarote garammasāla [garšvielu maisījums, ko var sajaukt pašiem, bet vieglāk nopirkt pie krišnaītiem, nav dārgi], 1/2 tējkarotes MALTA kumīna [sauc, ja nemaldos, arī par romiešu ķimenēm. parastās ķimenes - nekādā gadījumā!], 4 ēdmakarotes kefīra.
5. uzmanīgi sapildam piparos un ēdam :)

ļoti garšīgi un pietiekoši asi, lai gan imho ne tik ļoti, lai būtu jāraud. kad gribas dzīvei vakariņām piešķirt kādu pipariņu - tieši laikā.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]udensroze
Link:(Link)
Time:10:44
aukstus?
(Reply to this) (Thread)


[info]chimera
Link:(Link)
Time:10:45
var aukstus. var pēc tam gatavus jau uzsildīt. atkarībā no noskaņojuma.
(Reply to this) (Parent)


[info]chimera
Link:(Link)
Time:10:49
ziemai varbūt tomēr labāk uzsildīt.
(Reply to this) (Parent)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - pildīti asie pipari
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.