Nepieciešams: trauks: `lazanjas` trauks - zema stikla bļoda, piemērota lietošanai cepeškrāsnī sastāvdaļas: ~5,6 vidēja izmēra tomāti kūstošs siers 200g (piem. Krievijas) 1 ķiploka daiviņa garšvielas bazilika raudene
Sašķēlē tomātus un noklāj traukā , sasmalcina ķiploku un pārkaisa, tad vēl bagātīgi (lai vēlāk makaroniem pietiek) uzklāj raudeni un baziliku, man izskatās šādi:
Šādu tad arī ieliek cepeškrāsnī uz ~190 grādiem (pati izdomāju, varbūt vajag vairāk vai mazāk, lieku uz izjūtu). Paralēli uzliek vārīties makaronus - bantītes. Kamēr makaroni vārās, tikmēr tomāti + garšvielas sildās un virtuvē ir patīkama smarža. Kad makaroni ir uzvārījušies un tomāti ar kompanjojiem mazliet pacepušies (iztecējusi sula utt), tad tomātus izņem no krāsns, makaronus nokāš, un samaisa kopā, pirms tam piejaucot vēl klāt sarīvētu sieru. Un tad liek vēl pasildīties uz 5 minūtēm atpakaļ krāsnī - lai sajaucas kopā. Viss izskatās šādi :
Es ticu, ka labi iederas arī zilais siers Krievijas siera vietā, bet līdz šim vēl neesmu mēģinājusi - riskējusi.
Viss ēdiens ir ~30 minūtēs pagatavojams un ļoti labi iet kopā ar sarkano vīnu.
|