Mājsaimnieču klubiņš
|
|||||||||||
| ||||||
| mīļās saiminieces, kur rīgā var iegādāties labas pannas, un vislabākās pannas, un cik tas izmaksā? un kā vispār var atšķirt labu pannu no sliktās?? un normālu slotu? ne to plastmasas monstru drogās pa 3 ls, pie kuras līp klāt visi draņķi, bet kār-tī-gu?? mena, crescendo, un vispār-jātaisa vēl kāds mājsaimnieču salidojums ar šmorēšanu-vārīšnu, ne? tikai vot firmas ēdiens pašlaik nenāk prātā.. | ||||||
| comments: 10 raksta or ir doma |
| ||||||
| 1. Grūbu putra, kurai piebērti klāt nedaudz lazdu rieksti ir okei, tikai jākošļā. 2. Vienu bklažānu apsāla, nosusina, nedaudz apcepj, atdzesina un sajauc ar jogurtu bez piedevām, zaļumiem, un mazliet ķiplociņa. ēd ar maizi vai kā salātus. 3. Linsēklu eļļā ceptas lietas smaržo un garšo savādāk. Un vēl es ar linsēkļu eļļu mazliet iesmēerēju matu galiņus pēc mazgāšanās, lai nešķeļas, un liekas, ka ir labi. Un vēl ar to pašu eļļu nosmērēju seju, nostaigāju kādu stundu, un tad gāju mazgāties. Sejas āda mīksta un forša. Jā, alus dzērājiem un dzērājām jāēd ne tikai kabači, bet arī baklažāni, jo tie esot labi aknām. Un vēl aknām labi esot bietes un to sula. Tikai ar to sulu es nekādi neesmu tikusi saprašanā, jo citi to zer svaigu, bet citi saka, ka tai pāris stundas jānostāvas, citādi tā esot pat kaitīga. Njez, kā īsti ir? | ||||||
| comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
| Tam sausajam rauga mīklas maisījumsm nav nevainas. Sanāk gan tikai vienai plātsmaizei, bet ir ok. P.S. Rakstīju mīkla, uzrakstīju mīla - bez "k". | ||||||
| comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
| Ņemam gaļu zupas buljonam un vāram. Piemēram, žāvēta ribiņa zirņu zupai. Kā rīkoties tālāk? 1. variants - gaļa turpina vārīties tajā pašā katla, liekam klāt visas sastāvdaļas. Plusi - sildot zupu, uzsildas arī gaļa. Mīnusi - gaļa aplipusi ar zirņiem, piemēram, un zupā var gadīties kādi kauliņi. 2. variants - izvāram gaļu mīkstu, ņemam ārā, buljonu izkāšam un vāram tajā zupu. Plusi - "tīra zupa". Mīnusi - kā lai tagad uzsilda gaļu?? Kuru no variantiem lietojat jūs?? Vai ir kāds 3. varinats? Bez iepriekš minētajiem mīnusiem, bet lai izpildītos plusi? | ||||||
| comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||
| No bērnības grūbu putra man asociējas ar nabadzību un galīgu trūkumu, jo mamma vienmēr teica, ka, vot būsim nabagi, ēdīsim tikai grūbu putru!! Un to viņa vienmēr pateica tā, it kā tiešām rīt jau varam necerēt ne uz ko citu, kā vien grūbu putru. Protams, lai arī cik grūti ir gājis, līdz "grūbu putrai" vēl neesam nodzīvojušies. Bet!! Bet Igaunijā ēdu tiešām garšīgu grūbu putru. Un ne jau kādā tur ēdnīciņā, bet, tiešām krutā iestādījumā, uz kuru varu ieteikt aiziet visiem, kas taisās uz Igauniju, un kuram makā ir kaču cik naudiņas (nu kaut vai tikai pagaršot viņu alu). Un tas man neliek mieru. Grūbas man ir, bet kā lai uzvāra GARŠĪGU grūbu putru?? Tobrīd, kad ēdu, likās, ka klāt varētu būt āboli, un, iespējams, lazdu rieksti. Bet kā to visu kopā savārīt, varbūt šeit atradīsies kāds gudrs padoms. | ||||||
| comments: ir doma |
| ||||
| Kur lai vismaz iet apskatīties drēbes vīrietim, kurš nav "jaunais krievs", kurš netaisās ķēmoties pakaļ nēģeriem, kas stāv pie mucām un vicina pirkstus, un kurš nestaigā un nestiagās uzvalkā? | ||||
| comments: 3 raksta or ir doma |
| ||||||
| 1 kg sīpoli 1 kg burkānu 1 kg paprika 1 kg tomātu 2 glāzes eļļas pusglāze 5% etiķa pusglāze cukura 6 tējkarotes sāls Dārzeņus sastrādā gabaliņos. (Nācās izmantot diezgan iespaidīga tilpuma katlu.) Pārlej ar eļļu, etiķi, pieber cukuru, sāli. Izmaisa un atstāj uz pusstundiņu, var iet atpūsties. Pēc tās pusstundiņas liek uz uguns un vāra 20 minūtes. Pilda izkarsētās burkās. (Es gan nezinu, ko tas īsti nozīmē, bet vienkārši novārīju burciņu vāciņus un pašās burciņas uz kādu minūti iemērcu verdošā ūdenī.) Gatavs!! Pēc receptes vajadzēja sanākt 6 puslitra burciņām, man sanāca 7 + vēl uzreiz ēšanai. Bet bija tik garšīgi, un vēl ciemiņi mājās, ka uzreiz tika noēsti visi uzreiz ēšanai atstātie un vēl divas burciņas. :))) Nu jā, un vēl jārēķinās, ka tas tomēr prasa laiku - visus dārzeņus sastrādāt - apmēram 2 stundas, tad vēl tā atpūšanās un vārīšana - vēl stunda. Kopā - kā minimms 3 stundas. | ||||||
| comments: 3 raksta or ir doma |
| ||||||
| Recepte pārbaudīta praksē!! puspudele alus (es izmantoju Bauskas tumšo) 0.5 kg kviešu milti 200 g margarīna (vai tauku, es ņēmu margarīnu) 1 ola sāls ķimenes Vegeta (apmēram 1 ēdamkarote) Iespējams, ka miltus vajadzēs vairāk, kaut vai , lai rullētu mīklu!! Margarīnam pievienoju miltus, olu, Vegetu, pieleju klāt alu. Izmīcu. Pēc receptas šajā vietā vajadzēja iespēt savelt bumbu, bet man nekāda bumba nesanāca un mīkla krietni lipa pie rokām, tāpēc ieliku to uz pusstundu ledusskapī. Atpūtos pati, atpūtās mīkla, un tā bija kļuvusi prātīgāka, ļāvās izrullēties un vairs tik traki nelipa pie rokām. JA tomēr mīkla vēl neklausa, es ieteiktu piebērt vēl miltus. Mīklu izrullē, ar nazi sagriež rombiņos vai taisnistūrīšos, liek uz ietaukotas pannas. Katram cepumam uzber ķimenes un nedaudz sāls!! Cep gatavus!!! Vakar cepot konstatēju, ka labāk garšo tomēr mazliet biezāki cepumiņi (rullējot apmēram 0.4mm biezi), nevis pavisam plānie - 0.2 mmīgie. Un ar sāli arī nevajag pārcensties, kā tas sanāca man, citādi mans vismīļākais cepumu ēdājs to sāli ēdot purināja nost. :))) Uz pannas cepumiņus var likt diezgan cieši kopā, jo tie neuzpūšas, vai uzpūšas minimāli. | ||||||
| comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||||
| ( Datora vietā — panna ) | ||||||||
| comments: 3 raksta or ir doma |
| ||||
| Salāpiju palagu. Uzliku lielu, lielu ielāpu. :)) Juutos baigi apmierinātā. :))) | ||||
| comments: ir doma |
| ||||||
| viss, es kļūšu par 100 % gōti un valkāšu tikai melnas drēbes. ar tām katrā gadījumā ir daudz mazāk problēmu. tā tak ir nelietība, brūnganpelēcīga blūzīte, mazgājot ar rokām, izrādās, izdala daudz un dikti sarkanas (!!!) krāsas, kas padara citas, gaišākas drēbes neglīti pleķainas :( no tādiem pleķiem vispār var tikt vaļā, kā? | ||||||
| comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||
| Guljammaisus pilniigi mieriigi var baazt vesmasiinaa. Nekaads ljaunums nenotikaas. :))) | ||||
| comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||
| vakar skatiijos raidiijumu - tur raadiija, ko dariit, ja atnaak negaidiiti cieminji! Tb, ko pagatavot, ja NEKAA nav maajaas.... ;))) jaukaa sieviete pagatavoja saviem izsalkushajiem cieminjiem 1) shokolaades musli - sastaavdaljas: tumshaa shokolaade, divu olu dzeltenumi, saldais krejums, medus laikam un taa... 2)ceptu, pildiitu vistu - sasraavdaljas: pamatiiga vista, puspacinja sviesta, kinza, kjiploki, citrons, oliivellja... 3) salaatinjus... sastaavdaljas: meduu grauzdeeti valrieksti, bumbieri, salaati, citrons... visu noteikti neesmu nosaukusi... a jautaajums taads: KO TU VAREETU PAGATAVOT CIEMINJIEM, JA TEV NEKAA NEBUUTU MAAJAAS°? ;DDDDDDDDDDDDDD | ||||
| comments: 15 raksta or ir doma |
| ||||
| Praksē pārbaudīju, ka arī telti var tīri labi iebāzt veļasmašīnā un viņa tur arī izmazgājas. Pēc tam ņem ārā un žāvē. Bet vai guļammaisus var likt vešmašīnā, vai labāk tomēr nest uz ķīmisko (baigi negribās)?? | ||||
| comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||
| Atklaajiet neko nesleepjot! Kaadi ir gardaakie pildiijumi, ko sabakaat plaanajaas pankuukaas? Varbuut, kaads zin, kaa iisti pagatavo tos banaanus ar shokolaadi? :) | ||||
| comments: 2 raksta or ir doma |
| ||||||
| http://piparmetra.net/forums/viewto šāda tāda informācija par ne tik ierastām tējām un to pagatovašanas metodēm. paldies | ||||||
| comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||
| 1. Ko darīt ar estragonu?? Labāk žāvēt, bāzt eļļā vai kā? 2. Vai upenes var žāvēt? Ja jā, kā to dara pilsētas apstākļos? (t.i., man nederēs padomi par krāsnīm). 3. Ja vāra upeņu ievārījumu, kā izvairīties no "miziņām"? | ||||||
| comments: 8 raksta or ir doma |
| ||||||
| Ja man ir 9% etiķis, kā no tā iegūt 5% etiķi?? | ||||||
| comments: 11 raksta or ir doma |
| ||||||
| Kabači jāēd visiem alus dzērājiem, jo esot labi aknām. Tā kā mīļās mājsaimnieces parūpējaties par sevi un saviem mājsaimniekiem!! Kabaču pankūkas. Vienu palielu kabaci nomizo, iztīra, sarīvē uz rupjās rīves. Pieliek trīs olas un apmēarm vienu līdz divas ēdamkarotes miltiņu un apmēram tikpat daudz cukura. Sālīti. Samaisa. Cep kā pankūkas. :))) | ||||||
| comments: 1 raksta or ir doma |
| ||||||
| kā jūs cīnaties ar odu uzbrukumiem jūsmājām? neviens nezina, tās pretodu sveces-no viņām vispār ir kāda jēga un daudzmaz ilgstoša iedarbība? | ||||||
| comments: ir doma |
Mājsaimnieču klubiņš
|
|||||||||||