Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
|
| ||||||
1 kg sīpoli 1 kg burkānu 1 kg paprika 1 kg tomātu 2 glāzes eļļas pusglāze 5% etiķa pusglāze cukura 6 tējkarotes sāls Dārzeņus sastrādā gabaliņos. (Nācās izmantot diezgan iespaidīga tilpuma katlu.) Pārlej ar eļļu, etiķi, pieber cukuru, sāli. Izmaisa un atstāj uz pusstundiņu, var iet atpūsties. Pēc tās pusstundiņas liek uz uguns un vāra 20 minūtes. Pilda izkarsētās burkās. (Es gan nezinu, ko tas īsti nozīmē, bet vienkārši novārīju burciņu vāciņus un pašās burciņas uz kādu minūti iemērcu verdošā ūdenī.) Gatavs!! Pēc receptes vajadzēja sanākt 6 puslitra burciņām, man sanāca 7 + vēl uzreiz ēšanai. Bet bija tik garšīgi, un vēl ciemiņi mājās, ka uzreiz tika noēsti visi uzreiz ēšanai atstātie un vēl divas burciņas. :))) Nu jā, un vēl jārēķinās, ka tas tomēr prasa laiku - visus dārzeņus sastrādāt - apmēram 2 stundas, tad vēl tā atpūšanās un vārīšana - vēl stunda. Kopā - kā minimms 3 stundas. |
Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
|