4. Septembris 2011
Kalnciema ielas kvartāla restorāns "Māja", Rīga @ 18:42wowow: Uz šejieni jānāk, ja gribas tā pa dārgo un smalko un ja esat bez bērniem. Būs garšīgi. Ēdienkarte ir interesanta un vismaz pēc rakstītā, komponenti nāk no konkrētām Latvijas saimniecībām. Uz pieaugušu cilvēku jārēķina 18-25 ls (pamatēdiens + priekšēdiens vai deserts un glāze vīna). Brieža gaļa ar biezeni (Ls 15) bija ļoti laba. Jaunlopa steiks (Ls 13) bija mazliet pasīksts. Milzīgs mīnuss - nav bērnu ēdienkartes, nav arī īstas gatavības izdomāt, ko īsti mazajiem apmeklētājiem piedāvāt. Kartupeļu biezenis kā vienīgais variants (Ls 3). Saldējuma koteilis (Ls 3,50) bija ar svaigu ābolu sulu un samērā maz saldējums (drīzāk garšoja pēc piena kokteiļa ar ābolu sulu). 16. Augusts 2011
(bez virsraksta) @ 09:48turists_: tā kā pats neesmu bijis Rīgā teju simts gadus, tad vēršos pie jums, tautieši, prasot padomu, kur Rīgā būtu laba vieta, kur paēst vakariņas/padzert? plānots vest ārzemnieku, kuram interesē vietējā virtuve (tāpēc visādi itālieši/indieši/madridieši utt. atkrīt). Saguglēju "Alus ordeni" un "Tavernu". Varbūt kādam ir pieredze ar šīm ēstuvēm? Neesam izlutināti - galvenais, lai pieklājīga apkalpošana un svaiga pārtika. Attiecībā uz iedzeršanu - Orange Bar vēl vispār pastāv? Un I love you? nav ne jausmas, manos laikos tās bija trendīgākās vietas :D 26. Janvāris 2011
Latvijas Gāzes ēdnīca Bruņinieku ielas galā @ 17:08pzrk: Bruņinieku ielas galā, apm. Bruņinieku 153, ir Latvijas Gāzes ēdnīca, kas pieejama arī citiem, ne tikai LG darbiniekiem (no 12 līdz 13 priekšroka apkalpošanā gan esot LG darbiniekiem). Demokrātiskas cenas, laipna apkalpošana un diezgan garšīgi — vārdsakot, virs vidējā stereotipiskās ēdnīcas līmeņa. Frikadeļu zupa ar maizi ap 0,55 (tāda neliela bļodiņa), vārīti kartupeļi ar gulašu un kāpostu salātiem 1,45 (normāla izmēra porcija), glāze kefīra 0,25, saldais ēdiens, kura saturu gan nespēju detektēt (laikam rīsu saldais ar zemenēm), — 0,55; kopā samaksāju 2,80 Ls un esmu ļoti labi paēdis. Interjers patīkams, telpas plašas. Neesmu gan bijis pusdienlaikā, kad droši vien ir vairāk cilvēku, bet ap 14-15 rindas gandrīz nav. Darba laiks no 7.30 līdz 16 tikai darbadienās, var piebraukt ar automašīnu — pa Vagonu ielu līdz Bruņinieku ielai un tad pa kreisi ap 150 m. 8. Novembris 2010
Ķiploku krogs Vecrīgā @ 14:38mazeltov: Pēc kino apmeklējuma radās mūžīgais sāpīgais jautājums - kur paēst Vecrīgā, lai nebūtu dārgi, nebūtu balto galdautu (jo skeitšūzi un hūdijs tomēr neiet ar to kopā), nebūtu tūristu. Izlēmām iet tur, kur nekad nebijām bijuši. Nebijām bijuši "Ķiploku krogā", kas atrodas kādā šķērsielā pie Saeimas nama, jo gribējām kaut ko tādu vairāk latviski smagu un treknu. Tātad, interjers: grūti savienot nesavienojamo - akmens grīdas un veclaicīga nama velves ar kaut kādām celoluzoīdām salvetēm uz galda. Kaut kas pietrūkst, lai būtu mājīgi. Pasūtījām alu (Bauskas, Užavas) un uzkodās šampinjonus ar ķiplokiem - šitie nebija garšīgi; pamatēdiens - cūku ribiņas (bija ok, bet pārāk daudz speķa klāt, pat priekš ribiņām) un vistas fileja ar rīsiem un mērci. Bija jau diezgan garšīgi, bet ne kaut kā īpaši vai restorānīgi, tāpēc kopējais rēķins likās par lielu (18 ar kaut ko Ls (3 ali, uzkoda, 2 pamatēdieni)). Foršais bija tas, ka pēc ēšanas atnes glāzē ieliktu pētersīļu saišķīti, ko var pagrauzt, kamēr rēķins jāgaida. "Vīnoga" Āgenskalnā @ 14:08mazeltov: Pie 2. tramvaja pieturas "Āgenskalna tirgus" atrodas foršs restorāns "Vīnoga". Labās lietas: silti un mājīgi, laba ventilācija; ēdieni sātīgi un garšīgi (piemēram, iesaku jēra gaļas podiņu), vislielākā izvēle zivju ēdienos un ļoti labas cenas vīnam, ja ņem pudeli (sākot ar 5,50 par gana normālu sauso franču vīnu); ļoti forši ir tas, ka piedāvā tikko ceptas, siltas un kraukšķīgas maizītes ar sviestu ar zaļumiem. Šobrīd 10% atlaide ēdieniem. Ne tik labās lietas: ēdieni ir padārgi, vidēji 6-7 Ls par pamatēdienu, bet labās vīna cenas to kompensē; nekas traks, bet - tas, kurš prasa rēķinu, tam tas arī jānes, šajā gadījumā viesmīle tā nedarīja; nav fona mūzikas un var pārāk labi dzirdēt, ko runā pie citiem galdiņiem (un citi var dzirdēt mūsu sarunas). 16. Augusts 2010
Zaļais dārzs- Liepājas un Krūzes ielas stūris, Rīga @ 17:27wowow: Tieši pie Liepājas ielas pārbrauktuves atrodas kaukāza virtuves iestādījums ar savādo nosaukumu Zaļais dārzs. Zaļš tur arī ir, taču visnotaļ privātām pārrunām iekārtotais iestādījums (atsevišķas mājiņas ar galdiem tajās) drīzāk vedina domāt, ka krogs ir kāda mafijas bosa hobijs, kas apvieno patīkamo (laba un garšīga paēšana) ar lietderīgo (privātas sarunas, kuras svešām ausīm nebūtu jādzird). Ēdiens ir lielisks un Āgenskalna publikai ir vēl viena vieta, kur garšīgi paēst. Varu jo silti ieteikt visa veida ļuļakebabus (izmērs jūs patiešām pārsteigs), ļoti labas zupas, šašliki, pašu taisītaās mērces. Jāatceras gan paprasīt piedevas jo gaļas ēdienā bez pašas gaļas, lavaša un dārzeņiem nekā cita nav. Rēķins būs samērīgs - ēdiens ir 4-7 latu robežās (bet porcijas nudien kā tuncīgiem mafijas krustēviem piemērotas) bet ar rēķinu tiek veiktas sarežģītas matemātiskas darbības- sākumā pieskaitīti 10% pēc tam iedota atlaide par 15%. Neko īsti saprast nevar bet pusīte harčo zupas + 3 gaļas ēdieni + kartupeļu pankūkas + 1 alus, 2 minerālīši, kvass + saldējums kopā maksāja 23 latus. Par mīnusiem: izlejamais alus tikai Lāčplēša un budvaizers- pudelēs gan var dabūt arī tīri labu čehu alu par ne tik labu cenu. Otrs mīnus- pārāk skaļais Mix FM rādiopavadījums kas īpaši nokauj paskaļināto reklāmas paužu laikā. Bērni varēs izklaidēties miniatūrā rotaļlaukumā un barot kaķus, kas piestūrē līdzko ir atnests ēdiens. Par krogiem runājot @ 15:06degeneralis: Vakar pabijām "Botanika", uz Elizabetes-Antonijas stūra. It kā atvērts pirms mēneša. Liela āra terase ar ērtiem dīvānveidīgiem krēsliem, kā arī parastiem krēsliem un galdiņiem. Galdu dekorācijas sastāv nevis no puķēm, bet svaigiem garšaugiem - uz mūsu galda smuks bazilika podiņš. Viņiem bija kaut kāds tomātu festivāls, nezinu, uz cik ilgu, vai tas tikai bija vakar, vai kā, bet ēdienkarte bija šaura - kādi seši ēdieni. Viens ēdiens - 3.50, divi - 5.50, bet trīs - 7 lati, tādēļ cenas visai simpātiskas. Ir Cēsu un Piebalgas alus no mucas. Kopā izmēģinājām trīs ēdienus - ļoti garšīgu tomātu zupu ar suši maki, veģetāru tomātu pīrāgu ar dārzeņiem (kas arī bija ļoti garšīgs), kā arī pamatēdienu - grilētu vistu ar sezonālajiem dārzeņiem un tomātu mērci. Visi ēdieni bija labi, bet grilētā vista (krūtiņa + šķinķītis) vienkārši fantastiska. Dārzeņi bija svaigi un lieliski (it īpaši rožkāpostiņi), tomātu mērce patīkama, vista ļoti labi izcepta ar lielisku ādiņu. Vienīgā minisūdzība - pasūtīju dubulto tomātu sulu, bet atnesa parasto. Tas jau gan sīkums, visos citos veidos oficiantes bija ļoti laipnas un atsaucīgas. Trīs cilvēki labi paēdām, atstājām 20 latus mīnus dzeramnaudu. Šo vietu silti iesaku. 1. Augusts 2010
Tauriņi, Bērzciems @ 18:49wowow: Ceļiniekam, kas atklīdis līdz Bērzciemam un nav vēl uzķēries uz Jūrmalciemu ēstūžu vai Engures jaunatvērto krogu piedāvājumiem, iesaku piestāt Tauriņos, Bērzciema tālajā galā (no Rīgas puses raugoties), tieši ceļa malā. Par 4-5 latiem dabūsiet ne tikai ceļmalas krogam raksturīgo porciju izmēru bet arī kādu ceļmalas krogiem netipiskāku (no līdz šim garšotajiem ēdieniem) garšas niansi. Garšīgi, vienkārši un ar izdomu. Normāls alus (Piebalgas noteikti, iespējams vēl kāds, neatceros). Labi saldie. Vārdu sakot- rekomendēju. P.S> Pamatbizness Tauriņiem laikam ir viesu māja, līdz ar to apkalpošana mazliet pieklibo tad, kad uzmanību prasa tur dzīvojošie viesi. 26. Jūlijs 2010
"Aitiņlauvas", Liepājas šosejas 22.kilometrs @ 11:58dzeina: Ja kādu gadu neesat bijuši "Aitiņlauvās", labāk vairs uz turieni nebrauciet. Lai atmiņas neizbojātu. Jo sestdien, pēc apmēram gada pārtraukuma speciāli braucot uz turieni, piedzīvojām pamatīgu vilšanos. No ēdienkartes medījumi praktiski pazuduši, viss pārmočkāts ar Santa Maria garšvielu maisījumiem. Apkalpošana zem katras kritikas*, turklāt rēķinā vēl tika iekļautas lietas, ko uz sava galda neredzējām - pēc norādes gan ātri kļūmi izlaboja. Price/performance arī vairs neatbilst. Agrāk šķita ok par "otrajiem" maksāt Ls 5 un vairāk + vēl atsevišķi par piedevām, jo bija tiešām labi sagatavots. Tagad cena neatbilst piedāvājumam nu galīgi. Žēl. [Un arī visādi citādi uzmundrinošais dambriedīšu/muflonu aplociņš vilšanos nekompensē]. _______________________________ *Pasūtām ēst un dzert, es gribu medījuma kupātus. Pēc brīža meitene atnāk ar tukšām rokām, medījuma neesot, lai tad ņemu jēru. Palūdzu, lai varbūt tad atnes ēdienkarti - es tā kā pati gribētu izlemt, ko ēdīšu. Meitene atnes ēdienkarti. Paiet vēl kāds laiciņš. Atnāk meitene un prasa, ko ēdīšu. Pārējie sēž un spurdz pie tukša galda [kā jau minēju, dzērieni pasūtīti jau vismaz pirms 20 min]. Palūdzu, lai varbūt tomēr alu atnes? Jau cita meitene atnes alu. Pasūtu ēst. Kaut kad atnes ēdienu [lai būtu godīga, jāsaka, ka medījuma zupa joprojām ir laba]. Tas, ko pasūtu es [kartupeļu daiviņas ar zaļumu/biezpiena/siera pildījumu], ir noteikti stāvējis "Santa Maria" garšvielu skapī. Lai nu būtu. Beigās, kad saņemam rēķinu, izrādās, ka mums pieskaitīts šis tas, ko ne pasūtījuši, ne savām acīm redzējuši. Ja vēl pirms brīža šķita, ka mana noliedzošā attieksme ir pārspīlēta, figņas ar rēķinu pielika punktu. Otro reizi dzīvē izdarījām TO - dzeramnaudā atstājām precīzi 0,01 Ls. 5. Jūnijs 2010
Pie Ladiga, Mūkusalas iela @ 16:48dzeina: Tur, kur agrāk Mūkusalas ielā bija "Barselona" , tagad atvērts "Ladiga namiņš". Telpas ir izremontētas, iekārtojums gaišs, nedaudz pat par sterilu, pie sienām - "Rozes meitenes". Ēdienkarte nav īpaši plaša, toties pārstāvētas visas gaumes. Nomēģinājām aso vistas zupu ar kokosriekstu pienu un citronzāli un pērļu vistiņu, kas cepta uz tās pašas citronzāles - virtuve, nenoliedzami, lieliska. Cenas - oi, zupa laikam ap L 3, vista - ap Ls 5, bet precīzi neatceros. T.s. "mājas vīns" nav nekāds labas garšas paraugs, taču saimnieka ieteiktais gan bija ļoti ok. Ir arī izlejamais Valmiermuižas alus. Nenoliedzami, ļoti personiska attieksme, pat saimnieks ik pa brīdim iesaistās apkalpošanas procesā (dzirdētas baumas, ka viņš agrāk "Ostas skatos" strādājis, bet nav nācies tur novērtēt). Vieta mierīgām vakariņām, cik nācās novērot - bērniem draudzīga. 31. Maijs 2010
Nekādu problēmu, Doma laukums @ 14:19dzeina: Ak, nav jums nekādu problēmu? Aizejiet uz Doma laukuma "Nekādu problēmu", pašas atradīsies. Kā vakar ar kompānijas biedriem spriedām, šajā iestādē iegriežamies ar apskaužamu regularitāti - reizi gadā. Biežāk, nudien, nav vērts. Šoreiz pat nepārbaudījām, kas īsti ir ēdienkartes piedāvājumā, taču ar to var iepazīties viņu mājaslapā. Un, pat ja uzrunā kaut kādi ēdieni, vai alus par Ls 2,50 (wtf?), joprojām vērts apsvērt, vai doties uz turieni. Jo sarunāties normāli nav iespējams. Pozicionējuši sevi kā "muzikālo restorānu", "Nekādu problēmu" piedāvā vidējas kvalitātes karaokes dziedoņu cienīgus muzikālos uznācienus, turklāt nenormāli "pārgrieztus". Apkalpošana haotiska - sirdsapziņas pārmetumi, neatstājot dzeramnaudu, nav. Atsevišķs stāsts varētu būt par t.s. "labierīcībām", taču, tā kā šī komūna ir veltīta gastronomiskām baudām, šoreiz atturēšos. Murales Berga bazārā @ 13:39dzeina: "Murales" sevi prezentē kā Sardīnijas virtuvi, un nav pamata šo apgalvojumu apstrīdēt, jo (shame on me) attiecīgajā Itālijas reģionā bijusi neesmu. Interjers - psihedēlisks, atgādina bērnu rotaļistabu, līdz ar to labāk siltākos laikapstākļos sēdēt ārā (tur var arī pīpēt :)). Vai arī mēģināt ietrāpīt vienā no nedaudzajām sienas nišām un norobežoties no ārpasaules. Bijām ne gluži vakar, tagad cenšos atsaukt atmiņā piedāvājumu - visvarāk garšas kārpiņas atceras sīpolu zupu. Krietni savādāka, kā, piemēram, "Neiburgā", taču arī ļoti garšīga. Tik, ja nepatīk izmirkuši plāceņi, labāk palūdziet, lai pavārs maizi zupā neiemērc. Savukārt picai ļoti īpatnēja mīkla - šķiet, ka gatavošanā pievienots gan piens, gan olas. Tiesa gan, garnējums varēja būt bagātīgāks. No dzērieniem - ir gan izlejamais vīns, gan alus. Vispār, samērā piemērota vieta ģimenes pusdienām. Kā vieta "pasēdēšanai" vakarā - nu tā. Noasa grillbārs uz AB dambja (Kapteiņa Enriko vasaras terase) @ 13:29dzeina: Kamēr ierastās Kapteiņa Enriko pulksteņa telpas Antonijas ielā tukšas un klusas, savukārt solītā iestāde Alunāna/ Pumpura (laikam) ielu stūrī nav atvērta, uz AB dambja Enriko ar visu pulksteni atklājis vasaras vēstniecību - uz peldošās galerijas "Betanovuss" klāja. Nu labi, uz klāja ir virtuve, lielākā daļa galdiņu atrodas uz paša dambja, izkārtoti vairākos līmeņos. Viena no veiksmīgākajām sabiedriskās ēdināšanas vietām Rīgā - it kā esi centrā, tomēr apkārt zaļumi kā laukos, pēc izvēles, skaties uz Vecrīgas panorāmu, vai kādu citu pusi :) Tiesa gan, tā apmeklēšanai labāk izvēlēties siltāku laiku, jo lielākā daļa galdiņu tomēr ir galerijas/ baržas ēnā. Ēdienkartē piedāvājums ekselents - pārsvarā grilēti ēdieni, taču šo to atradīs arī veģetārieši. Tikai skāde - garšīgākās lietas (kā līnis) pazūdot jau pēcpusdienā. Tā nu nomēģinājām gaspačo (ņamma), kā arī vistas krūtiņu ar baziliku, zemenēm un timiāna sviestā ceptiem jaunajiem kartupeļiem. Mājas vīns dabūjams glāzēs arī, es dodu priekšroku puslitra karafei. No dzeramajiem aliem vismaz uz mūsu ierašanās brīdi bija palicis tikai Valmiermuižas pudelēs. Dienas pirmajā pusē vēl esot arī izlejamais. Cenas - vidusmēra. Cerams, ka brīdī, kad krogs ieskriesies vasaras sezonai, būs kļuvis skaidrāks, cik dienā nāk cilvēku, un cik produktus/dzērienus pasūtīt. Un vēl tur ir forša oficiante. Bet labāk tur neejiet, man nākamreiz būs škrobe, ja visi galdiņi būs aizņemti! Dorian Grey @ 13:23dzeina: Paslēpies sāurā ieliņā netālu no Doma laukuma, Dorians Grejs nebūt neliek aizdomāties par Vailda morālo briesmoni. Gluži otrādi - labsajūta garantēta, it īpaši, ja strādā blondā viesmīle. Ēdienkarte nepiedāvā plašu izvēli, taču tieši tas liek domāt par katra ēdiena kvalitāti. Pagaidām gan lietātas tikai uzkodas, jo nācies iegriezties samērā vēlu, taču tās bija izcilas - gan laša kūciņas, gan kastaņi... var paņemt arī plati pie vīna, kas, nudien, atšķiras no siera plates vulgaris. Samērā regulāri tur notiek modes skates, ko gan vēl nav nācies ievērtēt. Brīvdienu vakaros par muzikālo apskaņojumu gādā DJ, kuriem var stiept arī savas plates. Cenu līmenis vidējais. T.s. mājas vīna pudele - sausais čīlietis -, laikam Ls 13. Vai nu ļoti aptuveni Ls 13. Alus izvēle - Valmiermuiža pudelēs, izlejamais - Piebalga. Var jau būt, ka arī vēl kaut kas, bet nešķita uzmanības vērti. Vietas gan Dorianā ir samērā maz, kompānijā vairāk par četriem nav ieteicams ierasties. Toties divatā - ideāli. 12. Maijs 2010
Hrorror Rock Cafe Transilvania, Vecrīga, krāmu iela 4, pretīm viduslaiku restorānam Rozengrāls @ 18:04acdc: Kopš šodienas sortimentā esošo Bauskas alu ir nomainijis, ļoti garšigais, Tervetes aliņš. Kviešu alus jau kādu laiku ir vēsture un tā vietā ir nācis Transilvania Gaišais aliņš Un Madonas super labajam un garšigajam latviešu alum ir pazemināta cena uz 1,5ls visās dienās un par 1ls svētdienās un pirmdienās. Tātad konkretāk. Madonas alus - 1,5ls Transilvania gaišais 1Ls Tervetes alus 2ls Brālis, gaišs dzīvs un nefiltrēts - 1,5ls izbaudam! Plus vēl ir radusies Transilvania Tēja un Kafija [šoferiem šo gan nedzert] lielās kruzītes cena 1,5Ls 11. Maijs 2010
Transilvania @ 21:00acdc: Šovakar kafe Transilvania, vecrigā, krāmu ielā 4, pretīm viduslaiku restorānam rozengrāls, madonas aliņs par 1ls kausā 31. Marts 2010
(bez virsraksta) @ 10:47dzeina: Vai posmā Pērnava - Tallina ir kādi labi ceļmalas krogi? Ja ir - lūdzu atrašanās vietas koordinātes :) 3. Marts 2010
Pēdējais ieraksts: 2009-02-24 21:16:33, pirms 53 nedēļām @ 16:14redz: Kādi pēdējo laiku labākie krogu atklājumi? 24. Februāris 2009
rīga-liepāja, un 20 km radiuss ap šoseju @ 21:14lullibi: varbūt kāds, kas regulāri brauc šajā maršrutā vai arī kādreiz ir kādā feinā vietā iemaldījies, varētu padalīties? 2. Jūnijs 2008
(bez virsraksta) @ 13:22cabis: Cik un kādi Rīgā ir bāri ar sportisku ievierzi? Stella Pub zinu, kādi vēl? |