Krogi

Iepriecinājumi un sarūgtinājumi


8. Novembris 2010

Ķiploku krogs Vecrīgā @ 14:38

[info]mazeltov:
Pēc kino apmeklējuma radās mūžīgais sāpīgais jautājums - kur paēst Vecrīgā, lai nebūtu dārgi, nebūtu balto galdautu (jo skeitšūzi un hūdijs tomēr neiet ar to kopā), nebūtu tūristu. Izlēmām iet tur, kur nekad nebijām bijuši.
Nebijām bijuši "Ķiploku krogā", kas atrodas kādā šķērsielā pie Saeimas nama, jo gribējām kaut ko tādu vairāk latviski smagu un treknu. Tātad, interjers: grūti savienot nesavienojamo - akmens grīdas un veclaicīga nama velves ar kaut kādām celoluzoīdām salvetēm uz galda. Kaut kas pietrūkst, lai būtu mājīgi. Pasūtījām alu (Bauskas, Užavas) un uzkodās šampinjonus ar ķiplokiem - šitie nebija garšīgi; pamatēdiens - cūku ribiņas (bija ok, bet pārāk daudz speķa klāt, pat priekš ribiņām) un vistas fileja ar rīsiem un mērci. Bija jau diezgan garšīgi, bet ne kaut kā īpaši vai restorānīgi, tāpēc kopējais rēķins likās par lielu (18 ar kaut ko Ls (3 ali, uzkoda, 2 pamatēdieni)). Foršais bija tas, ka pēc ēšanas atnes glāzē ieliktu pētersīļu saišķīti, ko var pagrauzt, kamēr rēķins jāgaida.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]krazuu
Date: 8. Novembris 2010 - 15:32
(Link)
ķiploku krogā kādreiz viens čoms strādāja, tāpēc varēja 'pa lēto' kko sarunāt, tipa pusporciju utt. par pilno cenu tur nav iedvesmas bieži uzturēties.
a ēdiens labs (treknīgs un sātīgs gan, parasti pilnu porciju nevaru apēst), jo sīpolus ienīstu, bet ķiploki ir īsti manā gaumē.
ā un vēl viņš man taisīja dikti gardas augļu-grenadīna tējas.
p.s. pētersīļus dod zelēt, ostīt un pirkstus brucināt, lai ķiploku smaku noņemtu.

Krogi

Iepriecinājumi un sarūgtinājumi