echoes ([info]echoes) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2007-08-21 18:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
henna
Vai kāda no jums ir krāsojusi matus ar hennu?
Atsauksmes?
Ieteikumi?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]emi
2007-08-21 18:24 (saite)
Vēlējos nokrāsot savus brūnos matus nedaudz sarkanīgākus - rezultāts sanāca vienkārši briesmīgs - mati bija oranži un pretīgi.
:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-21 18:34 (saite)
kādu hennu izmantoji?
un cik ilgi turēji?

mati pirms tam nebija krāsoti ar kaut kādām ķīmiskajām krāsām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]emi
2007-08-21 22:36 (saite)
Kādu pusstundu noteikti un pirms tam mati bija gan krāsoti.
Lai nu kā, tā bija mana negatīvā pieredze, kopš tiem laikiem matus krāsoju tikai frizētavās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 00:58 (saite)
es te tā lasu netā, ka iepriekš ar ķīmiskajām krāsotos matos henna varot uzvesties visai neprognozējami un neforši

bet nu paldies par dalīšanos pieredzē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2007-08-21 22:30 (saite)
Krāsoju ar hennu šausmīgi sen, pirms gadiem deviņiem, vai. Brūnus nekad iepriekš nekrāsotus matus nokrāsoja ļoti viegli iesarkanus, tā ka tikai saulei uzspīdot varēja redzēt. Bet bija smuki, un matu veselības stāvoklim par labu nāca daudz vairāk nekā visas tās krāsas, ko izmantoju tagad :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 01:00 (saite)
pāāldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]invidia
2007-08-22 02:22 (saite)
Krāsoju pirms nedēļas un izmantoju Body Shop rudo krāsu.
Es biju salasījusies dažas atsauksmes internetā, kuros visos tika uzsvērts, ka ar hennu matos var notikt jebkas, rezultāts atkarīgs no matu krāsas, matu veselības stāvokļa, atmosfēras piesārņojuma, akciju cenām biržā utt. :D Tā rezultātā krāsoju ar drebošu sirdi un turēju matos pavisam minimālo laiko - divdesmit minūtes. Sanāca pietiekami spilgti, tieši tādā krāsā, kādu gribēju. Tikai jāņem vērā tas, ka pēc krāsošanas nedrīkst mazgāt matus trīs dienas, jo šo dienu laikā henna vēl iedarbojas un tonis drusku pamainās. Drošāk, pēc visa spriežot, ir krāsot gaišus matus.
Un iespaids, kādu henna atstāj uz matu veselību, protams, ir vārdos neaprakstāms :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 11:24 (saite)
jāaa, es arī te jau nedēļu netā lasu visādus if you use compound henna soon after you have done your hair with para-phenylenediamine dyes, your hair may be brittle, trashed, and may turn frog butt green or offshore sewage outlet black" utt., esmu diezgan sanervozējusies (par to "frog butt green", hehe)

tieši BodyShopa sarkano nopirku, divās šķipsnās ieliku patestēt(vienā uz 30min, otrā uz 3h), bet nemanu nekādas izmaiņas krāsā ("uz tausti"gan :) ) Varbūt pārāk līdzīga tā krāsa? Varbūt iepriekšējā ķīmija pārāk iegrauzusies (krāsoju gan ar tām "vieglākajām"- tām bez amonijiem un peroksīdiem unkoturvēlne)?

Tu skaloji ārā tikai ar ūdeni vai ar šampūnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]invidia
2007-08-22 15:26 (saite)
Es nebiju matus krāsojusi divus gadus, tā ka par ķimiskām reakcijām neuztraucos. Toties ņēmu vērā to, ka jo smalkāki, plānāki mati, jo īsāku laiku henna jāpatur.
Tiešām nekādas krāsas izmaiņas? Kādā krāsā tev šobrīd ir mati?

Skaloju tikai ar ūdeni, pēc trim dienām ar šampūnu. Biju dzirdējusi, ka tos hennas krikumus grūti izmazgāt ārā, bet man tas nesagādāja nekādas problēmas. Varbūt tāpēc, ka mati gari, plāni un taisni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elzy
2007-08-22 08:04 (saite)
vairākus gadus krāsoju. sāku krāsot tieši matu veselības dēļ - bija ļoti sīki, smalki, trausli. matu veselība uzlabojās. izmantoju Indijas preču bodēs pērkamos pulverus. nekādus īpašus jokus ar krāsu nepiedzīvoju. dažreiz bija nedaudz spilgtāki, citrez tumšāki - iemeslus nepētīju. joki sākās, kad friziere gribēja nedaudz paeksperimentēt ar krāsu. ķīmiju nekādi nedabūja virsū. lai ar ķīmiju iekrāsotu - bija jāgaida, lai hennas krāsojums izzūd, izaug un tiek nogriezts. bet man ir dīvaini mati:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 11:23 (saite)
paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2007-08-22 09:47 (saite)
Matu veselībai - nekā labāka par hennu nav. Ar krāsām tik tiešām var iznākt visādi pigori, ja pirms tam ir bijusi virsū ķīmija vai arī mēģina pēc hennas ķīmisko uzkrāsot. Pēc hennas arī ilgviļņi ne tik labi padodas.
Ja krāso, pērc labāk hennu un basmu bez piedevām un sajauc vēlamajā proporcijā (ar basmu var hennas toni padarīt tumšāku) - tām jau sajauktajām krāsām mēdz būt vēl visāda draņķība klāt, ja jau dabiski gribi, tad dabiski.
Jābrīdina gan, ka ar pirmo reizi visu krāsu no matiem izskalot neizdosies, šis tas paliks pie galvas ādas. Pēc tam nogaida 3 dienas, lai krāsa iedarbojas līdz galam, un tad var arī visu atlikušo izmazgāt.
Izklausās sarežģīti, bet es diezgan ilgu laiku tā matus krāsoju, un nekas, bija forši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 11:23 (saite)
mazgāt tikai ar ūdeni vai ar šampūnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2007-08-22 12:08 (saite)
Pirmajā reizē - izskalo ar ūdeni, pēc tam jau ar šampūnu.
Btw, ja pērc kaut ko Body Shop - apskaties uz sastāvu. Var gadīties, ka pie dabiskās hennas ir ķīmija piešauta klāt, un tad nevar zināt, kā tur ar tiem rezultātiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 13:05 (saite)
sastāvu skatījos- tai sarkanajā tikai henna un linsēklu eļļa esot (citās bija klāt indigo un kafija, vēl kaut kas laikam arī. bet patīkami īsi tie sastāvsaraksti)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rebeka
2008-04-02 13:27 (saite)
Klau, gribēju apjautāties par tādu lietu - vēlējos piekrāsot ataugušās matu saknes tumši brūnas un sajaucu basmu un hennu (drogās nopērkamo) proporcijā 2:1 un noturēju aptuveni pusotru stundu (kā bija rakstīts uz paciņas, lai iegūtu tumši brūnu krāsu). Nu bet galu galā man neliekas, ka krāsa vispār būtu kaut ko nokrāsojusi, ataugušās saknes vienalga ir acīm redzami gaišākas par pārējiem matiem. Liela vilšanās, bet tanī pat laikā nepamet jautājums, kas par vainu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2007-08-22 10:50 (saite)
gadu gadiem krāsoju. patīk smarža, taču kaitinošākais ir fakts, ka 3 dienas pēc krāsošanas nedrīkst mazgāt matus. vislabāk patīk "Dzintara" henna - ljoti smalka maluma. krievu hennām, ko Drogās varnopirkt, ir rupjāks malums, grūtāk izskalot, toties tonis foršs. dzintarniecei savukārt lietošana ērtāka, bet tonis nav tik košs. ar hennu jārēķinās, ka nekad nevar prognozēt galarezultātu, bet tieši tas man arī patīk.

henna - lēti, smaržīgi, veselīgi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]echoes
2007-08-22 11:12 (saite)
jā, netā šur tur atsauksmēs rakstīts, ka ožot jocīgi (dažviet, ka nepatīkami), bet nez, man patīk - pēc zāles :) daudz patīkamāk, kā tā ķīmiskā, ar ko krāsoju

paldies :)

kāda Tev "īstā" krāsa un kādā nokrāsojas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iza
2007-09-11 00:08 (saite)
Gadus 8 krāsoju latviešu pelēkos sarkanus ar ķīmisko frizierkrāsu, un tagad 2 mēnešus tiem pāri ar hennu (to pulveri, kas indiešveikalā). Ķer normāli, izskatās dabiskāk nekā bija iepriekš, tonis nav sevišķi košs, friziere gan brīdināja, ka ķīmijkrāsa vairs klāt neķersies.

Nezinu, vai tas ir tā vērts, taču izmantoju visādas gan i-netā, gan uz turziņas izlasītas gudrības - vakarā metāla bļodiņā atjaukt ar melnu kafiju, no rīta iekrāsot, vismaz 2,5 h paturēt zem plastmasas maisiņa / dušas cepurītes.

Smarža ir specifiska, man nepatīk, taču paciešu un jūtos tā, it kā pīpētu vai kūpinātu kaut kādas jocīgas dabiskas izcelsmes lietiņas.

(Atbildēt uz šo)


[info]casiopea
2007-10-17 18:10 (saite)
es ar hennu krāsoju 2 gadus. Ar krievu rupjo hennu jaucot ar basmu. 2/3 hennas 1/3 basmas, tonis ļoti skaists tāds kā dabīgi tumšruds.
Problēma rodas tad kad nolem krāsu mainīt. Jo tie mati kas krāsoti ar hennu ļoti slikti( lasi impossible) atkrāsojas.
Arī ja ņem nost frizētavā krāsu tad jāatkrāso soli pa solim - ja krāsoti 2 x tad 2 atkrāsošanas procedūras, ja 16 reiz :D tad... un tas maksā naudiņu.

man liekas ka tomēr tas atveseļošanas mērķis beigās tiek sabojāts ar atkrāsošanu vai staigāšanu ar strīpainiem matiem kad gribas gaišākus.

(Atbildēt uz šo)

Gribu gaišus matus!:)
(Anonīms)
2014-07-14 14:48 (saite)
UN ja man ir tādi gaiši brūni un balinātas blondas šķipsnas ...Es vary dabūt blondus matusa r hennu?:))
Pēc iespējas lūdzu ātrāk atbildiet!:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?