mandeļu plātsmaize
Ūberviegla & trakoti garšīga.
Pamatam:
200 g saldā krējuma
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
4 olas
400 g miltu
1 tk cepamā pulvera
biš sāls
Virsai:
125 g sviesta
200 g mandeļu skaidiņu
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
6 ēk piema
Lielā traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vanilīncukuru un piesit olas. Visu labi sakuļ [ar mikseri].
Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli un vēlreiz visu labi sakuļ.
Mīklu lej uz cepamplātes un cep cepeškrāsnī 200'C apm 15 minūtes. [Normālā izmēra plāte, kas pa visu plīti, izrādījās par lielu, taču rimčika piedāvātās 24x30 cm likās par mazu esam; cepu "normālajā", pirms tam tur ieklājot cepampapīru. Garnējums cepšanas laikā nedaudz notecēja, taču bija ok tāpat.]
Kamēr kūkas pamats cepas, katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīncukuru, mandeļu skaidiņas un pienu.
Visu kārtīgi samaisa.
Klāj uz pamatnes un cep vēlreiz 15 min. Gatavs.
(laikam no Ievas receptēm)