notes to myself ([info]mirdza) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-02-04 21:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mandeļu plātsmaize
Ūberviegla & trakoti garšīga.

Pamatam:
200 g saldā krējuma
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
4 olas
400 g miltu
1 tk cepamā pulvera
biš sāls

Virsai:
125 g sviesta
200 g mandeļu skaidiņu
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
6 ēk piema

Lielā traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vanilīncukuru un piesit olas. Visu labi sakuļ [ar mikseri].
Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli un vēlreiz visu labi sakuļ.
Mīklu lej uz cepamplātes un cep cepeškrāsnī 200'C apm 15 minūtes. [Normālā izmēra plāte, kas pa visu plīti, izrādījās par lielu, taču rimčika piedāvātās 24x30 cm likās par mazu esam; cepu "normālajā", pirms tam tur ieklājot cepampapīru. Garnējums cepšanas laikā nedaudz notecēja, taču bija ok tāpat.]

Kamēr kūkas pamats cepas, katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīncukuru, mandeļu skaidiņas un pienu.
Visu kārtīgi samaisa.
Klāj uz pamatnes un cep vēlreiz 15 min. Gatavs.

(laikam no Ievas receptēm)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2010-02-05 00:29 (saite)
Izklausās garšīgi, bet kas tur ir VIEGLS?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mirdza
2010-02-05 09:21 (saite)
Kas tur sarežģīts?
Paņem un vienā bundulī sajauc visas 1. grupas sastāvdaļas, uzliek uz pannas. Kamēr cepas, sajauc otrās & pēc brīža uzliek pa virsu, biš pacep, un viss..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2010-02-05 10:16 (saite)
Ā, es sapratu Viegls" - kā nebarojošs:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2010-02-05 12:08 (saite)
es arī :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mirdza
2010-02-05 12:10 (saite)
Es vēl īsti neesmu atradusi kaut ko ļoti garšīgu un nebarojošu reizē. Šķiet, tās ir 2 nesavienojamas lietas.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?