Antuanete ([info]antuanete) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-11-14 14:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Padalīšos ar savu cepumu un keksa recepti (tiem, kas vēl nav pazīstami), bet pretim palūgšu padomu.
Receptes šeitan, nesen pārliecinājos, ka kviešu miltu vietā abās var lietot arī smalkos rudzu miltus, un sanāk tikpat garšīgi (keksam it sevišķi).
Toties padomu vajag par garnelēm - tās saldētās paciņu garneles, ar ko kopā un ar kādām garšvielām jūs ieteiktu taisīt? Vakar izvārīju zupu ar puķkāpostiem, garnelēm un nedaudz tomāta, bet kaut kā likās, ka garšas "ēdas" un neiet kopā. Vai ir kādas vienkāršas un labas receptes, vispārīgi ieteikumi?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2006-11-14 14:55 (saite)
puķukāposts jau da jebko noēdīs!
bet tomāts der.
tikai jāizšķiras par maigo vai aso variantu. un zupu vai mērci.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-11-14 14:57 (saite)
Nu, piemēram zupa vai mērce maigajā variantā? Kādi ieteikumi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-11-14 16:03 (saite)
Nu, labi, mērce. Fiksā.
Atkausē garneles, to zupu nelej laukā, bet uz pannas. Vēl labāk, ja ir kāda bundžiņa garneļu savā sulā, tad to zupīti arī izmanto. Var lietot arī gliemenes, bet tikai un vienīgi savā sulā, nekādā gadījumā marinādē.
Pievieno kādu, tipa, "kausēto sieriņu", var drusku salda krējuma arī. Visu to izkausē. Ja grib, var likt nomizotus tomātus vai drusku tīrās tomātu pastas (nekādā gadījumā nekāda veida kečupu). Beigās pieliek garneles, kuras tikai noved līdz vārīšanās temperatūrai, nedrīkst vārīt - paliks sausas. Tad pieber labi daudz svaigu diļļu.
Ja grib asumu, tad to no vāja līdz ļoti stipram var regulēt ar čilli pipariem. Tīriem. Bez "piegaršām".
aj, nu ir vēl desmitiem variantu. galvenais, skatīties, lai garšas sader. tomāts dod tikai svaigu skābumu (jā, protams, ja nelieto tomāti, var piespiest drusku citrona sulas, bet var arī pavisa bez skābuma, tas atkarīgs no gaumes), bet jāizvairās lietot jebko ar izteiktu, specifisku garšu vai smaržu, kas noēd pašu garneļu garšu un smaržu.
var vispār bez jebkādiem krējumiem vai sieriņiem - tikai tomātu pastā un savā sulā. var arī tikai atkausēt sviestā uz pannas (nevārīt!) un pārbērt ar dillēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-11-14 16:09 (saite)
Aha, paldies.
Un ar ko kopā to mērci ēst? Vienu pašu tak nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-11-14 16:20 (saite)
nu, var ar pastu, t.i. makaroniem, pa itāļu modei. tikai tos nedrīkst savārīt mīkstus.
ja taisa asu, var ēst arī ar maizi, jā, vienkārši paņem mīkstu, labu maizi, tipa ciabattu, lauž, mērcē iekš šķīvja, piekož klāt.
aizmirsu - ja taisa bez siera vai krējuma, tikai ar tomātiem, tad vēlams drusku olīveļļas labas piešaut.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?