chloroform in print ([info]gorgona) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2004-02-27 12:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jautājums laikam ne pārāk gudrs – bet – cik ilgi ir jācep liellopa gaļa? Un kā šamai varētu patikt vienkārši uz pannas cepties?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaika
2004-02-27 12:51 (saite)
Tev nebuus galju cept, ja esi vegjetaariec!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gorgona
2004-02-27 12:52 (saite)
manuprāt, jautājums bija gana konkrēts - un nevienā mirklī netika prasīts nekāds gaužām apšaubāmas kbvalitātes viedoklis par procesu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2004-02-27 12:57 (saite)
tas NAV viedoklis!
tas taads pasprucis izsauciens!
uz to neobligaati ir jaatbild!
man neobligaati ir jaakomentee!

bet-manas/muusu tiesiibas-IZVEELEETIES!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lepele
2004-02-27 12:57 (saite)
2 min no katra puses.... ja šķēle 1 cm bieza.

būs garda (ja vien nebūs nogriezta no sasodīti vecas govs;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gorgona
2004-02-27 12:58 (saite)
pāāāāāāāldies, taisīšu vakarā eksperimentus :)
un pēc kā var noteikt, vai šamā ir gatava vai nav?
un pēc kā veikalā noteikt, vai tā nabaga gaļa jau nav no aizpagājušā gadsimta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

kā izvēlos?
[info]lepele
2004-02-27 13:04 (saite)
intuīcija... un kā loterija;)
ar to lielo lopu ir sarežģīti.. gaļai jābūt tumšsarkanai, tak tomēr samērīgi tumšsarkanai, jo pārāk tumšsarkana var būt arī pārstāvējusies letē:/ savukārt ļoti tumši dzeltenu tauku pazīmes varētu būt signāls, ka gove ir bijusi veca.
forši,ja palaimējas nopirkt kastrēta buļļa jeb vēršgaļu - tā ir garda..


es labāk izvēlos teļa gaļu.. mīksta un garda;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: kā izvēlos?
[info]gorgona
2004-02-27 13:07 (saite)
teļš... a vai tam viršu ir rakstīts - teļš? :)
es vakar rimikā pētīju - bija gaļas tādā sastāvējušos venozo asiņu krāsā.
ekh, tevi vajdzētu pasist padusē un iet kopā pirkt :))
un vēl. lielais lops tak cepot neārdās tik ļoti, kā vista? nu, i mean, vista nospļauda visu plīti un galdu blakus arī. ko darīs lielais lops?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

...
[info]lepele
2004-02-27 13:14 (saite)
tirgū parasti tā arī uz cenas pieraksta "teļa gaļa", bet veičos jāskatās - ja ir sekcija "liellopu gaļa" un tajā atrodas gaļa, kura nav tumšsarkana, bet gan rozā, tad tā ir teļa gaļa:)

nuu, tā spļaudīšanās ir smags gadījums:/ lielais lops ir ne mazāk negants kā vista, bet tāpēc pannām ir paredzēti vāki;) saka, ka pret sprakstēšanu palīdzot pannā iebērta sāls šķipsna, bet mani empīriskie novērojumi šo neapstiprina:((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]gorgona
2004-02-27 13:17 (saite)
es sāli pret vistu esmu mēģinājusi - man arī nepalīdz :)
un ar vākiem - viss ir labi līdz brīdim, kad sagribas vāku noņemt un to cepamo pagrozīt. tad tik sākas spļaudīšanās un ņemšanās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

nu tā viš diemžēl i:(
[info]lepele
2004-02-27 13:26 (saite)
btw - aizmirsu piebilst - jācep uz LIELAS uguns ..
mazu nedrīkst nogriezt - būs pastala, ne gaļa:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

P.S. par to gatavumu
[info]lepele
2004-02-27 13:06 (saite)
visgaršīgāks tas lops ir, ja šķēles viducis vēl ir viegli rozā.. (medium cepts)

ja gribi "well done", tad, piespiežot ar dakšiņu, izdalās pilnīgi bezkrāsaina (nevis sārta) sula.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2004-02-27 12:59 (saite)
Varbūt tu mani arī iedvesmosi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sunday
2004-02-27 16:01 (saite)
es gan nezinu pārāk sīki par to gaļas cepšanu... tomēr, ja taisa gabaliņus (piem, gulašu) tad ir vēl jāsautē labu laiciņu.
ehh sagribējās asiņaino steiku :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?