Comments
bet tad jautājums, kas rada sāta sajūtu? maksimāli daudz gramu par tām pašām kalorijām?
(Reply to this) (Thread)
nē, tas rada tikai "pils vērders" sajūtu. sāta sajūta rodas vienalga no kā, jautājums - cik ilgi tā saglabājas. piemēram, no auzu pārslu biezputras tā saglabāsies daudz ilgāk, nekā no šokolādes tāfelītes. nezinu, kādēļ, bet, ja es ēdu brokastīs mīksti vārītu olu ar rupjmaizes šķēli, tad sāta sajūta ir vēl ilgāk, nekā no tām pašām auzu pārslām.
jā, bet tad kāpēc man rodas iespaids, ka cilvēki te par uzvaru uzskata ēdienu, kurā ir RELATĪVI minimālas kalorijas, t.s. "diētiskos" sierus utml. ja mērķis ir sabalansēti sev nodrošināt X kalorijas dienā, tad kur īsti ir points ēst 2x vairāk "diētiskā" siera, nevis 1x parastā? imho, ja tauku/ogļh/olbv piramīda pa dienu sasummējas pareizās proporcijās un kopējais kaloriju skaits ir noteiktais X + Y, kur Y ir tās dienas fiziskā slodze, bet X ir kaut kas, kas mazāks par neitrālajām ķermeņa vajadzībām, un pa virsu ir samēroti uzdzerts ūdens, tad visam jābūt vislabākajā kārtībā, ne?
kāpēc 2x vairāk siera ar maz kalorijām nevis parastā? (pie kam parastais, ja ņemam normāla siera 40% tauku saturu būs 4x mazāk - jo kadetam ir 10%)? Bet vienkārši, dārgais. Ja Tava norma tievēšanai ir 1200 kcal dienā, ja tu to sadali 6 ēdienreizēs, ja tās ir 200 kcal vienā reizē, un, ja treknajam sieram ir 300-450 kcal 100 gramos... tad nosver, lūdzu 50g tā treknā siera un paskaties uz to nožēlojamo gabaliņu, kas būs viena tava ēdienreize. Tas kuņģis tomēr ir ar kaut ko jāaizpilda. Un no burkāniem vien sāts nerodas. Tas ir normāls tievēšanas princips - ēst pietiekami daudz (un mūsu procijas jau tā ir mazas, ko tu varbūt nesaproti, skatoties uz tev neko neizsakošajiem gramiem), lai NEJUSTU BADU nevienu brīdi. Lai justos labi un lai pārtika būtu sabalansēta (ja tu ēdīsi trekno sieru, tev neatliks lieku kaloriju gaļas vai ogļhidrātu uzņemšanai). Ja tu sāc justu badu vai kāda produkta trūkumu, tad ta'du diētu ilgstoši ieturet nav iespējams.
nu bet par to jau mans punkts, ka ne vienmēr vairāk ēdiena par tām pašām kalorijām nozīmē lielāku sāta sajūtu. kāpēc 50g treknā siera nevarētu radīt sāta sajūtu?
ai, tu neko nesaproti. 50g treknā siera radīs sāta sajūtu uz brīdi. un nevarēs izvilkt līdz nākamai ēdienreizei. jo vēdres būs TUKŠSSSSSS.
teorētiķis atradies, bļin.
teorētiķis atradies, bļin.
nedusmojies, es sapratu, vienkārši domāju, ka ir iespējams kaut ko foršu izdomāt arī ar parasto sieru.
(Reply to this) (Parent)
man liekas, tas ir intuitīvs mīts, ka vēders jāaizbāž. savā ziņā tā ir, bet varbūt to var daudz labāk darīt ar šķidrumu + to pašu trekno sieru (lasi: jebko, kas nav "diētisks", bet ir "parasts"). man tas izklausās pēc zupām un sulīgiem augļiem.
tieši tāpēc es saku - tas ir baudas jautājums. galu galā - parasti cilvēkiem, kuriem ir liekais svars, PATĪK ĒST. nu nepietiek tādam cilvēkam ar mazu siera gabaliņu. nepietiek.
(Reply to this) (Parent)
sulīgos augļus arī nedrīkst ēst, cik grib, cukuri, dārgum. tieši tāpat zupas, ja vien tie nav dārzeņu buljoni. ja zupā nav gaļas, tauku, rīsu, kartupeļu, nekā tāda. tad jā, streb, cik lien. tāpet nevar, cik gribas, dzert pienu vai kefīru.
skuka, man tomēr šķiet, ka sulīgo augļus var ēst, cik grib. ja tu gribi ēst tieši augļus. es neticu, ka augļus var apēst tik lielā daudzumā, ka no tiem var kļūt resns. jautājums - ko vēl tu ēd.
manuprāt, ir vairāk jākoncentrējas uz to, ko tieši es gribu, cik daudz, un kāds labums man no tā būs. jāizzina sevi, jāapzinās sevi, savas vēlmes. nu kaut kā jādraudzējas, saproti?
manuprāt, ir vairāk jākoncentrējas uz to, ko tieši es gribu, cik daudz, un kāds labums man no tā būs. jāizzina sevi, jāapzinās sevi, savas vēlmes. nu kaut kā jādraudzējas, saproti?
nu to jau es arī daru, bet kemune negrib ļaut!
par augļiem - neviens nepaliks resns no tiem, es domāju, bet, ja tos ēd daudz, neskaitot ikdienas "racionā", tb kā tukšos nesējus, tad vienkārši neizdosies novājēt. un es to esmu pārbaudījusi. bet, ja tu viņus skaiti, tad par šo tēmu vispār nav vērts runāt.
par augļiem - neviens nepaliks resns no tiem, es domāju, bet, ja tos ēd daudz, neskaitot ikdienas "racionā", tb kā tukšos nesējus, tad vienkārši neizdosies novājēt. un es to esmu pārbaudījusi. bet, ja tu viņus skaiti, tad par šo tēmu vispār nav vērts runāt.
diemžēl ir zināms gadījums iz paziņu loka, kad sieviete grūtniecības laikā ēda ābolus, ābolus un vēl arī nejēgā daudz ābolus un svara pieaugums varēja izrādīties liktenīgs gan viņai pašai, gan arī mazulim. beigās viņai ābolus ēst laikam gluži vienkārši neļāva.
tieši tie cukuri, par kuriem rakstīji, pie vainas :(
tieši tie cukuri, par kuriem rakstīji, pie vainas :(
es arī biju ļoooti pārsteigta. sevišķi jau pēc tam, kad biju izlasījusi ābolu diētas aprakstu.
(Reply to this) (Parent)
psiholoģija varbūt, es nezinu. vai piemēram - ir 2 sieri, viens treknāks, viens liesāks, bet garšo gandrīz identiski. ja man tas siers garšo, es labāk apēdu vairāk par "to pašu cenu".
vai arī - man garšo tomātu zupa un arī lazanja. tomātu zupā ir apmēram 3 reizes mazāk kaloriju nekā lazanjā, es tad labāk ēdīšu to, un tad vēl kaut ko citu.
vispār es, piemēram, labprāt ēdu treknus produktus - nu tur, sierus, desas, jā desas ir mana vajība, cieti žāvētas desas. galvenais, atcerēties, ka nevajag tāpēc apēst puskilogramu.
man šķiet, ka cilvēkiem, kas vēlās novājēt, centrālā tomēr ir baudas problēma - kā ēst tā, lai man būtu bauda un lai es esmu skaits. nevis, kā ēst tā, lai es svērtu mazāk. bet bauda ir jāmācās lietot.
vai arī - man garšo tomātu zupa un arī lazanja. tomātu zupā ir apmēram 3 reizes mazāk kaloriju nekā lazanjā, es tad labāk ēdīšu to, un tad vēl kaut ko citu.
vispār es, piemēram, labprāt ēdu treknus produktus - nu tur, sierus, desas, jā desas ir mana vajība, cieti žāvētas desas. galvenais, atcerēties, ka nevajag tāpēc apēst puskilogramu.
man šķiet, ka cilvēkiem, kas vēlās novājēt, centrālā tomēr ir baudas problēma - kā ēst tā, lai man būtu bauda un lai es esmu skaits. nevis, kā ēst tā, lai es svērtu mazāk. bet bauda ir jāmācās lietot.
sava taisnība ir par "cenas" psiholoģiju. to gan šur tur sāk uzķert un priedēkli "diētisks" sāk ekspluatēt tāpat kā "eko" un "bio". ar mūsu sieriem, šķiet, tā vēl par laimi nav. šur tur pat varbūt psiholoģija, nu, liesais siers, biezpiens, tas jau tāds knapais, kādu nu tur tam baigo cenu liksim.
bet neņemiet mani nopietni, man ir zinātniska interese par sabalansētu uzturu (it īpaši, kā jāēd, piemēram, garos velopārbraucienos), taču pats esmu ar stabilu vielmaiņu jeb īsāk sakot - caurbira
bet neņemiet mani nopietni, man ir zinātniska interese par sabalansētu uzturu (it īpaši, kā jāēd, piemēram, garos velopārbraucienos), taču pats esmu ar stabilu vielmaiņu jeb īsāk sakot - caurbira
|
šitas mani arī interesē, ko ēst garos pārgājienos un pārbraucienos
(Reply to this) (Parent)
nē, ar "cenu" es te biju domājusi kalorijas.
piemēram, es nejūtu lielu atšķirību starp 0,5% biezpienu un 9% biezpienu. Nu jūtu, protams, bet ne tādā mērā, lai es teiktu, ka 9% biezpiens man garšo vairāk. tātad es apēdu lieso biezpienu un vēl ābolu. nevis tikai trekno biezpienu. un ābols taču ir TIK garšīgs!
piemēram, es nejūtu lielu atšķirību starp 0,5% biezpienu un 9% biezpienu. Nu jūtu, protams, bet ne tādā mērā, lai es teiktu, ka 9% biezpiens man garšo vairāk. tātad es apēdu lieso biezpienu un vēl ābolu. nevis tikai trekno biezpienu. un ābols taču ir TIK garšīgs!
nesen man atnesa biezpienu - nu, sen neko tik nenormāli garšīgu nebiju ēdusi. jautāju, kur pirkts un tā - izrādās, mc2, 18%!!!!
(Reply to this) (Parent)
starp citu, nutritiondata.com ir dati par produktiem tieši šajā aspektā. tur ir tāds Fullness Factor jeb sātīguma koeficients. http://www.nutritiondata.com/help/nutri tional-target-map
(Reply to this) (Parent)