Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 26th, 2020|06:28 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Reizēm es ļoti hujēju no tā, kādos elegantos burbuļos dzīvo cibiņi.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:August 26th, 2020 - 06:53 pm
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:August 26th, 2020 - 07:28 pm
(Link)
kur cepetis? :D
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 26th, 2020 - 08:06 pm
(Link)
pie usnes
From:(Anonymous)
Date:August 28th, 2020 - 10:03 am
(Link)
man patīk glītais komentāru skaits, tāds tas varētu arī palikt, hh
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:August 26th, 2020 - 09:54 pm
(Link)
Tagad tu esi pateicis kaut ko saprātīgu.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 10:20 am
(Link)
paldies.
From:[info]polija
Date:August 26th, 2020 - 10:08 pm
(Link)
nu par cepeti runājot: 1) uzskatu, ka varētu tos visus nomelnotājus pašus palaist pastrādāt ar tādiem "bērniņiem". Tiem bērniņiem varbūt ir pussolis jau palicis līdz cietumam (nepilngadīgo kolonijas diez vēl ir?), tur noteikti ar viņiem auklēsies; 2) palasot twitterī komentus par to, kāda drausmīga neģēlība pret bērniem ir likt viņiem STRĀDĀT, redzu, kur mēs vizāmies. Patiesībā katru dienu to redzu, no rīta bērnu uz bd vedot: uz soliņam gar mājām jau satupuši alkāni un pie boozie veikala 9os jau nāk laukā ar alus un šnabja pudelēm, cits pat aiz stūra neaiziet kā jau korķē vaļā. Atļaušos piebilst manā vecumā cilvēki, nevis kkādi karu pārdzīvojuši penši. Skaidrs - labāk tā, nekā dies pasarg šiem jauniešu vecumā kāds būtu spiedis STRĀDĀT;
3) Par galveno cepeti - nu ir tā esmu bijusi abās pusēs - gan kur mani apbižo, gan kur mans bērns kādu apbižo. Svešam pieaugušajam NAV jāmāk psiholoģiski pareizi apieties ar bērniem (attiecīgi, ja ļauj savam bērnam citiem kāpt uz galvas, tad var rēķināties, ka sekas var nebūt psiholoģiski vispareizākās). Tāpat kā ar suņiem/ Varbūt tāpēc viņš nemāk, negrib, varbūt tāpēc viņam nav savu bērnu, utt. Tātad man ir sanācis gan stingri pateikt bērnam, ka vsjo beidzam, gan uzkliegt, gan vecākiem teikt, gan arī vienreiz roka paslīdēja pret brālēna meitu (kura tāpat kā manējā šobrīd kā ute lien visiem virsū un nav valdāma), kad pārējais nelīdzēja. Nu un šobrīd mana tā izpildās. Es jau tā esmu stingrā māte, bet nu tad tādos tusiņos pasaku puslīdz bērnam, ja redzu, ka nu galīgi kādu apceļ. BET saku pieaugušajiem arī - ja sāk traucēt (un paši netiek galā), lai saka man - jo nu citreiz tiešām ir situācijas, kad bērns apkrauj ar mantām, bet otrs pats pasaka bērnam, kad kļūst jau par traku, un mierīgi spēlējas pats ar bērnu, un ko es tur vislaik skriešu un bļaustīšos. Katrā ziņā, ja būs pārāk uzmācīga, mani neklausīs, nevienu neklausīs un dabūs, tad nu es glābt arī neiešu.. Nu nevar arī no vecāka prasīt 100% kontroli pār bērnu. Tad tiešām nevar iziet laukā līdz 18 gadu vecumam, kad jau skaitās pieaudzis un tad lai dara ko grib un pats atbild :D Līdz tam nu jā - ja viņš sastrādās, es atbildēšu - tas fakts (piemēram, piemīzīs dīvānu), bet panākt, lai 100% neviens nejustos emocionāli aizskarts - tas vienkārši nav neviena vecāka spēkos..
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 26th, 2020 - 11:20 pm
(Link)
Ļoti jauki visu pateici, tikai gribēju saprast kas tā par dīvainu noslieci sīčiem tās mantas virsū svešam cilvēkam kravāt? Kur krauj, uz galvas? :D Vai tipa dod rokās, lai spēlētos. Kaut kā tieši tāds fenomens nav gadījies, varbūt vienkārši baidās no mana nīgrā mūļa hehe.
From:[info]polija
Date:August 27th, 2020 - 07:29 am
(Link)
savās mājās - imho cenšas atnest/parādīt/iedot visu, kas ir. Svešās - nu, aj tiek pie amntu kastes, tad imho arī.. :D
Bet arī nezinu :)
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 07:42 am
(Link)
man tā bija vienīgā pieredze ar tādu izklaidi. puisīts sajuta varu pār pieaugušo un nekautrējas izmantot radušos situāciju. precīzi nulle pretenziju pret puisīti. pretenzijas man ir pret cilvērkiem, kuri to visu akceptē.
viņš vienkārši krāva nabaga izmisušajam klēpī. visu, ko atrada, tai skaitā nazi un puķupodus. tad kkas sāka tomēr iejaukties un teikt, ka tas viss nav ok. puisītim bija dziļi pajāt. eh, bet tas bija pirms daudz gadiem, ļoti precīzi neatceros. pa šo laiku puisītim dievs jau būs erekciju uizdāvinājis (:
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:August 26th, 2020 - 10:23 pm
(Link)
Gribēju nākt lamāties, lai liec mieru burbuļiem, bet šis pat mani pārsteidza.
Apbrīnojami, cik daudz ir cilvēku, kuri domā, ka padziedās Alpu pļavā "Doe, a deer, a female deer..." un visi mazie līmes ostītāji un bullīši būs atgriezti dzīvē. Vai ka psihologs var kko izdarīt ar būtni, kas nevēlas par to parunāt.
From:[info]polija
Date:August 26th, 2020 - 10:34 pm
(Link)
parunāšana ne vienmēr līdz, pat, ja vēlas parunāt. Stunts ar līmes ostīšanu, tur iespējams puiši ir jau pussoli no nozieguma un cietuma. Bet to, ka tāds līmes ostītājs varbūt rīt meklēs šprici un sados tā paša aizstāja mātei pa galvu, lai atņemtu somiņu, to kaut kā neiedomājas..
Lai cilvēks mainītos, viņam bieži vien nepietiek pastāstīt, kā dzīvot, viānm to vajag parādīt, un imho, ja cilvēks strādā kaut kādus jēdzīgus kopienai (un pašam galu galā) noderīgus darbus, tas ir viens no labākajiem veidiem, kā parādīt, ka reku - es taču arī varu nostrādāt tās ciktur h, kaut ko jēdzīgu izdarīt. jā un āpēc tad es to nevarētu vēlāk arī citur - iet normāli atrast darbu, strādāt, darīt? Ij enerģija drusku izlikta, ij kkāds labums. Par metodēm neko nezinu, bet nu cik saprotu, neviens uz turieni ar varu vests netiek?
Un par pusbadā un nostrādināšanu šodien bija labs ieraksts twitterī, ka vbtai varētu paskatīties labāk, kas notiek dziesmu svētku mēģinājumos, un vispāŗ koru mēģinājumos un treniņos - gan no leksikas izvēles, gan slodzes viedokļa..
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:August 26th, 2020 - 10:57 pm
(Link)
Es tomēr nevaru noturēties nepiebildusi, ka gan slimnīcām (arī nervu), gan visām citām iestādēm tomēr ir izteikta struktūra. Tikos ēd, tikos dara to, tikos to. Un nav nekādas lielās izvēles iespējas.
Par to 'gavēšanu' satraukties ir diezgan saprotami. Nekatoļi var nezināt, ka gavēt nenozīmē badināties, uz to badināšanos skatās šķībi arī ekstremālajos klosteros. Piektdienas gavēnis, piemēram, nozīmē neēst todien gaļu. Visu citu var ēst cik grib. Lielajā Piektdienā ir stingrā gavēņa diena, kad vienu reizi dienā ēd līdz sātam. T.i. tu visu dienu drīksti ēst pa druskai (ne gaļu), kārtīgu ēdienreizi - vienu. Uz bērniem, slimniekiem, grūtniecēm, veciem cilvēkiem tas neattiecas. Visi taču uzsver ka gaļa nav jāēd katrā ēdienreizē, kāda nesabalansēta ēšana ja tikai neēd gaļu. Zivi var.
Tas tā - no organizētās reliģijas dogmu viedokļa
From:(Anonymous)
Date:August 27th, 2020 - 01:14 am
(Link)
Neēst gaļu!? Tu ko sajuki?!
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 27th, 2020 - 06:06 am
(Link)
Nekatoļi tīri labi zina, ka gavēt nozīmē nevis badināties, bet atteikties no gaļas. Tieši tādēļ ir dīvaini, ka, pēc paša Mediņa teiktā, trešdienas un piektdienas gavēņa dēļ ēd tikai maizi, ievārījumu un ūdeni. Varētu padomāt, ka eksistē tikai divi ēdieni - gaļa un maize. Divreiz nedēļā šitā ēst, it sevišķi, ja vēl strādā fiziskus darbus, nav veselīgi ne augošam organismam, ne arī pieaugušiem.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 06:54 am
(Link)
fiziskam darbam vajag ogļhidrātus, tie ir gan maizē gan ievārījumā. mani ļoti uzjautrina šitas, sevišķi, ja strādā smagu fizisku darbu. daudz esi tādu strādājusi, lai varētu teikt, kas ir nepieciešams, lai varētu smagi fiziski kapāt?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 27th, 2020 - 07:06 am
(Link)
Jā, esmu un daudz.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 07:11 am
(Link)
tad tev būtu jāzin, ka organisms kā enerģiju vislabprātāk izmanto cukuru.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 27th, 2020 - 07:19 am
(Link)
Vispār jau mēs te tikko runājām par sabalansētu uzturu ilgtermiņā un to, ka gavēnis nozīmē atteikties no gaļas, nevis no uztura daudzveidības. Tu tiešām domā, ka divreiz nedēļā tā ēst ir sabalansēti un veselīgi?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 07:25 am
(Link)
ja pārējās piecas ēd nedaudz dažādāk, jā, ir ok. dzīvnieku valsts produkti nav nepieciešami sabalansētam un veselīgam uzturam.

idejiski maizē ir ļoti daudz kas no nepieciešamā.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 27th, 2020 - 07:32 am
(Link)
Es nesaku, ka ir nepieciešami dzīvnieku valsts produkti, par to šobrīd nav bazars.

Atkāpies un izlasi neraates komentāru, uz ko es atbildēju: viņa rakstīja, ka nekatoļi varbūt sašutuši tādēļ, ka nesaprot, kas ir gavēnis, uz ko es norādīju, ka, pēc paša Mediņa teiktā, tas viņa gavēnis nav tas, ko neraate aprakstīja.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 27th, 2020 - 07:38 am
(Link)
okok
tu man jautāji vai man šķiet ok. man šķiet totāli ok 1 atslodzes diena nedēļā. to vienu dienu varētu arī vispār neēst, tāka ievārījums un maize ir ļoti pat ok, manā subjektīvajā skatījumā.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:August 27th, 2020 - 09:54 am
(Link)
Nekatoļi par nebarošanu, nesabalansētu ēšanu un badināšanu sāka sašust jau krietni pirms Mediņa komentāra.
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:August 26th, 2020 - 10:58 pm
(Link)
Nu bet tieši tā. Piesaukt dienestus kā vienīgos īstos glābējus, vai nomētāt vecākus par savu pienākumu neveikšanu?
Aij, vienk nolaižas.