| From: | nova |
Date: | January 9th, 2009 - 09:09 am |
---|
| | | (Link) |
|
tā ir zupa:)PPP
| From: | aleja |
Date: | January 9th, 2009 - 09:28 am |
---|
| | | (Link) |
|
ja izvāra 200 g makaronu, tad 150 g šnabja ir piliens jūrā. 200 g ir 4 pakas makaronu. tā ir porcija basketbola komandai.
tev viena nulle pazudusi. 200 g (nevis 2000 g) ir porcija vienam krietnam vai diviem mazāk krietniem cilvēkiem.
| From: | aleja |
Date: | January 9th, 2009 - 11:13 am |
---|
| | | (Link) |
|
tiesa
| From: | shelly |
Date: | January 9th, 2009 - 10:36 am |
---|
| | | (Link) |
|
200 grami ir porcija peļu basketbola komandai :/
| From: | f |
Date: | January 9th, 2009 - 09:50 am |
---|
| | | (Link) |
|
izlasīju pirmās trīs sastāvdaļas un man apgriezās kuņģis.
penne alla vodka ir klasiska pastas recepte. vairāk izplatīta pieņemšanās, restorānos retāk vai gandrīz nemaz.
un, s.c., tai patiesi nav ne mazākās vainas.
| From: | shelly |
Date: | January 9th, 2009 - 10:35 am |
---|
| | | (Link) |
|
Un ko tā vodka makaroniem dod? Kādas garšas priekšrocības?
// man vienkārši mājās ir gan makaroni, gan vodka, varētu pamēģināt.
tomātiem pašiem par sevi ir tāda pajēla garša, vodka tos padara ēteriskākus (kas noteikti jau ir izmēģināts mikstūrā ar nosaukumu "asiņainā mērija'). turklāt, ja nav svaiga bazilika, tā vietā pilnīgi pietiek ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
vienīgi, dotā recepte nedaudz šķērsām uzrakstīta - gluži tāpat kā lielākajā daļā pastas recepšu, novārītā pasta tiek iemaisīta jau gatavā mērcē. t.i, nekāds šnabis makaronos netiek liets. šnabi pievieno katliņā, kurā vispirms tiek apcepti sīpoli (man gan pašam labāk patiktu veselās daivās apbrūnināti ķiploki), tad iesautēti tomāti, kam beigās tiek pievienots vispirms krējums, tad uguns tiek nogriezta un pievienota vodka. liela daļa spirta aizies gaisā, ja nu tas izklausās pārāk alkoholiski. bez tā sviesta var iztikt, bet ja tomēr gribas krēmīgāku, tad to piejauc līdz ar vodku un maisa, līdz sviests izkusis. uz to laiku jābūt gatāvām arī pennēm (penna - spalva, rakstāmspalvas izpratnē, jo izskatās kā 2-3 cm gara caurulīte ar slīpi nogrieztiem galiem) un tās tiek iebērtas mērcē un viss kārtīgi izmaisīts. krāmē šķīvojos un pāri kaisa piparus, baziliku, pētersīļus, un jebko citu, pēc kā kārojas. labi iet arī rīvēts parmietis.
| From: | shelly |
Date: | January 9th, 2009 - 11:17 am |
---|
| | | (Link) |
|
Par to šņabja neliešanu makaronus es jau aizdomājos, jo tā rakstīts visās ārzemju receptēs, kur šis ēdiens tiek slavēts kā absolūti satriecošs (piemēram, šitādās
http://www.bellaonline.com/articles/art25566.asp)
Vēl interesanti, ka arzemju receptēs visur izmanto kondervētus tomātus savā sulā, bet LV receptē ieteikts kapāt svaigus. Es laikam balsošu par bundžu tomātiem, tie ir slapjāki un vieglāk vienmērīgi sastampāji.
Oki doki, šovakar vēl ēdīsim griķus, bet rīt būs "makaroni šnabī" :/
jā. šī ir sakarīga recepte. un ar bundžu tomātiem iznāks glītāks rezultāts. sevišķi ja alternatīva tiem bālie un bezgaršīgie rīgas veikalu piedāvātie tomāti. būs labi :) recepte ir diegan vienkārša un neko tur traki sajāt nevar, ja īpaši necenšas.
s.c., paldies par ideju! man ar mājās ir viens bezcerīgi iestāvējies viru valge, būs jāizmēģina to notērēt šādā veidā.