tomātiem pašiem par sevi ir tāda pajēla garša, vodka tos padara ēteriskākus (kas noteikti jau ir izmēģināts mikstūrā ar nosaukumu "asiņainā mērija'). turklāt, ja nav svaiga bazilika, tā vietā pilnīgi pietiek ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
vienīgi, dotā recepte nedaudz šķērsām uzrakstīta - gluži tāpat kā lielākajā daļā pastas recepšu, novārītā pasta tiek iemaisīta jau gatavā mērcē. t.i, nekāds šnabis makaronos netiek liets. šnabi pievieno katliņā, kurā vispirms tiek apcepti sīpoli (man gan pašam labāk patiktu veselās daivās apbrūnināti ķiploki), tad iesautēti tomāti, kam beigās tiek pievienots vispirms krējums, tad uguns tiek nogriezta un pievienota vodka. liela daļa spirta aizies gaisā, ja nu tas izklausās pārāk alkoholiski. bez tā sviesta var iztikt, bet ja tomēr gribas krēmīgāku, tad to piejauc līdz ar vodku un maisa, līdz sviests izkusis. uz to laiku jābūt gatāvām arī pennēm (penna - spalva, rakstāmspalvas izpratnē, jo izskatās kā 2-3 cm gara caurulīte ar slīpi nogrieztiem galiem) un tās tiek iebērtas mērcē un viss kārtīgi izmaisīts. krāmē šķīvojos un pāri kaisa piparus, baziliku, pētersīļus, un jebko citu, pēc kā kārojas. labi iet arī rīvēts parmietis.