09:06 am
Rītu sāku radoši - pirmo reizi mūžā vārīju brokastīm griķu pārslu putru (un vispār, iespējams, pirmo reizi mūžā vārīju putru brokastīs) (tās aplejamās griķu putras gan ir ļoti garšīgas, bet visai neekonomiskas). Jautājums par proporcijām starp pienu/ūdeni un pārslām joprojām ir aktuāls. Vispirms kastrolī uzkarsēju glāzi piena, tad sabēru pārslas, cik daudz - nezinu, bēru vairākkārt, bet pēc minūtes maisīšanas kļuva skaidrs, ka noteikti piebērts par daudz, pielēju vēl ūdeni, atstāju uz divām minūtēm, sasālīju, un bija pašā laikā, tikai putru dabūja ēst ne vien Dārgais, bet arī es, un sasodīto pienu pierāva pie kastroļa sāna. Jāturpina trenēt roku.
//milzīgi liels paldies par noderīgajiem ieteikumiem, noteikti izmantošu!
no sākuma jāuzvāra sauja ūdens, piens jāpievieno pēc tam (tad teorētiski ne tik ļoti pieraus pie dibena)
| From: | f |
Date: | March 31st, 2010 - 09:15 am |
---|
| | | (Link) |
|
man šīs proporcijas vēl arvien ir mistika.
no katliņa neatstājos, kamēr putra vārās, un sekoju līdzi.
it kā ~ 35g pārslu : ~200ml piena/ūdens
it kā.
man ir aizvēsturiski svari.
| From: | bozena |
Date: | March 31st, 2010 - 09:23 am |
---|
| | | (Link) |
|
Tā kā tā ir sāļā putra, bez piena var iztikt pavisam labi. Var droši vārīt ūdenī un pielikt smalkumam sviestu vai olīveļū.
hm, ir aplejamās un neaplejamās griķu pārslas? es zinu tikai vienu zorti, tām uz paciņas ir rakstīts "vārīt 3 min", bet es tās vienalga apleju vienkārši ar ūdeni, šķīvīti virsū un uzbriest ļoti labi. galvenais - pielikt sviestu un sojas mērci (un tzatziki, un ceptu šķiņķīti utt)
| From: | shelly |
Date: | March 31st, 2010 - 05:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aplejamās ir tādas maziņas paciņas, klāt tur jau pielikts piena pulveris (man liekas) un kaut kādas piedevas, kas liek tam visam garšot pēc maurlokiem, sēnēm vai etc.
līdz šim biju pārliecināta, ka mazajās paciņās ir tas pats saturs, tikai mazākā izmērā :)
katrā ziņā pārslas no lielajām pakām vārīt nav vajadzības, viņas uzbriest ļoti labi arī aplietas.
http://klab.lv/users/rasbainieks/1091817.html
jā, es arī mēdzu griķu pārslas apliet. pienu var pieliet pēc tam. vārīt vajag tikai veselus griķus.
From: | fedrs |
Date: | March 31st, 2010 - 11:58 am |
---|
| | | (Link) |
|
Glāze šķidruma, pusglāze pārslu, vāru kamēr iztvaiko liekais šķidrums.