Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-02-09 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Brīvdienās man patīk gatavot omleti - tādu biezo, ar gurķiem, tomātiem un sieru.. Pēc tam visu dienu vairs negribas ēst (izdevīgi!). Aromātiskā kafija ir neatņemama brīvdienu sastāvdaļa, vēl gardāk kopā ar šokolādes gabaliņu. Brīdī, kad apjautu, ka ļoti, ļoti vēlos kādu saldu nieku pie kafijas, bet mājā nekas prātīgs vairs nav, pie durvīm zvanīja. Tur bija mana draudzene.. ar mazu marcipāna šokolādīti.
Un tad vēl pasakiet, ka nenotiek tieši tas, ko jūs vēlaties!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mikii
2008-02-09 12:06 (saite)
notiek! ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]le_minga
2008-02-09 13:05 (saite)
pastaasti siikaak par "omleti" - kaa tav vinja sanaak bieza?
/man dikten garshoja savaa laikaa beernudaarzaa gatvotaas - taadas biezas - chutj ne 5cm - pufiigas, betpashai taadu nesanaak pagatavot :(/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-09 13:14 (saite)
Dari tā: vispirms ņem olas, un lai omlete sanāktu pufīga - kārtīgi sablenderē. Pēc tam sāk tai maisījumā likt iekšā visu, ko vēlas redzēt omletē. Es liku raupji sagrieztus tomātus, gurķus, zaļumus, garšvielas.
Kad lej uz panaas, tai jābūt uzkarsētai. pa virsu visam es vēl sakaisu sarīvētu sieru, un tad liek virsū vāku un uz lēnas,lēnas uguns to visu cepina kādas 10 min vai vairāk. NEMAISA un nekustina, otrādi arī negriež, tik uz lēnas uguns un ar vāku. Beigās omlete ir "uzpūtusies", pufīga tāda.
Lai labi garšo! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2008-02-09 13:26 (saite)
Shitaa nav iisti taa, kas bija beernudaarzaa, bet - mmmm izklausaas gardi :)
siiki buus staavaa sajuusmaa - noteikti iemeegjinaashu :)
Paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lux_y
2008-02-09 14:41 (saite)
Bērnudārza omlete bija tāda bieza tāpēc, ka viņu cepa DAUDZ, pielejot pilnu pannu ar olveidīgo un cepot cepeškrāsnī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2008-02-09 14:45 (saite)
laikam jau taa cepeshkraasns buus pufiigas, biezas omletes nosleepums :)
/ehhh - buus jaapaliek gribot.../
Paldies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2008-02-10 13:16 (saite)
Es pazīstu kādu, kam omlete sanāk aš 5 cm biezumā un nemaz ne pēc omletes, bet pēc riktīga biskvīta. Kā viņš to dabon gatavu, es tiešām nezinu, jo pārāk ilgi guļu, lai nolūrētu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-10 16:12 (saite)
Hmm.. es arī laikam pazīstu to "kādu" :) Būs kādureiz jāiztaujā pavārmākslas noslēpumi :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2008-02-10 18:12 (saite)
Vo!
ti ir tieshi taa, kuru es domaaju - luudzu, luudzu uzzini recepti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2008-02-11 09:39 (saite)
Man šķiet, ka tas noslēpums ir iekš kārtīgas saputošanas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]courty
2008-02-09 20:35 (saite)
hm, kādus gurķus Tu liec klāt? marinētos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-09 20:45 (saite)
Nē, svaigos. Nav mēģināts ar marinētiem, bet nevajadzētu būt sliktam variantam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]courty
2008-02-09 22:24 (saite)
es neesmu vispār par gurķiem omletē iedomājusies. būs gan tā, gan tā jāizmēģina. Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?