Fri, Jul. 10th, 2015, 11:43 am
Berzētāji

Es gribu mazliet parunāt par pervertiem Rīgas sabiedriskajā transportā. Šodien nogāju kājām trešdaļu no ceļa uz darbu viena dēļ. Un tas nebija nekas jautrs, man vispār ir lielas paģiras, kā arī laukā ir slapš un neglīts.
Tātad, introducing - šodienas perverts. Tas bija tāds tips, ko musulmaņu zemēs sauc par citronu vīriem. Jo viņi kabatās nozieguma laikā nēsā citronus, lai tad, kad tos pieķer, varētu attaisnoties, sakot, ka tikai ripināja rociņās augļus. Mūsu sabiedrībā par tiem īpaši nerunā. Ir "virinātāji", "kratītāji" (kas ir diezgan tuvu šim tipam, bet tomēr iesaista arī eksponēšanās momentu) vai tad uzreiz "izvarotāji", bet netiek runāts par šiem - berzētājiem.
Es ar tādiem esmu saskārusies vairākkārt, un tas man liek domāt, ka ne tikai es. (Nu vai arī es esmu perveļu izredzēta gluži kā Sansa Stārka, bet mana ticība labajam šajā pasaulē liek domāt, ka tā tomēr nav.) Bet tā notiek, un tas galīgi nav ok - sveši cilvēki aizskar tavu ķermeni, gūstot erotisku uzbudinājumu. Un vēl arī galīgi nav ok, ka tas ir tāds "ha-ha" un viss, šādas situācijas dažiem cilvēkiem var trigerot kaut ko vēl dziļāku, bet pat bez tā - pēcsajūta ir ļoti pretīga.
Kā notiek berzētāju darbības? Viņi tīši nolūko vienu upuri, un, kas pats trakākais, to vispār ir grūti ievērot, ja tu pats neesi tas upuris. Un tad viņi spiežas klāt. Sākumā tā izskatās pēc vienkāršas saspiešanās sabiedriskā transporta blīvumā. Un tu jau uzreiz netici, tikai jūties neomulīgi. Paej mazliet tālāk. Ievēro, ka viņš seko. Paej pusi tramvaja. Jau atkal viņš tev blakus.
Un tramvajā smejas priecīgi dziesmu svētku bērni, divi mīmi risina bezvārdu diskusiju, skaisti cilvēki smaida un tu negribi izjaukt šo burvīgo braucienu ar rupjiem pārmetumiem, tāpēc vienkārši izkāp. Un kārtējo reizi jūties par nelielu kripatiņu vājāks, jo neesi cīnījies pret vardarbību.
Bet es pati saprotu, ka tas nav forši, ka mūsu it kā brīvajā sabiedrībā tā drīkst notikt, un visbiežāk neviens par to nebilst ne vārda.

Fri, Jul. 10th, 2015, 12:53 pm
[info]kautskis

Sabiedriskais transports ir lielisks veids, kā jau no rīta visai dienai sasmelties naidu pret cilvēci.

Fri, Jul. 10th, 2015, 12:59 pm
[info]dzeina

Man nekad nav gadījies. Viņiem ir paveicies.

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:20 pm
[info]iive

Hm, ja es teikšu "žēl, ka tā", tas taču nebūs neētiski? :D

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:34 pm
[info]dzeina

Nedodiet man ēst, dodiet kādu publiski no panckām izlamāt. Iespējams, kādam no viņiem šī satikšanās nostrādātu terapeitiski.

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:43 pm
[info]iive

Jā, es arī tā domāju. Jo vispār jau viņi nav nekādi terminatori kā citu noziegumu veicēji. Tas, protams, ir skumji, ja padomā - droši vien viņiem vispār ir grūti ne vien ar seksu, bet ar cilvēcisku kontaktu vispār. Bet nu lai vai kā - ņemt, to ko nenākas ņemt, viņiem nenākas ņemt. Un, ja viņi redzētu, ak nekāds " slepus" tas nav, ka visi redz un dzird, droši vien arī necenstos īpaši atkārtoties.

Fri, Jul. 10th, 2015, 04:35 pm
[info]penny_lane

vot, vot. es arī stāvu un brīnos, tikai priecātos, nudien. man nesen viens piedzēries tipiņš mēģināja ķepiņu pielikt klāt, pat laikam draudzīgi, bet man nebija garastāvoklis. long story short- nākamajā pieturā viņš izkāpa.

Fri, Jul. 10th, 2015, 04:39 pm
[info]dzeina

Nevarētu būt, ka mums šāda potenciālā reakcija jau sejā ierakstīta, tāpēc arī neviens no berzētājiem pat tuvumā nelien?

Fri, Jul. 10th, 2015, 06:18 pm
[info]penny_lane

visticamāk.

kaut kādi dīvaiņi ceļā man gan gadās, bet tie parasti ir izsmalcināti un jau meklē jukušos.

nesen sakasījos par tēmu "kāpēc tev besī, ja svilpj pakaļ?" - nevarēju vairs saprast, varbūt tiešām nu jau pārāk bieži vēlos cilvēkiem biš paskrāpēt acis ārā.

Fri, Jul. 10th, 2015, 04:50 pm
[info]dienasgramata

es tieši gribēju iekomentēt, ka man arī tā nekad nav gadījies

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:13 pm
(Anonymous)

http://cdn3.yourstory.com/wp-content/uploads/2015/06/yourstory_delhi_women_self_defense.jpg

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:17 pm
[info]aktrise

Pirms dažiem gadiem es sēdēju autobusā un man spiedās viens stāvošs klāt. Sākumā nevarēju saprast, bet tad tik riebīgi palika :/ vairs tā nav bijis, bet es arī reāli izvairos no sabiedriskajiem transportiem.

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:19 pm
[info]iive

Lūk, lūk. Tas, ka sākumā ir grūti saprast, un viņiem vienmēr ir tas atkāpšanās ceļš "transports ir piebāzts, vietas nav, nez ko te preilenīte sadomājusies, nez kur viņa tā safantazējusies, ka visi viņu grib izpist, hahah".

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:22 pm
[info]lara

Esmu ār tādu sastapusies vienu reizi autobusā. Es izkāpu ārā, nekam citam nebija ne spēka, ne saprašanas. Kuns un pretīgi. Biju toreiz kaut kas pa vidu starp bērnu un pusaudzi, braucu mājās no skolas.

Fri, Jul. 10th, 2015, 01:58 pm
(Anonymous)

Man šķiet, ka šie indivīdi tīri labi prot atrast mērķus - meklē kādu mierīgāku, nosvērtāku būtni, kas neizskatās pārlieku confrontational. Man nebija bijusi absolūti nekāda saskarsme ar šitādiem, parasti ir mērens resting bitchface, kas visādus dīvaiņus labi atbaida utt. Bet vienu reizi, Milānas metro braucot, dienā, kad biju uz izmisuma robežas dažādu iemeslu dēļ un, acīmredzot, izskatījos pēc Bembija, viens sāka "neuzkrītoši" gar mani rīvēties. Bembijs pārvērtās pilnīgā pūķī, kas to āzi izlamāja četrās valodās un pēc tam pāris jauki itāļu puiši nākamajā stacijā parūpējās, lai viņš izkāpj un kaut ko sprieda par policijas saukšanu.

Fri, Jul. 10th, 2015, 02:41 pm
[info]virginia_rabbit

vai arī varētu būt kinkybusi, kuros brauc tie, kas neiebilst pret šķipsniņu erotikas ikdienas vienmuļajās gaitās.
man vienreiz bija tā, ka jauns blkakis sēdošs cilvēks piespieda savu kāju pie manas pilnā garunā, un man bija šorti. un es visu ceļu netiku skaidrībā vai tas ir ok vai parasta netīša saskaršanās. un vai tiešām man tas nepatīk.

Fri, Jul. 10th, 2015, 02:42 pm
[info]virginia_rabbit

*blakus sēdošs

Fri, Jul. 10th, 2015, 04:25 pm
[info]iive

Es arī nesaku, ka fizisks (arī erotisks, why not) kontakts ar svešinieku ir obligāti nepatīkams. Nepatīkami ir tas, ka tas tiek uzspiests. Ja viņš man nebūtu divas reizes sekojis, un man nebūtu bijis jāizkāpj no tramvaja, tas būtu paslīdējis garām nemanīti, un es pat īpaši neatcerētos pēc pusstundas.

Fri, Jul. 10th, 2015, 04:29 pm
[info]virginia_rabbit

skaidrs tak. kas var būt sliktāks par nesimpātisku uzmāceni.

Fri, Jul. 10th, 2015, 10:02 pm
[info]nelasilasi

Jā, esmu saskārusies. Riebīgi.

Sat, Jul. 11th, 2015, 10:56 am
[info]x_f

Izvelc telefonu un nofotografē. Vai pat tikai izliecies, ka to dari.