gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2023-04-11 20:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zionbot mkII
Extranjero:
"Vinajam Prasādam ir interesantas domas par to, kādu ietekmi ChatGPT atstās uz medicīnu. Man šķiet, ka tās ir pārāk optimistiskas, bet vispārīgi es viņam piekrītu.

Ar ChatGPT izciliem ārstiem vairs nebūs nozīmes. Šeit ar izciliem viņš domā nevis vispusīgi prasmīgus, bet tos, kam ir vislielākās uzkrātās zināšanas. ChatGPT spēs sastādīt ārstēšanas plānu daudz labāk un ātrāk par viņiem. Ar ChatGPT palīdzību daudzi viduvēji studenti vieglāk varēs kļūt par ārstiem."


Kad mūsu ārstus un farmaceitus pa taisno instruktēs virtuālais rabīns no Pfizer departamenta.



"Heij, dakter, jūsu pacientam jāēd šitā tablete. Tā ir laba un efektīva un tai gandrīz nav blakus efektu. Neiesakiet vitamīnus, veselīgu dzīves veidu vai lētas nepatentētas zāles, kas lietotas līdz šim. Rekomendējiet mūsu brīnišķīgo čūsku eļļu tableti (pretējā gadījumā ziņosim jūs par antisemītismu vietējā ADL komisariātā)."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2023-04-11 23:21 (saite)
Ierakstā nebija teikts, ka ārstam vai farmaceitam labticīgi jāpieņem programmas izskaitļotais piedāvājums. Tā ir tikai palīgs, ja kaut kas aizmirstas. Tur tieši bija noteikums, ka vienmēr jāparbauda, jo īpaši, ja teksts izklausās kā reklāma. Cilvēka intelekts ir nedaudz kļūdaināks, toties radošāks. Jau tagad daļa cilvēka smadzeņu ir viedierīcēs, es negribētu, ka tās aizstātu smadzenes pavisam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

bot detection pending...
[info]gnidrologs
2023-04-12 00:16 (saite)
Tavs rakstības stils un ievirze ir kā (((Ctulhu))), kas sarijies hlonozepamu vai tas pats GPT. Jau gadiem pilnīgi nemainīgs, neatkarīgi no tēmas. Nu un absolūtā nespēja vai nevēlēšanās parsēt jebko sarkastisku/zobgalīgu ('nother long nosed autist).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-04-13 17:23 (saite)
Nē, tas tā nav domāts. Ja tev viss ir jāpārbauda, ko dators saka, tad tas aizņems vēl vairāk laika nekā, ja tu neizmantot datorprogrammu. AI ieteiktais risinājums būs daudz labāks un biežāk precīzāks nekā cilvēka piedāvātais. Protams, ikviens var kalkulatorā ievadīt nepareizus skaitļus un tāpēc iegūt nepareizu rezultātu, tāpēc ir jābūt kaut kādai realitātes pārbaudei, bet šoreiz ar kļūdām ir domāts kaut kas cits.

AI ir vienkārši šāds advancēts kalkulators vai ātrā uzziņu programma, nevis domājošs intelekts. Nosaukums ir mulsinošs, un pārsteidz cik ļoti cilvēki šo nesaprot jau pašos pamatos. Tava izpratne ir tieši tāda pati kā gnidrologam, un tā nav pareiza.

Šie piemēri vēl labāk to apliecina. AI jau pats nedomā, vienkārši atkārto to, ko eksperti ir teikuši. Caurmēra ārsts dara tieši to pašu. Ar vai bez AI, mums būs vajadzīgi zāļu un terapiju pētnieki, klīniskie pētījumi, regulatoru apstiprinājumi, vadlīniju sastādītāji utt. AI jau tikai ir rīks ātrāk un precīzāk piekļūt šai informācijai (advancēts kalkulators un nekas vairāk).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-04-13 20:55 (saite)
Tava izpratne ir tieši tāda pati kā gnidrologam, un tā nav pareiza.
AI jau pats nedomā, vienkārši atkārto to, ko eksperti ir teikuši.
LMAO
"Experti" masām divus gadus meloja par kovidu un vakcīnām, no kurām miruši vai smagi saslimuši vairāk jaunu, veselu cilvēku, nekā jebkad no kovida vai gripas. Augstāk un mazliet zemāk demonstrētās wokeGPT atbildes arī ir kopīpasta no "expertiem". Cik brīnišķīga un uzticama programma.

Nu bet pareizi. Kad cilvēks meklē internetā, pat smagi cenzētajā un propagandistiskajā gūglē, viņam vēl ar vien ir zināmas opcijas un iespējas salīdzināt dažādus avotus, pakustināt smadzenes. Eto ņe ģelo, baķa. Cilvēki nedrīkst nodarboties ar patstāvīgu informācijas uzmeklēšanu un pētīšanu. Vajag, lai lielaisbrālis.exe uzreiz atbild uz tavu meklējumu tikai vienā un konkrētā veidā, bez šaubu ēnas un variantiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?