es labāk apviļāju manna (+olā), tad kraukšķīgāka miziņa. Var ar izdobt vidutiņu un salikt iekšā visu, kas garšo (sēnes, krejumu, sīplus un t.t.) un cepeškrāsnī iekšā.
Nevajag pat nekādus miltus - es vismaz cepu bez miltiem. Uzlej uz pannas eļļu, kamēr panna silst, sagriež ripās kabaci, samet ripas uz pannas, uzkaisa bišķi sāli. Pēc brītiņa apgriež ripas otrādi. Noņem no pannas, liek nākamo kārtu. Ēd ar krējumu vai dajebkādu mērcīti. Vai vienkārši tāpat.
Apcep šķēlītes uz pannas un liek kārtām traukā, pārlejot ar: - tkemali; vai - krējums (vai krējums+majonēze vai tikai majonēze) + ķiploki (spiesti) + pipari (drupināti vai malti) Var ēst gan siltus gan aukstus.
Var, protams, salikt virsū kabacim gandrīz visu, kas ledusskapī aizķēries - sieru, malto gaļu, tomātus utml., un tad cept. Jā, ar malto gaļu, tomātiem un ķiplokiem var arī katliņā pasautēt - ļoti garšīgi sanāk. Bet mana pirmā recepte ir visvienkāršākā!
Bet labākais ir tas, ka Tev tagad visas šīs receptes būs jāizmēģina, lai noteiktu labāko. Kad kādu mēnesi būsi ēdis kabačus vien, pēc tam pusgadu vairs i redzēt negribēsi :D
uz pannas apsautē malto gaļu, piegriež kabaci šķēlītēs (un tālāk aiziet variācijas - tomāti, paprika, korejas burkāni (mans pēdējā laikā iecienītākais akcents), sēnes, da viss vells)
sagriež kabaci mazos gabaliņos, sagriež ķiplokus un liek sautējamā podā vai nu cepešplītī vai uz riņķiem. lai bišk burbuļotu var pieliet ūdeni vai buljonu. pievieno sagrieztus tomātus pievieno sagrieztu papriku, sīpollokus ar mazajiem sīpliem galā sāls pēc patikas, vēl bišk svaigs baziliks, ļauj burbuļot un voila'
sagriez shkjeelees /ne paaraak plaanaas/ - saals + pipari - apcep elljaa... kaarto karstus bljodaa - pa virsu svaigi izspiests kjiploks, majoneeze, riiveets siers - bljodai vaaku virsuu un cep naakamo kaartu ;) un atkal visu no gala - kameer bljoda pilna :) - Kaloriju bumba afigennaa, bet gaaards... - veel var grileet - pildiitu ar malto galju, riisiem, sieru utt utjp. - peec garshgas un lustes :) - paargriezh gareniski - izgrebj... izgrebto pasautee un samaisa ar agstaakmineeto peec garshas un lustes... sapilda abaas kabacha pusees - taas smuki saspiezh kopaa izveidojot veselu kabaci - pa riktiigam saviista follijaa un met uz grila :) /cepeshkraasnii ar der :)/ mjamm