icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2006-06-16 10:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Biku emocijas no vakardienas...
Kad tu, būdams inžinieris, ieej labaratorijā pie aparāta, lai to salabotu, un pēc brīža tev pienāk lab. vadītāja ar vārdiem "es jūs šeit negribu redzēt! Mēs te neesam nekādi izmēģinājuma trusīši. Lai Valdis brauc un taisa!", un tu tur stāvi, zinot, ka labāk dotajā momentā neko neteikt, jo tev iekšā viss vārās un ir stipri iedragāta tava pašcieņa un gods... un ja es vēršu muti vaļā, tad vēl varu iedzīt firmu finansiālos zaudējumos. Nu vakar visu izdarīju korekti dotajā situācijā, taču nevaru vārdiem izteikt, cik aizskarts biju un arī cik ļoti ienīdu tik neadekvātu un lecīgu lebaratorijas vadītāju.

Nu jā... nu pieļāvu kļūdu es vienreiz, jo nebiju pietiekami pieredzējis un netiku galā ar problēmu, kas bija radusies. Nu bija skandāliņš toreiz neliels. Bet nu nebiju domājis, ka tur viss tagad būs tik nopietni, ka mani pat vairs neuzskatīs par spējīgu kaut ko darīt. Nu jā... es jau tur braucu visu lauzt. Ko gan citu es galu galā varu izdarīt... esmu inžinieris, kas nav inžinieris.

Ai.. vārdsakot tagad jau viss ir garām, bet vakar jutos tik sabrucis, jo ja tev - inžinierim, pasaka, ka tu neko neproti tā, ka tu pats sāc sevi uzskatīt par niecību un tev pat uz brīdi pašam rodas bailes tuvoties kādam aparātam, jo tu tiešām sajūties tizls...

par laimi es spēju ātri atgūties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mafia
2006-06-16 11:28 (saite)
cuba, seek & destroy;p

(Atbildēt uz šo)


[info]bordo
2006-06-16 12:24 (saite)
hmmm... Nu nāksies tev iekarot savu vietiņu tur no jauna. Ja tu ātri atrisināji problēmu un tagad viss tur ir kārtībā atd tas jau ir labs sākums. + To var saprast. Es nezinu vai es būtu rīkojies līdzīgu, jo galu galā es saprotu ka ne vissu un vissi var sataisīt... bet nu nikns jau biki būtu gan uz tevi... Kautgan nezinu kas tu ir bijis var jau būt ka nemaz tik traki nebij pirmstam kad nevarēji sataisīt to aparātu...
Thou ,,,, aaammm esi gatavs kautkad vel ar kautko tādu sastapties... jo nekas nekaitina vairāk par to ja tu nevari kautko sataisīt. tas ir ja firma izsūta kexu kas nevar sataisīt kautko :)
Par piemēru varētu minēt kādu PC meistaru kas atbrauc uz izsaukumu un tad zvana kolēģim kas tikai vel pēc kādām 30min-1.5h tikk ierodas! :)
A patiesībā man ir uznācis vārāmais... Centos ielikt sevi tavā vietā un sevi Tās kuces vietā! :) Abos gadijumos abiem var būt daļēja taisnība. tas ir viņai būt kucei un tevi negribēt tur redzēt un tev apvainoties par to un justies hujova. Ai nu vispār galvu augšā un iedod man stroķi lai varu nošauties un beigt rakstīt šito marazmu! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2006-06-16 14:25 (saite)
Nu, runājot par to kā tu izteicies "k**e"( <-- rupjš vārds), principā tikai tur ir tāda attieksme. Iespējams tādēļ, ka tā ir bagāta labaratorija, kuras pamatdarbības sfēra ir pelnīt naudu, nevis rūpēties par veselību. Līdz ar to arī, iespējams, tur uz situāciju skatās tā ekonomiski jeb bezsirdīgi (nav jūtu), jo jūtas ir liels traucēklis biznesā.

Un, ja godīgi, jau pirmo reizi tur esot, man tur nepatika. Pats nezinu kāpēc, bet tā labaratorija pati par sevi ir nelabvēlīga strādāšanai, jo es joprojām nerubīju, kā viņi grib lai sataisa aparātu, uz kura viņi remonta laikā vislaik strādā, un ja tu palūdz kādu brīdi pie tā nestrādāt, tad tev ik pēc minūtes jautā "nu, kad būs? kas tur par vainu? vai vēl ilgi?" un taj brīžos man gribas atbildēt aptuveni tā "nu jā paga es tūlīt sakoncentrēšu savu Ki un izdzīšu ļauno bojājumu no aparāta ārā un pēc tam viņam pajautāšu, ko viņš tur bija saplēsis."
Citur vismaz inžinierus uzskata par cilvēkiem un saprot, ka ja problēma ir, tad inžinierim neatkarīgi jāļauj strādāt, kamēr problēma tiks novērsta, jo viņš tieši tāpēc tur ir ieradies.
Manispēc mani pat priecē fakts, ka mani tur negribot redzēt, jo pašam tur negribas rādīties. Taču taj pat laikā esmu jebkurā brīdī kopā ar kādu mūsu firmas menedžeri vai priekšniecību braukt pie tās dāmas uz četriem burtiem un tā riktīgi izrunāties no sirds un ar jūtām, lai viņai bik rodas nojausma par to visu, kas notiek un tā. Jo principā ar savu spītību viņa tikai pati rada problēmas savai iestādei, gaidot "īpašo inžinieri". Pie kam cik nopratu arī mans kolēģis ir biku pielicis vārdu savulaik tam visam, pēc kā iespaids par mani nebūt neuzlabojās. Slikti jau ir tā domāt un tā, bet man vienmēr ir bijusi kaut kāda nojausma, ka es viņam nepatīku. Vai arī viņam nepatīk tas, ka atnāk zaļš gurķis, kuru nezinu kāpēc firmā daži labi sauc par saulesstariņu un uz kuru liek lielas cerības. Valdis ir ok vecis, bet to viņa nostāju brīžiem nesaprotu.
Ām.. nu jā. Un btw vakar man neļāva to aparātu sataisīt. Lai arī manuprāt es to paspēju izdarīt līdz mani no aparāta nodzina nost svarīgā būtne ar piebildi "lai brauc Valdis taisīt". Nu atbrauca Valdis.. neko īpašu neizdarīja un EPĀĀ.. viss strādā. Visvairāk man patīk Valda atbilde uz jautājumu "kas tad tur bija noticis?"... "ēēm, nu tūūr.. āmm.. un salaiž kkādu sviestu nemaz nepasakot īsto vainu principā". Savā ziņa es Valdim arī jūtu līdz ar to labaratoriju. BTW vakar Valdi uz turieni pēc tam izsauca vēlreiz, jo kaut kas akal negāja... un tā "k**e" (lai piedod man Dievs) arī jamam uzdirsa pa tēmu "kāpēc jūs to nesataisījāt pirms tas saplīsa?!"

Gaidu dienu, kad tajā labaratorijā nomainīsies vadītāja (ceru, ka tas kkad notiks). Arī strādāt ir daudz mierīgāk un arī ātrāk problēmas risinās nesaspringtā gaisotnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2006-06-16 14:38 (saite)
Galu galā tas aparāts ir automašīnas lielumā, un detaļas tajā ir mazas... un daudz. Un nu ne vienmēr 30 minūšu laikā var 100% precīzi konstatēt vainu un to novērst. Tieši tādēļ tajā liktenīgajā reizē izgāzos, kļūdaini nosakot defektu, balstoties uz manuāļiem. Bet nu tādas detaļas nevienu neinteresē labaratorijā, so nekad nav jēgas meklēt attaisnojumu. Un vispār attaisnoties esmu atradināties.. īpaši strādājot ar klientiem. Citreiz varbūt labāk pazemoties un likt viņiem justies vareniem, nekā mesties ar jamiem strīdā. Kā taj teicienā: "gudrākais paklusē/piekāpjas". Jo daudzi zin, ka ar sievietēm tiešām citreiz ir vieglāk nestrīdēties, bet prosta likt viņām sajust pārākuma sajūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2006-06-16 14:39 (saite)
Tu saki tev atnāca vaļā?
Es teiktu ka man... radās kaut kāda emociju izplūde.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bordo
2006-06-16 15:36 (saite)
hehe. Šodien vispār kaukāds psc ir darbā tapēc arī tā vāros. tajos nedaudzajos mirkļos kad es brīvi tieku pie PC tad arī sarakstu visas savas ... amm sakdik... saprati karoče!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2006-06-16 15:45 (saite)
Jā - sapratu.
Visus savus kompleksiņus.
&D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bordo
2006-06-16 16:06 (saite)
Inah! Ta cikos būsi pakaļ swičam! ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buka
2006-06-16 13:05 (saite)
saac pierast. visi vienmeer visu zin labaak nekaa tu pac. ka teica viena laba psiholodje - ir jaamaak izveeleeties kaujas, lai beigaas nepaliktu zaudeetaajos. sou guess shoreiz nebija jeegas ciiniities, taapat jamai neko nepieraadiitu..... bet buutu tas suuds, kas veel uzdroshinaas runaat pretii... :PP

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2006-06-16 14:28 (saite)
Tieši tādēļ principā es arī paklusēju un liku viņai domāt ka patiešām esmu zaļš makarons un viņai ir pilnīga taisnība. Citreiz tos dumjos cilvēkus nemaz negribas pārvērst par gudrākiem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hatter
2006-06-16 17:50 (saite)
JAAAAA!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?