Comments: |
Ceturtajā dienā kļūst ievērojami vieglāk. Lielais atvieglojums un iepriecinošie atklājumi ir pēc divām nedēļām. Esmu četras reizes nometusi cukuru, bet pietiek pēc gada vai trim mēnešiem iedot mazo pirkstiņu, un tad kā no ķēdes norāvusies. Toties otrā diena mēdz būt pilnīga agonija, galvassāpes, slikta dūša, nespēks.
| From: | zazis |
Date: | July 18th, 2019 - 05:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu, tu man skaties, ja rīt nebūs labāk...
| From: | zazis |
Date: | July 21st, 2019 - 03:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kļuva vieglāk ap 6 dienu.
| From: | zazis |
Date: | July 18th, 2019 - 05:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
pēdējo nesen izlietoju kafijā, dzēru to kafiju, kā heroīniķis dur geraču.
man cukura kreivingus palīdz pārvarēt kaut kas eļļains (bet ne sāļš) vai skābs pamēģini ietriekt dzērveņu/bērzu/smiltsērkšķu sulu (ir dabuonamas bez cukera)
Ko tad tu ikdienā tādu ēd/dzer? I mean, cukurs tiešām ir praktiski visur, kā gan tu no tā izvairies?
Ar saharozi, ja nu kas, latviski parasti apzīmē niedru cukuru, kuru gan parasti ikdienā tik bieži nesastop.
| From: | zazis |
Date: | July 21st, 2019 - 03:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
100% izvairīties nesanāks. un tāds arī nav mērķis, mēŗķis ir dabūt cukuru daudzumu zem 5% no kopējā kaloriju daudzuma. ikdienā ēdu dahuja cukura, tagad žopa. jāmaina visi ēšana paradumi, kas ir labi, jo es ēdu ļoti neveselīgi.
nāksies pārfrāzēt. atradu internetos terminu brīvais cukurs. tas ir jebkurš pievienotais un arī sulas, medus utml. vot no tā arī izvairos. riju augļus, ko pirmstam nedarīju. riekstus, rozīnes, dateles. pēc sajūtām spriežot, nekas no tā nedod ierasto straujo cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.
| From: | zazis |
Date: | July 21st, 2019 - 03:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
*pagātnē ēdu dahuja cukura, pagātnē ēdu ļoti neveselīgi. tagadnē ēdu veselīgāk.
dumjā latviešu valoda :D
Mm, a tu ar kādu dietologu konsultējies, vai pats visu izdomāji? Jo, protams, neorientējos tavā terminoloģijā, bet parasti cukuri = ogļhidrāti. Un, jā, pievienotie cukuri bieži vien uzsūcas ātri, bet tas ir atkarīgs arī no kopējā ēdiena sastāva (piemēram, kopā ar taukiem uzsūcas parasti lēnāk, visātrāk šķidrumos, hence kola un powerdrinki). Citiem vārdiem sakot, cik organismam jāpatērē enerģijas, lai tiktu pie tur iebāztā cukura. Ja neesi jau to visu izpētījis, iesaku paskatīties arī par 2 terminiem: glikēmiskais indekss un glikēmiskā slodze. Jo kartupeļu biezputrai ir tikai nedaudz mazāks glikēmiskais indekss (>90, un līdz ar to straujais cukura kāpums) nekā ūbercukuram glikozei (=100), kurai savukārt ir praktiski visaugstākais (atskaitot maltozi), un augstāks, nekā parastajam galda cukuram (63). Un štrunts, ka kartupeļiem neviens parasti neliek klāt galda cukuru. Vienīgais, kas parasti glābj kartupeļu putru ir tas, ka to ēd ar gaļu. Es to visu galvenokārt tikai tāpēc, ka smadzenēm ir vajadzīgs ļoti konstants cukura līmenis un tās ēd tikai glikozi (par kuru tiek pa lielam pārvērsti visi pārējie ogļhidrāti). Savukārt, ja tas līmenis netiek nodrošināts, smadzenes tiek bojātas. Es noteikti negribētu izmēģināt uz sevis radikālu diētas maiņu, nekonsultējoties vispirms ar labu dietologu.
| From: | zazis |
Date: | July 22nd, 2019 - 10:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es nepārspīlēju, es ēdu augļus, arī žāvētus. Nedomāju, ka manas smadzenes mirst aiz bada :) Man ir aizdomas, ka baigi jāsaspringst, lai tik ļoti izvairītos no ogļhidrātiem, ka smadzenes sāk iet bojā. Es tam esmu daudz par slinku. Konsultēšos ar savām sajūtām, pagaidām nav pievīlušas.
pareizi, konsultējies ar sajūtām. gan jau sm-s neaizies bojā. :))
| From: | zazis |
Date: | July 22nd, 2019 - 11:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
un pat ja aizies, atā atā pēdējās saprāta atliekas, sveika svētītā demence. :D
paradīze zemes virsū:)) kaut kā pēc pieredzēm vairāk ticu iekšām nekă dakteriem. ja cilvēkz grib dzīvot, medicìna ir bezspēcīga.
starp citu, palasies par etiķūdeņu dzeršanām. šobrìd uzsāku no rītiem dzert siltu ūdeni ar ābola sidra etiķi (plus kurkuma un ingvers), arì iet labumā pret cukuriem. uzmanīgi. bet ja nav vēderā caurums, būs labi.:))
| From: | zazis |
Date: | July 25th, 2019 - 07:46 am |
---|
| | | (Link) |
|
ko tas etiķis labu dara?
| From: | zazis |
Date: | July 21st, 2019 - 03:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Saharoze ir arī visparastākais visbiežāk lietojamais cukurbiešu cukurs.
Nebiju manījis, ka kāds specifiski tikai par niedru cukuru tā izrunātos.
Drīkst te iespraukties ar saiti uz aplikāciju, kur forši visas mikro-uzturvielas saskaitīt? Vienīgi tur tiešām izskatās, ka ja neko ar ogļhidrātiem nevar, tas ir turpat vai neiespējami, ja grib arī vitamīnus dabūt. Tāpēc laikam ir jāizšķir pievienotie un saistītie cukuri. Toties, ja atklāj, kā izdzīvot veselīgi ar to ogļhidrātu daudzumu, uz ko tēmē (zem 5%, vai es ko jaucu???), tad lūdzu padalies! https://cronometer.com/
| From: | zazis |
Date: | July 25th, 2019 - 07:52 am |
---|
| | | (Link) |
|
Spraucies droši, man uzmanība patīk.
Par brīvo cukuru (free sugar) izlasīju kkādā PVO pētījumā. Tur arī bija pieminēti šie 5% no kopējā uzņemtā kaloriju daudzuma.
Man nav naida pret ogļhidrātiem, mani besīja patērētā cukura daudzums ikdienā.
Aplikācijai esmu par slinku. | |