Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Jul. 21st, 2019|10:19 pm

begemots
Mm, a tu ar kādu dietologu konsultējies, vai pats visu izdomāji?

Jo, protams, neorientējos tavā terminoloģijā, bet parasti cukuri = ogļhidrāti. Un, jā, pievienotie cukuri bieži vien uzsūcas ātri, bet tas ir atkarīgs arī no kopējā ēdiena sastāva (piemēram, kopā ar taukiem uzsūcas parasti lēnāk, visātrāk šķidrumos, hence kola un powerdrinki). Citiem vārdiem sakot, cik organismam jāpatērē enerģijas, lai tiktu pie tur iebāztā cukura.

Ja neesi jau to visu izpētījis, iesaku paskatīties arī par 2 terminiem: glikēmiskais indekss un glikēmiskā slodze. Jo kartupeļu biezputrai ir tikai nedaudz mazāks glikēmiskais indekss (>90, un līdz ar to straujais cukura kāpums) nekā ūbercukuram glikozei (=100), kurai savukārt ir praktiski visaugstākais (atskaitot maltozi), un augstāks, nekā parastajam galda cukuram (63). Un štrunts, ka kartupeļiem neviens parasti neliek klāt galda cukuru. Vienīgais, kas parasti glābj kartupeļu putru ir tas, ka to ēd ar gaļu.

Es to visu galvenokārt tikai tāpēc, ka smadzenēm ir vajadzīgs ļoti konstants cukura līmenis un tās ēd tikai glikozi (par kuru tiek pa lielam pārvērsti visi pārējie ogļhidrāti). Savukārt, ja tas līmenis netiek nodrošināts, smadzenes tiek bojātas. Es noteikti negribētu izmēģināt uz sevis radikālu diētas maiņu, nekonsultējoties vispirms ar labu dietologu.

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.