Depresīva troļļa piezīmes - Saharozes abstinence. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Saharozes abstinence. [Jul. 18th, 2019|08:52 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 21st, 2019 - 03:17 pm
(Link)
100% izvairīties nesanāks. un tāds arī nav mērķis, mēŗķis ir dabūt cukuru daudzumu zem 5% no kopējā kaloriju daudzuma.
ikdienā ēdu dahuja cukura, tagad žopa. jāmaina visi ēšana paradumi, kas ir labi, jo es ēdu ļoti neveselīgi.

nāksies pārfrāzēt. atradu internetos terminu brīvais cukurs. tas ir jebkurš pievienotais un arī sulas, medus utml. vot no tā arī izvairos.
riju augļus, ko pirmstam nedarīju. riekstus, rozīnes, dateles. pēc sajūtām spriežot, nekas no tā nedod ierasto straujo cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.



[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 21st, 2019 - 03:18 pm
(Link)
*pagātnē ēdu dahuja cukura, pagātnē ēdu ļoti neveselīgi.
tagadnē ēdu veselīgāk.

dumjā latviešu valoda :D
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:July 21st, 2019 - 10:19 pm
(Link)
Mm, a tu ar kādu dietologu konsultējies, vai pats visu izdomāji?

Jo, protams, neorientējos tavā terminoloģijā, bet parasti cukuri = ogļhidrāti. Un, jā, pievienotie cukuri bieži vien uzsūcas ātri, bet tas ir atkarīgs arī no kopējā ēdiena sastāva (piemēram, kopā ar taukiem uzsūcas parasti lēnāk, visātrāk šķidrumos, hence kola un powerdrinki). Citiem vārdiem sakot, cik organismam jāpatērē enerģijas, lai tiktu pie tur iebāztā cukura.

Ja neesi jau to visu izpētījis, iesaku paskatīties arī par 2 terminiem: glikēmiskais indekss un glikēmiskā slodze. Jo kartupeļu biezputrai ir tikai nedaudz mazāks glikēmiskais indekss (>90, un līdz ar to straujais cukura kāpums) nekā ūbercukuram glikozei (=100), kurai savukārt ir praktiski visaugstākais (atskaitot maltozi), un augstāks, nekā parastajam galda cukuram (63). Un štrunts, ka kartupeļiem neviens parasti neliek klāt galda cukuru. Vienīgais, kas parasti glābj kartupeļu putru ir tas, ka to ēd ar gaļu.

Es to visu galvenokārt tikai tāpēc, ka smadzenēm ir vajadzīgs ļoti konstants cukura līmenis un tās ēd tikai glikozi (par kuru tiek pa lielam pārvērsti visi pārējie ogļhidrāti). Savukārt, ja tas līmenis netiek nodrošināts, smadzenes tiek bojātas. Es noteikti negribētu izmēģināt uz sevis radikālu diētas maiņu, nekonsultējoties vispirms ar labu dietologu.

[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 22nd, 2019 - 10:48 pm
(Link)
Es nepārspīlēju, es ēdu augļus, arī žāvētus.
Nedomāju, ka manas smadzenes mirst aiz bada :) Man ir aizdomas, ka baigi jāsaspringst, lai tik ļoti izvairītos no ogļhidrātiem, ka smadzenes sāk iet bojā. Es tam esmu daudz par slinku.
Konsultēšos ar savām sajūtām, pagaidām nav pievīlušas.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:July 22nd, 2019 - 10:52 pm
(Link)
pareizi, konsultējies ar sajūtām. gan jau sm-s neaizies bojā. :))
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 22nd, 2019 - 11:11 pm
(Link)
un pat ja aizies, atā atā pēdējās saprāta atliekas, sveika svētītā demence. :D
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:July 23rd, 2019 - 12:03 am
(Link)
paradīze zemes virsū:)) kaut kā pēc pieredzēm vairāk ticu iekšām nekă dakteriem. ja cilvēkz grib dzīvot, medicìna ir bezspēcīga.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:July 23rd, 2019 - 12:08 am
(Link)
starp citu, palasies par etiķūdeņu dzeršanām. šobrìd uzsāku no rītiem dzert siltu ūdeni ar ābola sidra etiķi (plus kurkuma un ingvers), arì iet labumā pret cukuriem. uzmanīgi. bet ja nav vēderā caurums, būs labi.:))
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 25th, 2019 - 07:46 am
(Link)
ko tas etiķis labu dara?