Neprātīgā saprāta balss -
Oktobris 14., 2020
15:35
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Visos pēdējā laika covid jaunumos ir daudz pretrunu un viena no asākajām ir tā, ka sēdēt krogā un pļurkstēt pie maza galdiņa drīkst, bet tie paši cilvēki sporta zālē kustēties un vingrot nedrīkst. Šīs pretrunas protams fiksi ir paķēruši visādi margināļi ar Gobzemu priekšgalā un tādējādi automātiski diskreditējot un padarot par saviem atbalstītājiem visus citus, kas mēģina uz to norādīt. Tomēr šoreiz pilnīgi piekrītu savai mātei, kas jau vairākus gadus ir cigun vingrošanas instruktore, ka šis ir diezgan absurdi. Protams, ka viņa ir ieinteresēta persona, jo viņai radikāli samazinās apmeklētība un līdz ar to ienākumi. Vingrošanai ārā nu jau kļuvis drusku par vēsu.
Šķietamās rūpēs par sabiedrības veselību aizliedz nodarboties ar veselīgu dzīvesveidu. Jā zinu, ka individuāli drīkst, bet tam vajag stipru gribasspēku. Liela daļa sabiedrības ir gatava kustēties tikai kolektīva ietvaros, kur viens otru motivē un uzmundrina. Te gribot negribot jāsāk ticēt sazvērestības teorijām. Kaut gan tas, ka alkohola lobijs Latvijā ir ar ļoti spēcīgu politisko aizmuguri arī ir skaidrs. Sportam diemžēl tādas nav.

Un vēl viena lieta, ka visa šī covid pandēmija spilgti izgaismojusi šķietami jau sen zināmo, ka cilvēks ir bara dzīvnieks. Tieši spēja saskaņoti darboties plaša kolektīva ietvaros padarīja Homo Sapiens par vadošo sugu. Distancēšanās un sociālo kontaktu ierobežošana savā ziņā ir pilnīgi pretēja cilvēka dabai. Zinu, ka intraverti domā savādāk (laikam arī es piederu pie viņiem), bet lietas būtību tas nemaina.

Mūzika: Evoken
Tags:

(12Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:14. Oktobris 2020 - 16:13
(Link)
Es pieļauju, ka sporta ierobežojumi vairāk saistīti nevis ar pašu vingrošanas momentu, bet ar drūzmēšanos ģērbtuvēs. Turklāt tur tev dienas laikā iziet cauri daudzas tādas sportotāju grupas, visur atstājot savus sviedrus un ko tik vēl ne. Salīdzinājumam, krogos ir tomēr vieglāk izvairīties no drūzmēšanās, ja krodzinieki godīgi izpilda visus tos noteikumus par galdiņu izvietojumu distancēm, utm.

Lai gan, alko un krogu lobijs arī nav noliedzams aspekts.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:15. Oktobris 2020 - 05:54
(Link)
Phe, nekā nebija - Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa paskaidroja, ka tas tiešām ir nevis kādu saprātīgu apsvērumu dēļ, kā es to biju iedomājusies, bet gan primitīvs alko lobijs:

Līviņa atzina: "Tā ir izšķiršanās - absolūti visu aizliedzam vai ļaujam attīstīties ekonomikai, saglabājam darbavietas un ļaujam cilvēkiem pelnīt."

Viņa norādīja, ka valdība izvairījusies no bāru un izklaides vietu slēgšanas, jo jāņem vērā, ka "tur ir apakšā cilvēki un bizness".


Acīmredzot, sporta iestādēmm apakšā nav ne biznesa, ne darbavietu.
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:14. Oktobris 2020 - 18:18
(Link)
Man liekas, ka sports ir tāpēc, ka pastiprināta elpošana un daudz izdalās pilieni gaisā, ar ko arī ir galvenais risks. Protams, ne nu gluži cigun būs tas kaitīgais šajā reizē, bet visādas airobikas un kas ne, kur cilvēks sakarst un daudz elpo savu slapjo gaisu.

Bet jā, derētu vairāk skaidrojošā aspekta.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:15. Oktobris 2020 - 11:21
(Link)
Domāt, ka tur apakšā ir kaut kādi apsvērti pamatojumi, ir naivi. Visdrīzāk, kas nu kuram iešāvās prātā, ko vieglāk aizliegt, plus kam lielāks lobijs.
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:15. Oktobris 2020 - 11:54
(Link)
Ne visi ir tik neloģiski kā tu! ;)
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:16. Oktobris 2020 - 16:43
(Link)
Esam jau aizmirsuši, kā pavasarī Itālijā policija tvarstīja vientuļus skrējējus pludmalēs. Arī to daudzi centās izskaidrot, kā loģisku, bet nekā loģiska tajā nebija. Vienkārši bailes no nezināmā...
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:15. Oktobris 2020 - 21:44
(Link)
lobijs, jā, bet arī ekonomikas daļa. būšu ļoti izbrīnīts, ja sportā būs kaut 40% no tā apgrozījuma, kas ir ēdināšanas nozarē.
From:[info]windrider
Date:16. Oktobris 2020 - 10:37
(Link)
Ēdināšanā arī nekādi miljoni neapgrozas. Visi bāri un kafejnīcas principā pelna no alkohola tirdzniecības nevis no kotletēm un soļankām darbaļaudīm.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:16. Oktobris 2020 - 13:19
(Link)
jā, droši vien neprecīzi izteicos, bet domāju bārus/kafejnīcas/restorānus, pretstatā sporta zālēm.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:16. Oktobris 2020 - 16:41
(Link)
Es tevi labi sapratu. Protams, ka sporta zāles ne tuvu nestāv ēdināšanas biznesam. Un var jau teikt, ka ēdināšana ir neaizstājama, bet sporta zāles arī daudziem ir būtiskas, un nevar teikt, ka tajās risks ir lielāks.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:17. Oktobris 2020 - 19:12
(Link)
kā cilvēks, kuram tikko apstājās treniņi, ceru, ka tev taisnība.

bet nebūtu tik drošs par to.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:14. Oktobris 2020 - 19:52
(Link)
Es nezinu par specifiskiem treniņiem, nu tur futbols un basketbols, bet sporta zāles Zviedrijā ir vaļā visu laiku. Viņi ir drusku izretinājuši aparātus, kā arī ir kaut kāds max zāles apmeklētāju skaits, virs kura vairs nelaiž iekšā (ko gan neesmu piedzīvojis), tāpat visur lupatas un šķīdumi tīrīšanai - patrenējies, notīri, ko apgrābstīji. Nu un maigs aicinājums visiem, kas var, mazgāties mājās. Visu šo laiku eju regulāri un trenējos, un esmu laimīgs.
Powered by Sviesta Ciba