bona fide ([info]viux) rakstīja,
@ 2013-10-23 16:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pseido izmisums
galva pārbāzta ar informāciju par to, cik ļoti daudz kas nav veselīgs, ka vairs nezinu, ko lai ēd. ok, dārzeņi un ne glutēna graudaugi esot patvērums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]santa_be
2013-10-23 16:54 (saite)
Tas veselīgi/neveselīgi ir tik ļoti mainīgs, ka esmu sapratusi, ka jāed tas kas garšo, jo tam izsekot līdzi ir nedaudz vieglāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]viux
2013-10-24 09:32 (saite)
redzi, ja mēs visi labi pārzinātu veselīga uztura pamatprincipus un būtu kaut vai mācīti sastādīt sev atbilstošu ēdienkarti, tad, jā, tad var pielāgot savu ēdienkarti tam, kas garšo.

ņemot vērā, ka šodienas pārtikai lielākoties ir pievienots e-vielas un ķīmijas, kas rada zināmu atkarību un garšas pastiprinātāji, kas nodrošina, ka liekas, ka baigi okej viss ir, tad.. es nezinu.

man, piemēram, garšo visi žāvējumi un cietās desas, bet, kad paskatos rimi plauktos uz iepakojumu saturu, es redzu, ka neko īsti no tā nevajadzētu ēst. un to, ko varētu ēst, tas pārdodas Gastronomā, jo ir ražots pēc augstiem standartiem, augstvērtīgām izvejvielām un vēl klāt cenai procents par pirkstiem gaisā (jo Gastronoms taču).

labi, šis vienkārši man tagad aktuāls temats. daudz jautājumu, pagaidām maz atbilžu, vienvārdsakot, jārok :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]apelsiins_
2013-11-03 03:41 (saite)
Santa, te nu es gan nepiekrītu. Nejauc veselīgo/neveselīgo ar tām modes žurnālu ēšanas fāzēm. Ja iebrauc veselīga uztura īstenajos principos - tie nemaz tā nemainās.

Viss kas pa tiešo nāk no dabas - ir labs un tas nekad nemainīsies. Protams ir faktors, kā ķīmiskā apstrāde, bet citādi princips nemainīgs. (augļi, dārzeņi, rieksti, sēklas, žāvēti augļi)

Cukurs, milti un to izstrādājumi nekad nav bijuši veselīgi un nekad arī nebūs. Tikai tukšās kalorijas, kas pārvēršas taukos. (sanāk milzīga produktu grupa).

Termiskā apstrāde (vārīšana/cepšana) iznīcina daudzas labās vielas.

Gaļa kuņģī pārstrādājas ilgi un principā tur pūst. Mazākais no ļaunumiem ir lauku sētā audzināts gaļaslops. Cūkgaļa jebkurā gadījumā ir neveselīga.

Jo vairāk soļi ir veikti, lai no dabā sastopamā tiktu izveidots kaut kas, jo principā mazāka vērtība un lielāks neveselīgums tam būs.

Neraudzētie piena produkti mums īsti nav piemēroti laktozes dēļ, kuru kuņģis panes diezgan slikti, visi piena produkti ir skābi, pēc būtības, kas nozīmē, ka lai to skābi neitralizētu, ķermenis ziedo savu kalciju, neitralizēšanai, kuru tu pēc tam izčurā ārā, bet kauli paliem trauslāki. Un nē, mēs kalciju no govs piena organismā praktiski neasmilējam necik.

Es šaubos, vai manis minētie faktori ir jebkad mainījušies. Vienīgais kas atšķiras ir - tagad mums ir internets, lai mēs varētu arī šīs zināšanas uztvert, nevis klausīties mūsu vecmāmiņu teiktajā. Arī paskatoties uz mūsu neveselīgajiem pusmūža ļautiņiem var diezgan labi saprast, ka mūsu ierastais uzturs nodara daudz ļaunuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lidaka
2013-10-23 17:20 (saite)
http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/vegan-thanksgiving-recipes

:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]viux
2013-10-24 09:26 (saite)
ak tu negantnieks!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]apelsiins_
2013-11-03 03:16 (saite)
Augļi, dārzeņi, rieksti. Kefīrs, mājas siers. Avokado ir barojošs un daudzveidīgi pagatavojams. Rīsi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?