mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2022-03-04 08:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Mana valsts (vienalga, vai tā būtu Amerika, Krievija vai Latvija) ir otrajā vietā.

Tas nenozīmē atteikties no mīlestības pret savu valsti.

Tas nozīmē pirmo vietu dot dzīvībai, cilvēcībai, dziļumam, labvēlībai, mīlestībai, patiesai sarunai un Dievam (ne “manam Dieva skaidrojumam”). Ja šīs vērtības man ir pirmajā vietā, tad un tikai tad Latvijas dziļākās intereses un nākotne man patiešām būs svarīgākais." Rubenis


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]usne
2022-03-04 09:13 (saite)
Tā ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2022-03-04 09:22 (saite)
affigeļi ar savām abstrakcijām (visi, es arī)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kochka
2022-03-04 09:21 (saite)
Kaut nu tā domātu visi cilvēki uz mūsu planētas? Vai Putins un viņa komanda nesaprot, cik bezjēdzīgs ir karš? Tā nav filma!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2022-03-04 09:28 (saite)
mēs neesam izdarījuši "mājas darbu" miera laikos, kad varēja vēl runāt, aicināt, cienīt, sankcionēt.. pie pirmajiem sarkanajiem karodziņiem, nevis ignorēt, ka tikai nesabojā "biznesu"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kochka
2022-03-04 09:33 (saite)
Jā, skumji, ka nokavējām. Acu pievēršana ne tikai iemidzināja... Bet labi, ka vismaz tagad, kritiskā situācijā sabiedrības atbildības līmenis ceļas, arī gatavība upurēt ērtības ideālu vārdā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2022-03-04 09:49 (saite)
nu labi, lokāli mēs te vienmēr esam bijuši diezgan aware par šo, un es nedomāju arī, ka Ukraina no šī iemācās ko jaunu. bet skaidrs arī tas, ka nevienu īpaši nerausta domāt par katastrofas novēršanu, kamēr tā nav ienākusi sētā un kamēr vēl var paspēt kaut ko raust un grābt. bet var jau būt, ka raušana ir pareiza taktika un tikai par ļoti lielu naudu var atpirkties no kara

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kochka
2022-03-04 20:43 (saite)
Diemžēl vēsturē tā bijis. Kā Šveice varēja saglabāt neitralitāti II pasaules kara laikā, bet Dānija, tai skaitā Baltijas valstis tomēr nē? Bet viss šis tukšas runas (no manas puses), kamēr netālu mirst cilvēki. Es jau nezinu, ko parastais cilvēks vispār var ietekmēt. Var uzņemt kādu bēgli pie sevis, tas varbūt morāls atbalsts, bet reāli novērst karu nepalīdz. Ai, visiem labi zināmas lietas muldu.. Laikam jau stresa līmenis tik liels, ka vairs nefiltrēju sacīto. Vnk naivi ticēju, ka 21. gs. pasaule varētu būt citāda, vismaz Eiropas telpā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pet
2022-03-05 04:54 (saite)
Šveice 2.p.k. varēja saglabāt neitralitāti tikai tāpēc, ka bija militāri ļoti sagatavojusies aizsardzībai, bruņojusies līdz zobiem (mobilizēja gandrīz tikpat lielu armiju kā gandrīz desmitreiz lielākā Polija, veltīja aizsardzībai lielāku budžeta daļu kā tai brīdī Vācija) - ja kāds lielāks uzbruktu, tad vienalga būtu pārspēks, bet būtu līdzīgi kā Somijā, ilgs pasākums ar lieliem upuriem uzbrucējam un tādēļ neatmaksātos uzbrukt. Vājums ielūdz ciemos vardarbību, sic pace - para bellum.

Tāpat arī Ukrainā; divas nedēļas atpakaļ visi domāja, ka Ukraina ātri zaudēs, un tāpēc arī uzbrukums notika, un ja Putinam būtu pārliecība ka dabūs pretī, tad būtu miers.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pet
2022-03-05 05:14 (saite)
^^ si vis pacem - para bellum; latīņu valoda tomēr mazliet jūk :)

Par to pašu - bija tas jautājums Putinam tiešajā ēterā 'gģe zakančivajetsja graņici rossiji" ar atbildi "graņici rossiji ņigģe ņe zakančivajetsja'. Tā nu ir gan no teorijas, gan prakses - ja kaut viens "spēles dalībnieks" ir ar tādu nostāju, tad visiem pārējiem nepietiek runāt, aicināt, cienīt, sankcionēt, bet ir nepieciešams pietiekams daudzums brutāla spēka lai padarītu agresiju neinteresantu, jo Krievijas (šai gadījumā, piemēram - vēsturiski tas ir vispārīgi) robežas acīmredzot beidzas tikai tur, kur tā dabūtu pa zobiem. Idilliskais miers un atbruņošanās ir iespējama tikai ar 100% konsensu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pelnufeja
2022-03-04 10:12 (saite)
Forši, ka kāds publiski pauž šādu viedokli.



(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?