mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2021-10-03 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:murālis

Līdz šim labākais lasītais komentārs par Brektes murāli nāk no Julia Robinson:

I just looked up the mural (am I right it is the one that has erotic overtones near a school and parents are worried it will traumatise their children?)
I feel this conversation has nothing to do with art. The art is good enough. It's got pleasant composition. It has naked people and a woman in a bed.
I am a teacher and also work within the art world, so I have experienced a little of both.
To me the problem here seems to be the parents who don't understand that children if they don't get it, don't see it, and those that get it actually probably have seen so much more on Netflix, it read in books. Are parents scared of their children having sexuality? Have the parents been traumatised by their own sexuality that they are presuming that sex is scandalous? I have more experience in teaching and art than sex in Latvia, bit the experience I have had is that there is not a lot of communication in the sexual world and that itself creates and maintains trauma.
An art piece only symbolises, it can't create trauma, but it can bring out conversation.
Go latvians, let's communicate about difficult things, it is healing.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pelnufeja
2021-10-03 13:00 (saite)
Es gan ne līdz galam piekrītu, ka mākslas darbs nevar radīt traumu, jo, kad bērnībā pa tv noskatījos filmu "Sofijas izvēle", es jutos visai ļoti traumēta, jo nesapratu, ka tas nav par mūsdienām (es domāju, es gāju bērnudārzā, kad to skatījos). Bet kopumā, jā, ļoti labs komentārs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-10-03 13:36 (saite)
es pirmsskolas vecumā drusku redzēju Kronenberga "Mušu", jo tā bija pirmā video kasete, kas mājās bija un kuras dēļ ilgi negribēju skatīties neko video.. nu, ne pārāk ilgi, Disneja kasete pārvarēja video-fobiju.
tomēr situācijā, kad bērnam sanāk redzēt kaut ko pārāk hardkorīgu, komunikācija joprojām ir atbilde... piegaušais var paskaidrot kontekstu un, runājot par to, palīdzēt sadziedēt traumu kā nobrāztu celi.
man daudzas gleznas muzejos un grāmatās bērnībā likās pārāk gruzīgas un atgrūdošas, ar tādu brūno kolorītu un depri, pat ja tur attēlota bija vienkārši apģērbta dāma... bet murālis ir humorīgs un rotaļīgs, tāds, kas bērniem var palīdzēt pasmaidīt par bailēm un labāk pārvārīt visādas reālās dzīves preteklības un neatbilstošos saturus, kas neizbēgami ienāk(s) redzeslaukā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zhora
2021-10-03 14:01 (saite)
Es bērnībā masturbēju uz Kūna grāmatu Sengrieķu mīti un varoņteikas, tur bija bildes ar plikiem dieviem un varoņiem, skulptūras, šķīvju gleznojumi. Tagad pieaudzis šķirstu to grāmatu un nekas sevišķs. Par murāli nemaz nerunājot, tas ir vēl neseksīgāks par antīko šķīvi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-10-03 14:04 (saite)
es diezgan agri metu acis uz Nacionālā teātra portāla atlantiem. bet Ārzemju mākslas muzeja gājiens mūsu bēnru kompāniju iedvesmoja "dakteru spēli" nomainīt uz "eksponāti", kur sadalījās 2 komandās - eksponātos un apmeklētājos. vieni izģērbās un stāvēja pliki dārzā, bet otri pirka lapu biļetes un nāca skatīties. es parasti tirgoju biļetes, jo biju jaunākā. runa ir par 5-8 g.v.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zhora
2021-10-03 14:10 (saite)
:))))))))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?