mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2021-09-01 11:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:new start, smašīnas

yess! Staķa runa licejā par sekošanu Francijas piemēram un CAR FREE revolūcijai Parīzē!!



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saccharomyces
2021-09-01 20:58 (saite)
nē, pilsētas ir jāpārbūvē tā, lai pēc iespējas visur var pieiet. autocentrisms veicina nevienlīdzību, pasliktina cilvēku veselību un kaitē videi.

https://www.strongtowns.org/journal/2018/7/2/we-should-be-building-cities-for-people-not-cars

tuneļus vari būvēt automašīnām, gājēju tuneļi ir neērti cilvēkiem ar dažādām invaliditātēm, cilvēkiem ar bērnu ratiņiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem, un pretīgi neomulīgi sievietēm (pieļauju, ka arī vīriešiem, bet nu statistiski viņiem mazāk, no kā baidīties) naktīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-01 21:05 (saite)
Nu, ja pilsēta ir liela tad pieiešana patērē par daudz laika. Kaitējumu videi būtiski samazina izplūdes gāzu katalītiskā apstrāde un praktiski vispār izslēdz elektriskie un ūdeņraža dzinēji (protams, ja to elektrību ražo AES nevis TEC). Vienlīdzība, savukārt ir stipri pārvērtēts koncepts. Nu tas ir nesaprotiet nepareizi, vajag vienlīdzību iespējās, bet ne aktuālo vienlīdzību.

Par tuneļiem, jā taisnība auto tuneļi ir labāk, es attiecībā uz rīgu pieminēju gājēju tuneļus tikai tāpēc ka sarežģīta grunts. Bet ja tas ir atrsināms, tad jā auto maģistrāles novākt pazemē ir risinājums.

Cilvēkiem ar spec. vajadzībām un bērnu ratiem cik es saprotu ir labi ja ir slīpie pandusi, kuri, protams visur jāieprojektē. Drošībai - totāla videonovērošana + labs apgaismojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2021-09-01 21:22 (saite)
arī lielu pilsētu var padarīt ērtu kājāmgājējiem un velosipēdistiem, nodrošinot, ka visas ikdienas pamatvajadzības ir sasniedzamas. citi jau šeit pieminējuši 15 minūšu pilsētu, te vairāk informācijas: https://www.citiesforum.org/news/15-minute-city/

nē, vienlīdzība - vai drīzāk līdztiesība, tas būtu precīzākais termins, man ir bijusi jau gandrīz 10h darba diena - nav pārvērtēta. tikai pilsēta, kurā vienlīdz ērti vari pārvietoties cilvēki ar dažādu rocību, arī tādi, kuri nevarētu atļauties auto, spēj piedāvāt vienlīdzīgas iespējas tās iemītniekiem, izvēloties, piemēram, izglītības un darba iespējas.

neviens slīpais panduss nekad nebūs tik ērts kā gluda virsma pāri ielai. cilvēkam ir jāpiepūlas, izmantojot slīpu virsmu.

un ne video novērošana, ne labs apgaismojums man īpaši nepalīdzēs, ja man tunelī kāds uzbruks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-01 21:41 (saite)
Apskatījos. Šis tas varētu būt noderīgi. Galvenokārt - pēc iespējas ``izsmērēt`` tirdzniecību un ja arī taisīt lielus iepirkšanās centrus tad tikai tur kur tiešām ir ātrgaitas maģistrāles. Bet normālā pārtika lai ir nopērkama pēc iespējas visur un nelielās ``točkās``.

Kas ir problemātiski - piemēram skolas. Nu neizvēlēsies cilvēki skolu tāpēc ka blakus, izvēlēsies tādu kur labi skolotāji un mazas , pēc iespējas mazākas klases. Medicīnu arī cilvēkiem vajag to ko vajag nevis to kas ir blakus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-09-01 21:42 (saite)
Nu un protams izbeigt ofisus. Mūsdienās jebkurš ofiss ir datorā = cilvēkam mājās. Tādus darbus kas ir ar informāciju - tikai no mājām, bez kādiem darba laikiem, bez kādas braukāšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?