mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-04-04 15:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šoreiz komūnā gāja augstākos toņos. ierados no rīta ar policijas izniegto papīru, kurš man bija jānes atpakaļ. pie informācijas noskaidroju, kurā lodziņā man šis ir jānes, izsēdējām abi ar Eiženu 14 cilvēku rindu (~1h), tā pozitīvi - spēlējoties, kutinoties, ēdot šokolādes maizītes. pienāca mana numuriņa kārta, piegāju pie lodziņa un mani pasūtīja dirst. tobiš, pateica - ejiet sēdēt foreigneru reģistrācijas rindā. es biju tāda - bet man informācijā teica, ka šeit, un vakar arī pēc šī papīra nosūtīja tieši no šī lodziņa. - nē, tas nav šeit, informācijā viņi ir kļūdījušies. - bet kas ši par iestādi un valsti! man ne reizi vēl pie jums nav nekas gadījies bez kļūdām! - nujā, šī ir diezgan jocīga valsts.

foreigneru rindā 20 cilvēki, Eižens jau nervozs. eju dusmīga pie informācijas, teikt wtf, kāpēc jūs mūs nepareizi aizsūtījāt - vai tiešām tas jādara pie foreigneriem? bet, protams, izsprāgstu asarās, kamēr salieku teikumus un man sāk aizrauties elpa. kāds flāmu onkulis nolemj man palīdzēt un cīnīties pret svešiniecei nodarīto netaisnību. informācija atzīstas, ka viņām nav ne jausmas, kur mani sūtīt ar to papīru.

rezultātā nonākam augšējos stāvos, pie komūnas mājas paša galvenā direktora (informācijas vecenes piekodina neatzīties, ka viņas mums pateikušas ceļu). direktora sekretāre (?) ar arhitektu (?) noklājuši visu galdu ar mājas plāniem kaut ko pļurina par dzīvi un līdzjūtīgi aicina mūs apsēsties un gaidīt, kad direktoram beigsies kāzas (?). uzklausa mūsu stāstu un līdzjūtīgi purina galvas, ka tiešām šī iestāde un sistēma ir pilnīgs vājprāts.

viss, ko es vēlos noskaidrot, ir - pie kura lodziņa man doties ar atnesto papīru. pēc 15 min ierodas direktors. uzklausa lietu un aiziet noskaidrot. aizelsies atnāk atpakaļ un aizved mani pie tās dāmas, kas mani vakar sūtīja pēc papīra. viņa paziņo, ka esot mani gaidījusi atpakaļ vakar. bet vakar pieņemšana beidzās 12! es skriešus nebūtu paspējusi atpakaļ no policijas. kur nu vēl ar pīkstošu, izsalkušu bērnu rokās.

dabūju tātad vienu no 7 bērnu skolai vajadzīgajiem papīriem. citus varēs dabūt tikai ar identitātes karti, kura man nepienākas, kamēr nestrādāju - tikai Ingmāram; par to tiek pateikts, protams, tikai šodien.

man nav ne jausmas, kādi vēl pavērsieni un pagriezieni gaidāmi. esmu veikusi šo procesu nu jau 4 valstīs, nevienā bezpriģels nav bijis ne uz trešdaļu tik liels, kļūdains un neskaidrs (es prasu - cik ilgi mums jāgaida karte un katrs atbild citu ciparu - 3 nedēļas, mēnesi, 4 mēnešus). Ingmāra darbs pieprasa to ID, lai maksātu algu.

man ir BAIL no šīs valsts un tās iestāžu un vispār cilvēkiem raksturīgās nolaidības. ja tas pats ir arī medicīnas un aizsardzības jomās, tad mēs pilnīgi nopietni riskējam, šeit uzturoties.

interior




exterior



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dute
2014-04-04 15:33 (saite)
vāks. eiropas galvaspilsēta, ja

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]liljabrik
2014-04-04 15:41 (saite)
Eiropas province šeit ir. protams, ka ir pieejami arī īpaši expatiem izveidoti balti, tīri un dārgi dienesti, kas darbojas kā pulksteņi (kā Latvijā), bet tam ir maz sakara ar reālo dzīvi pilsētā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dejavu
2014-04-04 20:57 (saite)
Eiropas Indija :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liljabrik
2014-04-04 15:40 (saite)
man ir slikta pieredze ar medicīnu šeit, bet daudzi, kam esmu stāstījusi, saka - nē, man ir bijis pilnīgi otrādi. (piemēram dzemdēšana). domāju, ka man laikam bija ģimenes ārsta vaina, kurš pilnīgi acīmredzami negribēja iedziļināties manā sarežģītajā kaitē. šeit, atšķirībā no LV, nevar gaidīt lai cilvēks otrā pusē tevi "justu" vai "lasītu", kas arī ļoti daudz ko paskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 16:38 (saite)
Gundega teica, ka viņai esot ok iejūtīga bērnu ārste, arī ātrās palīdzības esot vienmēr sirsnīgas. (mēģināšu dabūt to pašu ārsti, bet man vaig fakin ID)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2014-04-04 16:21 (saite)
Vienkārši baisi...

(Atbildēt uz šo)


[info]liljabrik
2014-04-04 16:55 (saite)
nu tas exteriors vispár fantastisks

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2014-04-04 16:56 (saite)
double check par to ID internetaa

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 16:58 (saite)
es pat negribu iedomāties, cik neatsaucīgi un kļūdaini viņi to taisītu elektroniskā ceļā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]8
2014-04-04 17:28 (saite)
EU Citizens

An EU national is granted a temporary residence permit valid for three to five months. It may then be renewed for a further three months once employment is secured and the person registered with the Belgian Social Security system. EU nationals may then apply for an identity card and to be officially registered in the foreign population register. To obtain a temporary residence permit, simply register at the town hall of the commune where you're staying within three days of your arrival in Belgium.



A to temporary nevar izmantot darzinjam? Jeb vinji grib lai tu straada? Kaa ar I vinja ID nevar izmantot dokumentu kartoshanai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 21:13 (saite)
var jau arī ingmāra, vnk būtu vieglāk kārtot man, jo I ir jābūt darbā, nevis jāpiestaigā uz dārziņiem, bet nu skaidrs - daŗis I.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2014-04-04 17:22 (saite)
megini spiest uz to ka jums jaintegreejas, mazajam jasak iet skolaa un jaamaacaas, lai velak buutu vieglaak...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 17:23 (saite)
ja vien es zinātu, kam un kad spiest. mums ir 1 vienīgā iespēja reģistrēties skolai nākamam gadam, un dokumentiem jābūt gataviem 2 nedēļu laikā, visiem. man šodien paziņo, ka tas var aizņemt mēnešus. es domāju, ka esmu izdaŗijusi maximumu - bijusi pie direktora un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]8
2014-04-04 17:30 (saite)
Tajaa Town Hall vai ka saucas ta iestade nav kads kas kautko spej sakariigi paskaidrot? Tulki nav kautkaadi? Kads kas nav tieshi saistiits? Mums vienreiz palidzeeja tadi ka brivpraatiigie, kas bidija musu lietu, bet tas UK bija...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 21:14 (saite)
tas town hall ir tas, kur mani veda līdz asarām šodien, vakar, pag.nedēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puuce
2014-04-04 17:28 (saite)
woluve st lambert man gaja diezgan viegli un atsaucigi, bet man ari nekas daudz nebija vajadzigs. arsti ir diezgan baisi, cik man nacies saprast.

(Atbildēt uz šo)


[info]firebabe
2014-04-04 20:16 (saite)
Tagad saproti uz savas ādas, kā es jutos pirmos mēnešus Londonā pirms pāris gadiem. Bet Tu manu toreizējo tekstu nelegāli iešārēji vienā kultūras pasākumā:) Kurš ārzemēs nav izgājis cauri visai birokrātijas ellei un kultūršokam, nekad nesapratīs, kā tas ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-04-04 21:14 (saite)
es esmu to darījusi daudzas reizes. šī reizie ir ļoti riebīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2014-04-06 00:23 (saite)
Kad man te UK bija pilnīgs marasms ar līdzīgām lietām, man ļoti palīdzēja iestāde SOLVIT http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=30455

Viņi tiešām piedāvā ļoti ātru un atsaucīgu servisu, ņemās un zvana utt.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?