mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-04-04 15:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šoreiz komūnā gāja augstākos toņos. ierados no rīta ar policijas izniegto papīru, kurš man bija jānes atpakaļ. pie informācijas noskaidroju, kurā lodziņā man šis ir jānes, izsēdējām abi ar Eiženu 14 cilvēku rindu (~1h), tā pozitīvi - spēlējoties, kutinoties, ēdot šokolādes maizītes. pienāca mana numuriņa kārta, piegāju pie lodziņa un mani pasūtīja dirst. tobiš, pateica - ejiet sēdēt foreigneru reģistrācijas rindā. es biju tāda - bet man informācijā teica, ka šeit, un vakar arī pēc šī papīra nosūtīja tieši no šī lodziņa. - nē, tas nav šeit, informācijā viņi ir kļūdījušies. - bet kas ši par iestādi un valsti! man ne reizi vēl pie jums nav nekas gadījies bez kļūdām! - nujā, šī ir diezgan jocīga valsts.

foreigneru rindā 20 cilvēki, Eižens jau nervozs. eju dusmīga pie informācijas, teikt wtf, kāpēc jūs mūs nepareizi aizsūtījāt - vai tiešām tas jādara pie foreigneriem? bet, protams, izsprāgstu asarās, kamēr salieku teikumus un man sāk aizrauties elpa. kāds flāmu onkulis nolemj man palīdzēt un cīnīties pret svešiniecei nodarīto netaisnību. informācija atzīstas, ka viņām nav ne jausmas, kur mani sūtīt ar to papīru.

rezultātā nonākam augšējos stāvos, pie komūnas mājas paša galvenā direktora (informācijas vecenes piekodina neatzīties, ka viņas mums pateikušas ceļu). direktora sekretāre (?) ar arhitektu (?) noklājuši visu galdu ar mājas plāniem kaut ko pļurina par dzīvi un līdzjūtīgi aicina mūs apsēsties un gaidīt, kad direktoram beigsies kāzas (?). uzklausa mūsu stāstu un līdzjūtīgi purina galvas, ka tiešām šī iestāde un sistēma ir pilnīgs vājprāts.

viss, ko es vēlos noskaidrot, ir - pie kura lodziņa man doties ar atnesto papīru. pēc 15 min ierodas direktors. uzklausa lietu un aiziet noskaidrot. aizelsies atnāk atpakaļ un aizved mani pie tās dāmas, kas mani vakar sūtīja pēc papīra. viņa paziņo, ka esot mani gaidījusi atpakaļ vakar. bet vakar pieņemšana beidzās 12! es skriešus nebūtu paspējusi atpakaļ no policijas. kur nu vēl ar pīkstošu, izsalkušu bērnu rokās.

dabūju tātad vienu no 7 bērnu skolai vajadzīgajiem papīriem. citus varēs dabūt tikai ar identitātes karti, kura man nepienākas, kamēr nestrādāju - tikai Ingmāram; par to tiek pateikts, protams, tikai šodien.

man nav ne jausmas, kādi vēl pavērsieni un pagriezieni gaidāmi. esmu veikusi šo procesu nu jau 4 valstīs, nevienā bezpriģels nav bijis ne uz trešdaļu tik liels, kļūdains un neskaidrs (es prasu - cik ilgi mums jāgaida karte un katrs atbild citu ciparu - 3 nedēļas, mēnesi, 4 mēnešus). Ingmāra darbs pieprasa to ID, lai maksātu algu.

man ir BAIL no šīs valsts un tās iestāžu un vispār cilvēkiem raksturīgās nolaidības. ja tas pats ir arī medicīnas un aizsardzības jomās, tad mēs pilnīgi nopietni riskējam, šeit uzturoties.

interior




exterior



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?