vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2022-12-07 23:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārdomas pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?"
Nepārliecināja Dombura raidījumā "Kas notiek Latvijā?" izskanējušie viedokļi, ka bija jāanulē "TV rain" licence. Viena karte ar Krimu citas valsts sastāvā tomēr bija kontekstā ar jautājumu - Kur var aizbraukt Krievijas pilsoņi? Google maps tomēr arī Krimu atdala ar raustītu līniju (lai, ko tas nozīme, bet ir dalījums).

"Mūsu armija" lietojums viennozīmīgi ir smaga kļūda. No vienas puses, jā, tā ir retoriska figūra, kura noķer šo Krievijas klausītāja (auditorijas) uzmanību. No otras puses, nevajadzēta to lietot, jo telekanāls atrodas jau ārpus Krievijas teritorijas robežām un šajā kultūrtelpā sūta maldīgu priekšstatu par Latvijas nostāju. Tomēr atņemt licenci bija par skarbu. Ikdienā klausos "TV Rain" un grūti noticēt, ka viņi atbalsta Kremļa politiku, tajā skaitā "iefiltrējušies", lai grautu citas valsts demokrātiskos pamatus. Tomēr I. Āboliņš atklāja, ka ir arī kāda noslepenota informācija, kas ir pārliecinoša.

Runājot par latviešu valodas "celiņu". Domāju, ka tas ir naudas un laika ziņā liels ieguldījums. Tur nepieciešams tulks un vēl latviešu valodas ziņu redaktors. Sanāk divi redaktori, taču nedrīkst pieļaut situāciju, ka paralēli notiek divi dažādi raidījumi - viens krievu valodā un otrs latviešu subtitros. Jo vienu lietu var tulkot un izmantot dažādi. "TV Rain" redaktora Dzjadko arguments par šo latviešu valodas "celiņu", maigi izsakoties, bija gaužām atturīgs. Nav viņa kompetencē un viss. Skaidrs, ka tur apakšā ir vēl citi iemesli.

Kopumā raidījumā varēja aplūkot dažādus viedokļus un prieks par diskusiju.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-12-08 04:57 (saite)
Visdrīzāk jau tv rain bija par Lielkrievijas atjaunošanu, tikai pret Putina zvērībām. Ar domu, ka ukraiņi ir mūsu cilvēki, un nevajadzēja viņiem skriet uz Eiropu, bet vajadzēja palikt ar Krieviju. Pat ja tas nebija tieši tā verbalizēts, tas skaidri izpaudās viņu attieksmē. Un valsts drošības risks noteikti bija tajā, ka arī Latvijas krievus varētu vēl vairāk pārliecināt par šo ideju. Manuprāt, tas viss ir ļoti vienkārši.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?